Pas het web aan met de RIP-extensie voor Firefox

Remove It Permanently (RIP) is een Firefox-add-on waarmee u de lay-out van een webpagina kunt wijzigen door HTML-elementen te blokkeren - erg handig wanneer we het uiterlijk van een webpagina willen veranderen.

We gebruiken RIP graag voor het maken van een printervriendelijke pagina of het verwijderen van advertenties van webpagina's. We kunnen op alle elementen op een webpagina klikken en de elementen verwijderen door de juiste opdracht in de gebruikersinterface te selecteren. De tweede methode is door het XPath op te geven voor de HTML-elementen die we willen blokkeren.

Laten we eens kijken hoe we HTML-elementen kunnen blokkeren door ze te selecteren en uit de gebruikersinterface te verwijderen.Advertenties verwijderen

Regular Geek is een van de vele Tech Blogs die ik regelmatig bezoek om een ​​dagelijkse dosis geek-dingen te krijgen. Laten we eens kijken naar een van zijn artikelen.

.

Met RIP kunnen we elke advertentie van de webpagina verwijderen door elke afzonderlijke advertentie op de webpagina te selecteren.

Dit is hoe het artikel eruit ziet nadat we alle advertenties op de pagina hebben verwijderd.

Een printervriendelijke webpagina maken

Zo ziet het Regular Geek-artikel eruit als het uit de printer komt. Kijk naar de verspilde bovenruimte door tekstvelden op de tabbladen. We kunnen die onnodige items verwijderen met RIP om een ​​schonere afdruk van het artikel te maken.

RIP heeft een functie waarmee we webpagina-elementen kunnen verwijderen door het Xpath ervan op te geven.

XPath is een taal voor het vinden van informatie in een XML-document waarmee we specifieke webelementen kunnen identificeren en van de webpagina kunnen verwijderen.

De XPath van de artikelkop van de Regular Geek ziet er als volgt uit:

|__+_|

Het artikel heeft een betere afdruklay-out zonder de koptekst.

Hulp op XPath

Xpath kan een beetje ontmoedigend zijn als je er nog geen ervaring mee hebt. Een goede plek om te beginnen met het leren van XPath is door de inleiding van W3C tot XPath te lezen. Als alternatief kunnen we Firefox-plug-in zoals X-Ray installeren die een goede visualisatie geeft van de structuur van de webpagina.

Conclusie

RIP is een optie die we kunnen gebruiken om ongewenste webpagina-elementen te verwijderen om een ​​beter leesbare webpagina te maken. Er zijn andere alternatieven zoals Clippable , een eenvoudig te gebruiken bookmarklet om een ​​printervriendelijke paginaversie van een webpagina te maken.

Meer verhalen

Gebruik uw iPhone of iPod Touch als documentscanner

Herinner je je de dagen nog dat je voor het scannen van een document een groot, lelijk, ruimteverslindend apparaat nodig had dat op je computer was aangesloten? Vandaag bekijken we een gratis app die van onze iPhone of iPod Touch (met camera) een handige documentscanner maakt.

Webpagina's opmaken om alleen af ​​te drukken wat u nodig hebt in Chrome

Raak je gefrustreerd door al het overtollige afval op webpagina's wanneer je ze gaat afdrukken? Met de Printee-extensie kun je het terugbrengen tot precies de items die je nodig hebt en voorkomen dat je inkt en papier verspild wordt.

Hoe de Linux-console gebruiksvriendelijker te maken voor Linux-beginners

Foto door rore

Vorige versies van het register herstellen in Windows 7

In plaats van de registersleutel te laden met behulp van de GUI en al die sleutels toe te voegen aan uw huidige register, kunt u de RegFileExport-tool van Nirsoft gebruiken om de gegevens rechtstreeks uit de back-upbestanden te openen en te extraheren - u hoeft alleen de exacte sleutel te weten die je zoekt

Geek-deals: 25-inch breedbeeld 1080P LCD-monitor voor $ 189?

Ik was van plan om mijn desktop-setup voor thuis te upgraden met een paar nieuwe, grotere monitoren, en ik kwam deze deal tegen op Newegg, wat een heel goede deal lijkt - en ik dacht dat ik het met jullie, de lezers, zou delen om krijg je mening.

Hoe u uw Wii kunt hacken voor homebrew-games en dvd-weergave

Wil je geëmuleerde games op je Wii spelen? Hoe zit het met het afspelen van dvd's? Hier leest u hoe u de SmashStack-exploit kunt gebruiken om uw Wii te hacken met het nieuwste systeemmenu en dat alles en meer mogelijk te maken!

Nieuwe Android-telefoon gebruikt een hardware-rootkit om aanpassing te voorkomen

Het lijkt erop dat de nieuwste Android-telefoon van T-Mobile een behoorlijk vreselijke technologie bevat - hij is bedraad om te voorkomen dat je echte aanpassingen met je telefoon doet, en zal het vergrendelde besturingssysteem opnieuw installeren als je besluit het te jailbreaken.

Hoe kromme foto's gemakkelijk recht te trekken in Photoshop

Het overkomt de beste van ons: we maken snel een foto, in de hoop deze te bloggen of af te drukken. En ondanks goede bedoelingen komt het er nooit uit! Hier is een snelle oplossing in elke versie van Photoshop om het perspectief van die frustrerende foto's recht te trekken en te corrigeren.

Hoe ongewone bestandstypen te bekijken en te begrijpen

Heb je ooit een belangrijk bestand moeten openen, of heb je je gewoon afgevraagd wat een willekeurig bestand op je harde schijf was, alleen om te beseffen dat je het niet kon openen? Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen informatie te vinden van zelfs de meest obscure bestandsindelingen.

Hoe u uw vergeten Mac OS X-wachtwoord kunt resetten

Het overkomt iedereen op een gegeven moment - je maakt een nieuw wachtwoord aan en vergeet niet om het ergens op te slaan, en voordat je het weet, ben je vergeten wat het was. Ga als volgt te werk om het wachtwoord op uw Mac OS X-computer opnieuw in te stellen.