Waymo intensiveert Uber Battle, Inks deal met Lyft

Waymo heeft deze week de messen geslepen in zijn strijd tegen Uber, door samen te werken met Uber's belangrijkste rivaal, Lyft, om autonome voertuigtechnologie naar de massa te brengen.

'We kijken ernaar uit om met Lyft samen te werken om nieuwe zelfrijdende producten te onderzoeken die onze wegen veiliger en vervoer toegankelijker zullen maken', zegt een woordvoerder van Waymo, de zelfrijdende auto-eenheid van Google-moederbedrijf Alphabet, tegen PCMag. 'De visie en inzet van Lyft om de manier waarop steden bewegen te verbeteren, zal Waymo's zelfrijdende technologie helpen om meer mensen op meer plaatsen te bereiken.''We kunnen bevestigen dat we samenwerken met Waymo om op een veilige en verantwoorde manier zelfrijdende voertuigpiloten te lanceren', bevestigde Lyft. 'Waymo beschikt over de beste zelfrijdende technologie van dit moment, en door met hen samen te werken, kunnen we onze gedeelde visie op het verbeteren van levens met 's werelds beste transport versnellen.'

The New York Times, die de samenwerking voor het eerst rapporteerde, zei dat de bedrijven 'autonome voertuigtechnologie in de mainstream zullen brengen door middel van proefprojecten en productontwikkelingsinspanningen', maar details zijn verder schaars.

Het nieuws zou anders een alledaagse samenwerking zijn, ware het niet dat Waymo een zeer openbare juridische strijd met Uber voerde. Waymo klaagde Uber in februari aan en beschuldigde de app-gebaseerde startup van het stelen van zijn technologie. De rechtszaak beweert dat voormalig Google-ingenieur Anthony Levandowski eind 2015 meer dan 14.000 eigen ontwerpbestanden - 9,7 GB aan gegevens - voor een LiDAR-systeem heeft gedownload voordat hij het bedrijf verliet om Otto op te richten, dat later door Uber werd overgenomen. Waymo vroeg vorige maand een rechtbank om het zelfrijdende onderzoek van Uber stop te zetten.

Verwant

  • Lyft's GM-deal neemt Uber Battle een tandje hogerLyft's GM Deal neemt Uber Battle een tandje hoger

Meest recentelijk verwierp de rechtbank echter het bod van Uber om de zaak onder arbitrage te brengen, meldde de Times, wat betekent dat de strijd in het openbaar zal worden voortgezet.

Waymo rolt goed mee met zijn inspanningen op het gebied van zelfrijdende auto's; het heeft 100 zelfrijdende Chrysler Pacifica Hybrid-minibusjes die over de openbare weg rijden, en vorige maand kondigde het plannen aan om nog eens 500 aan de vloot toe te voegen. Het bedrijf lanceerde in april een 'early rider-programma' in Phoenix, Arizona, waardoor geselecteerde individuen de kans kregen om als een van de eersten ter wereld mee te rijden en feedback te geven over zijn zelfrijdende voertuigen.

Uber is ook op straat in Arizona, evenals in Pittsburgh en Californië.

Aanbevolen verhalen

Lyft en Waymo werken samen aan zelfrijdende auto's

Lyft en Waymo zijn een samenwerking aangegaan om zelfrijdende auto's praktisch te maken.

Google's Project Treble om Android-updates te versnellen

Google werkt samen met chipmakers om code te maken die niet voor elke Android OS-release hoeft te worden bijgewerkt.

Europese rechtbank adviseert Uber als taxibedrijf te behandelen

Een Europese jurist heeft zijn advies aan de rechtbank gegeven en zegt dat Uber een taxibedrijf is en als zodanig gereguleerd zou moeten worden.

7 stappen om $ 900.000 (of meer) te verdienen voordat je 30 bent

Woon ergens waar het te saai is om je af te leiden van het verdienen van geld.