Websites maken met KompoZer

Bent u op zoek naar een manier om eenvoudig uw eigen webpagina's te maken? KompoZer is een mooie eenvoudige website-editor waarmee u snel aan de slag kunt en vertrouwd raakt met het proces.

Opstelling

Zowel de stabiele als de bètaversie vereisen geen installatie. Pak de programmamap uit, verplaats deze naar Program Files en maak een snelkoppeling. Voor degenen die nieuwsgierig zijn, hier is een blik op de inhoud van de programmamap.Dit is wat u zult zien als u KompoZer voor het eerst start. Het hoofdvenster heeft een geminimaliseerde vorm en het venster Tips verschijnt erbij. U kunt het Tips-venster desgewenst op dit punt eenvoudig uitschakelen.

KompoZer in actie

Benieuwd hoe dingen eruit zien als je eenmaal begonnen bent met het maken van webpagina's? Hier is een voorbeeldpagina die we hebben gemaakt met een titelkop, gewijzigde achtergrondkleur, afbeelding, tabel en enkele handige links. Merk onderaan op dat je drie weergave-opties beschikbaar hebt: Design, Split (Design & Source gecombineerd) en Source.

Een blik op onze nieuw gemaakte webpagina in Opera Browser.

Werkbalken

Hier is een goede close-up van het werkbalkgebied van KompoZer. Je kunt desgewenst wat aanpassingen doen aan alle drie de werkbalken...

maak-websites-met-kompozer foto 5

Er zijn twee verschillende aanpassingsvensters voor KompoZer. De eerste is alleen van toepassing op de bovenste werkbalk...

websites-maken-met-kompozer foto 6

En de tweede is alleen voor de onderste twee werkbalken.

websites-maken-met-kompozer foto 7

Menu's

KompoZer heeft een mooie reeks menu's beschikbaar... hier kunt u de menu's Bestand en Bewerken zien.

De menu's Bekijken en invoegen...

websites-maken-met-kompozer foto 9

Gevolgd door de Formaat & Tabel Menu's.

En tot slot de Tools & Help-menu's. Merk op dat u toegang hebt tot een externe teksteditor in het menu Extra...

websites-maken-met-kompozer foto 11

Opties

In het algemene gedeelte kunt u de nodige wijzigingen of aanpassingen aanbrengen voor het menu Recente pagina's, opslaan/publiceren, bewerken van tabellen/CSS en sitebeheer.

websites-maken-met-kompozer foto 12

Bepaal de lettertypen en -grootten die u als standaard wilt hebben in het gebied Lettertypen.

websites-maken-met-kompozer foto 13

Stel de standaardinstellingen in, zoals tekst-/linkkleuren, achtergrond en tekensets voor uw nieuwe webpagina's in het gebied Nieuwe pagina-instellingen.

websites-maken-met-kompozer foto 14

Breng de nodige wijzigingen aan die u wenst voor items zoals proxy's, markeringen en speciale tekens in het geavanceerde gedeelte.

websites-maken-met-kompozer foto 15

Wijzig indien nodig alle instellingen voor toepassingen en bestandsextensies in het gebied Toepassingen.

websites-maken-met-kompozer foto 16

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede basis website-editor om webpagina's mee te maken, dan is KompoZer zeker de moeite van het bekijken waard.

Links

Download KompoZer (0.7.10) *Stabiele versie*

Download KompoZer (0.8) *Bètaversie*

Meer verhalen

Broncode van webpagina's bekijken in tabbladen in Firefox

Verergerd met het moeten bekijken van de broncode van webpagina's in externe vensters? Weg met al die extra vensters en geniet van het bekijken van uw broncode in tabbladen met de Source Viewer Tab-extensie voor Firefox.

175 Windows 7-tweaks, tips en instructieartikelen

Windows 7 wordt officieel uitgebracht op 22 oktober, wat toevallig ook vandaag is. Het team hier heeft woedend Windows 7-artikelen geschreven en oude artikelen voor Windows 7 bijgewerkt - en we hebben nu meer dan 175 artikelen over Windows 7.

Een tabblad dupliceren met een sneltoets in Chrome of Firefox

Wilt u dezelfde pagina op meer dan één tabblad openen? Vandaag laten we u zien hoe u op een eenvoudige manier een tabblad kunt dupliceren in Chrome of Firefox.

Een virtuele harde schijf maken in Windows 7

Heb je ooit gewenst dat je een extra harde schijf had om bestanden op te slaan, te delen of opzij te zetten als een versleutelde kluis? Een van de nieuwe functies in Windows 7 is de mogelijkheid om virtuele harde schijven te maken en we laten u zien hoe.

Combineer Wolfram Alpha & Google-zoekresultaten in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om al die Wolfram Alpha- en Google-goedheid te combineren wanneer je naar iets zoekt? Dat kan nu met de Wolfram Alpha Google-extensie voor Firefox.

Voer apps uit in Sandboxie om uw systeem schoon en veilig te houden

Maakt u zich zorgen over het uitvoeren van een toepassing op uw computer, omdat u niet zeker weet welke invloed dit heeft? Vandaag bekijken we Sandboxie, waarmee u uw browser, e-mail of andere apps in een veilige sandbox-omgeving kunt uitvoeren zonder wijzigingen aan te brengen in uw Windows-systeem.

Eenvoudige tips: Windows 7 Volume Mixer maakt snelle toegang tot geluidsinstellingen mogelijk

Windows 7 doet meer dan alleen grote, glimmende nieuwe functies - het heeft ook heel veel kleine kleine aanpassingen die gewoon een heel leuk tintje geven aan de algehele bruikbaarheid van het besturingssysteem. Laten we eens kijken naar een van die aanpassingen in de volumemixer.

Comprimeer uw menuwerkbalk tot een enkele knop in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om de gebruikersinterface in Firefox te verkleinen om wat kostbaar schermvastgoed terug te krijgen? Dat kan nu met de Compact Menu 2-extensie.

AbiWord is een gratis tekstverwerker voor Windows, Linux en Mac

Soms heb je een tekstverwerkingsprogramma nodig, maar niet een hele kantoorsuite. Vandaag bekijken we AbiWord, een gratis tekstverwerker voor alle drie de belangrijkste OS-platforms.

Hoe u uw Facebook-account kunt vergrendelen

Facebook stelt je zeker in staat om gemakkelijk met anderen te communiceren, maar als je niet oppast, kan bepaalde informatie die je privé wilt houden, worden blootgesteld. Hier bekijken we hoe u uw profiel kunt vergrendelen en hoe u andere ergernissen kunt voorkomen.