De next-gen SSD's van WD voegen nog meer snelheid en capaciteit toe

Western Digital

Hard-schijfspecialist Western Digital (WD) heeft vorig jaar SSD-maker SanDisk overgenomen voor een kolossale $ 19 miljard, en nu krijgen we een idee van de strategie. Het bedrijf onthulde twee nieuwe line-ups - gebrandmerkt onder de namen van elk bedrijf - met de eerste SSD's die 64-laags 3D NAND-chips gebruiken die zijn ontwikkeld door SanDisk. De nieuwe chips met een hogere capaciteit zorgen voor 'lager stroomverbruik en hogere prestaties, uithoudingsvermogen en capaciteiten', schreef Western Digital in zijn persbericht.

De twee lijnen, WD Blue en SanDisk Ultra 3D, zijn qua capaciteit identiek, gebruiken dezelfde controllers en hebben identieke prestatiespecificaties - hoewel WD Blue ook een M.2 2280-apparaat biedt dat SanDisk niet heeft. Alle schijven van 256 GB, zowel in 2,5-inch als in M.2-indeling, beginnen bij een zeer redelijke $ 100. Ze zijn ook verkrijgbaar in de formaten 500 GB, 1 TB en 2 TB, maar WD heeft nog geen prijzen voor die items vermeld. Die informatie zal bijzonder interessant zijn, omdat de schijven minder chips nodig hebben dan concurrerende SSD's, wat hopelijk de prijzen zal drukken.Wat betreft de prestaties, het is best goed. De apparaten met een grotere capaciteit kunnen lezen met 550 MB/s en schrijven 560 MB/s, en de 256 GB SSD is net iets langzamer (550 MB/s en 525 MB/s). Misschien nog belangrijker is dat alle producten een gemiddelde time to failure (MTTF) hebben van 1,75 miljoen uur. WD zegt dat dat 'toonaangevend' is, maar het blijft achter bij sommige producten, waaronder de (duurdere) 850 Pro van Samsung, die een MTBF van twee miljoen uur heeft.

WD gaf een redelijk goede aanwijzing waarom het identieke producten onder verschillende labels aanbiedt. 'Tussen onze twee sterke merken in SanDisk en WD, en hun respectieve loyale klantenbasis en distributiekanalen, zullen deze geavanceerde SSD's een zeer brede [reeks van consumenten] aanspreken', aldus Mike Cordano, CEO van WD. Met andere woorden, WD heeft enorme hoeveelheden goodwill in beide merken, en het is niet bereid om dat op te geven om wat marketingkosten te besparen.

Aanbevolen verhalen

Hoe u geld kunt verdienen in onroerend goed, zelfs als u niet in de onroerendgoedsector zit

U kunt gedijen in onroerend goed, ongeacht in welk bedrijf u zich bevindt.

De next-gen VR-camera van Google is ontworpen voor naadloze video

De Yi Halo is de volgende generatie VR-camera van Google.

NanoPi Kit bouwt een One Bay NAS voor $ 31, voeg gewoon opslag toe

Een bord van $ 8, een behuizing van $ 13 en een voeding komt neer op een investering van $ 31. Het duurste onderdeel is de harde schijf die u kiest om te gebruiken.

De beste SSD's van 2017

Externe solid-state schijven zijn sneller, betaalbaarder en veelzijdiger dan ooit. Dit zijn onze best beoordeelde SSD's, samen met advies over hoe u het juiste type opslag kunt kopen.