IBM's Watson is echt goed in het maken van behandelplannen voor kanker

Shutterstock / Maksym Dykha

Gevaarwinnende Watson wordt steeds beter in het ontwerpen van kankerbehandelingen. Uit nieuwe gegevens die deze week op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology zijn gepresenteerd, blijkt dat IBM's Watson for Oncology kankerbehandelingen suggereert die vaak in overeenstemming zijn met wat artsen aanbevelen. Het bedrijf kondigde ook aan dat het kankerverzorgingsproduct, ontworpen om artsen te helpen bij het diagnosticeren en behandelen van hun patiënten, wordt gebruikt door negen nieuwe medische centra over de hele wereld.

In een handvol onderzoeken die bij ASCO worden gepresenteerd, tonen onderzoekers aan dat Watson for Oncology behoorlijk goed is in het aanbevelen van behandelingen voor verschillende soorten kanker. Uit onderzoek in India blijkt dat Watsons behandelaanbevelingen 96 procent van de tijd voor longkanker, 93 procent van de tijd voor rectumkanker en 81 procent van de tijd voor darmkanker in overeenstemming waren met die van artsen.En er waren vergelijkbare percentages van overeenstemming voor behandelingen van colorectale, long-, borst- en maagkanker in een Thais onderzoek. Bovendien was Watson in staat om borst- en longkankerpatiënten 78 procent sneller te screenen op geschiktheid voor klinische onderzoeken dan een mens, waardoor de screeningstijd van 110 minuten werd teruggebracht tot slechts 24.

Watson for Oncology is een cognitief computersysteem dat is opgeleid door artsen van Memorial Sloan Kettering. Het is in staat om de medische dossiers van een patiënt te nemen, relevante informatie over hun gezondheid te extraheren en een persoonlijk behandelplan op te stellen. Watson kan ook voorstellen welke behandelingen niet moeten worden gevolgd en levert relevante studies om zijn voorstellen te ondersteunen. Al met al is het bedoeld om clinici te helpen bij het navigeren door de casus van elke patiënt met behulp van het nieuwste beschikbare onderzoek.

Watsons successen in de gezondheidszorg zijn niet nieuw, maar deze aanvullende bevindingen maken het des te nuttiger voor artsen. Bovendien, terwijl Watson al over de hele wereld wordt gebruikt, voegt het negen nieuwe ziekenhuizen toe aan zijn klantenlijst, waaronder medische groepen in Australië, Mexico, Brazilië en in heel Zuidoost-Azië. Financiële en functionele problemen hebben echter een geplande lancering bij het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas uitgesteld.

De groeiende lijst van kankers die Watson kan evalueren, omvat nu ook prostaatkanker, aldus IBM. In een persbericht zei Andrew Norden, plaatsvervangend chief health officer van IBM Watson Health voor oncologie en genomica: 'Deze onderzoeken tonen aan dat Watson-technologieën doen wat we van ze verwachten: artsen helpen hun eigen ervaring en expertise te vergroten om bewijs te leveren. gebaseerde zorg.'

Aanbevolen verhalen

De financiën van Uber verbeteren, maar het heeft echt een nieuwe CFO nodig

Uber's hoofd financiën is de laatste bestuurder die het bedrijf verlaat.

IBM Watson voegt spraakopdrachten toe aan 'Star Trek: Bridge Crew'

IBM's Watson maakt de VR-game 'Star Trek: Bridge Crew' nog meeslepender.

Eindelijk een goede digitale masturbator

NSFW-waarschuwing: dit verhaal kan links naar en beschrijvingen of afbeeldingen van expliciete seksuele handelingen bevatten.

Stapsgewijze handleiding voor het opzetten van een e-commercebedrijf op Wix

E-commerce heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen tegenwoordig winkelen. Vroeger moesten mensen van winkel naar winkel gaan om een ​​product te kopen of een dienst te krijgen. Echter, d...

Geek Trivia: IBM's Natural Language Supercomputer Watson is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!