Wat zijn de $INPLACE.~TR- en $WINDOWS.~Q-mappen en kan ik ze verwijderen?

Dus je hebt een upgrade uitgevoerd van Vista naar Windows 7 en je vraagt ​​je af wat die nieuwe verborgen mappen in de root van je systeemschijf doen, waarbij ze meer dan 1 GB aan ruimte verspillen. Ze zijn systeembeveiligd, dus moet je ze echt verwijderen?

Dus wat zijn ze?

Deze twee mappen zijn overgebleven mappen die door Windows zijn gemaakt tijdens het upgradeproces, maar helaas worden ze niet verwijderd aan het einde van het installatieproces. Je ziet ze alleen als je de optie hebt om verborgen bestanden weer te geven die zijn ingeschakeld onder Organiseren -> Map- en zoekopties.Het goede nieuws is dat je ze zeker kunt verwijderen. Blijf lezen.

wat-zijn-de-plaats~tr-en-vensters~q-mappen-en-kan-ik-ze-verwijderen foto 1

Schijfopruiming gebruiken

De eenvoudigste manier om ze te verwijderen, is door Schijfopruiming uit te voeren (typ het in het zoekvak van het startmenu) en klik vervolgens op de knop om systeembestanden op te ruimen, waardoor Schijfopruiming opnieuw wordt gestart als beheerder.

Waarom is dit de gemakkelijkste manier in plaats van de delete-toets? Omdat de mappen normaal gesproken systeembeveiligd zijn, en je ook regelmatig Schijfopruiming moet gebruiken, dus stop met zeuren en ga aan de slag!

wat-zijn-de-plaats~tr-en-vensters~q-mappen-en-kan-ik-ze-verwijderen foto 2

Nu je dat hebt gedaan, zoek je de optie voor Bestanden die zijn verwijderd door Windows-upgrade en zorg je ervoor dat deze is aangevinkt en klik je vervolgens op de knop OK. We raden je aan om Schijfopruiming natuurlijk regelmatig te gebruiken en de meeste andere vakjes aan te vinken.

wat-zijn-de-plaats~tr-en-vensters~q-mappen-en-kan-ik-ze-verwijderen foto 3

Als je klaar bent, worden de bestanden opgeruimd.

wat-zijn-de-plaats~tr-en-vensters~q-mappen-en-kan-ik-ze-verwijderen foto 4

En nu zijn die mappen verdwenen.

Meer verhalen

Verander uw bureaublad in een diavoorstelling met afbeeldingen in Windows 7

Bent u op zoek naar een manier om uw bureaubladachtergrond eenvoudig periodiek gedurende de dag te wijzigen? Vandaag kijken we naar het gebruik van de desktop-diavoorstellingsfunctie in Windows 7 die de achtergrond automatisch met verschillende tijdsintervallen zal veranderen.

Gebruik geavanceerde tools om prestatieproblemen in Windows 7 op te lossen

U hebt uw nieuwe Windows 7-systeem in gebruik, maar plotseling realiseert u zich dat sommige dingen niet meer zo soepel lopen als vroeger. Vandaag bekijken we het gebruik van de verborgen maar nuttige geavanceerde systeemtools in Windows 7 om een ​​probleem op te lossen.

Plaknotities aan uw bureaublad toevoegen met een notitie

Wilt u een onopvallende manier om plaknotities op uw bureaublad te bewaren? Dan is A Note misschien wel het programma waar je naar op zoek was.

Converteer foto's naar Flash voor uw website

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om uw foto's om te zetten in een flash-diavoorstelling voor uw website? Dat kan nu met Photo Flash Maker Free.

Tweak het Start-menu in Windows 7 en Vista

Als u overstapt van XP naar Windows 7, heeft u mogelijk wat hulp nodig bij de wijzigingen in het menu Start. Hier hebben we een lijst samengesteld met enkele handige tips die u zullen helpen de controle te krijgen over en het Startmenu onder de knie te krijgen in Windows 7 en Vista.

Voeg een reeks webpagina's samen tot één met PageZipper

Heb je je ooit echt gefrustreerd gevoeld over webpagina's die een non-stop reeks Next-links zijn? Nu kun je al die pagina's combineren tot één pagina met PageZipper.

De statusbalk automatisch verbergen in Firefox

Bent u op zoek geweest naar een manier om de statusbalk in Firefox alleen weer te geven wanneer u deze nodig hebt? Nu kunt u genieten van die goedheid voor automatisch verbergen met de autoHideStatusbar-extensie.

Aero-compatibele besturingssystemen installeren in VMware Player

Is het je ooit opgevallen dat je Aero normaal gesproken niet kunt inschakelen op een virtuele machine met Windows 7 of Vista? Met de nieuwste VMware Player-bèta kun je precies dat doen, en we hebben een volledige uitleg over hoe je dit kunt bereiken.

Beginner Geek: standaardprogramma's instellen in Windows 7 en Vista

Als je ooit een programma hebt geïnstalleerd en plotseling ontdekte dat bepaalde bestandstypen ermee werden geopend in plaats van wat je eerder had, kan dit verwarrend en vervelend zijn. Vandaag bekijken we hoe u kunt bepalen welke toepassingen bepaalde bestandstypen op uw computer openen.

Een verticale bladwijzerwerkbalk toevoegen aan Firefox

Heb je ooit een verticale bladwijzerwerkbalk willen hebben in plaats van een horizontale? Overweeg dan dat uw wens wordt ingewilligd met de Vertical Bookmarks Toolbar-extensie voor Firefox.