Wat zijn deze desktop.ini-bestanden die ik blijf zien?

wat-zijn-deze-desktopini-bestanden-ik-blijf-foto zien 1

Heb je ooit die rare desktop.ini-bestanden gezien die overal lijken te verschijnen? De waarheid is dat ze een doel dienen en Windows gebruikt ze om te bepalen hoe een map moet worden weergegeven, net zoals de .DS_Store-bestanden die in OS X worden gebruikt.

Wanneer u een nieuwe map in Windows maakt, wordt deze gemaakt met het standaardmappictogram. Een veelgebruikt gebruik van het bestand desktop.ini is om een ​​aangepast pictogram voor een map in te stellen, maar dit is niet het enige dat het wordt gebruikt voor. Een typische desktop.ini ziet er ongeveer zo uit:|__+_|

Het bestand desktop.ini kan veel kenmerken bevatten, maar de volgende aangepaste kenmerken komen het meest voor:

  • ConfirmFileOp
  • IcoonBestand
  • IcoonIndex
  • InfoTip

ConfirmFileOp
Indien ingesteld op 0, vermijdt u de melding U verwijdert een systeemmap bij het verwijderen of verplaatsen van een map.

IcoonBestand
Geef een aangepast pictogrambestand op. U kunt een .ico-, .exe- of .dll-bestand gebruiken.

IcoonIndex
Geef de index op voor een aangepast pictogram. Als het bestand dat is toegewezen aan IconFile slechts één pictogram bevat, moet de IconIndex worden ingesteld op 0.

InfoTip
Een reeks tekst die wordt weergegeven wanneer u de muisaanwijzer over de map beweegt.

Zoals u kunt zien, bevat het bestand desktop.ini informatie over het aanpassen van mappen. Ze zijn standaard verborgen en worden alleen weergegeven als u ervoor kiest om beveiligde besturingssysteembestanden weer te geven door het selectievakje uit te schakelen.

wat-zijn-deze-desktopini-bestanden-ik-blijf-foto zien 2

U kunt uw mappen aanpassen door uw eigen desktop.ini-map in Kladblok te maken. Zorg ervoor dat u het type wijzigt in Unicode voordat u opslaat.

Meer verhalen

Wi-Fi Analytics Tool is een geavanceerde op Android gebaseerde wifi-scanner

Android: vertrouw niet op eenvoudige signaalsterktemeters om de wifi-knooppunten om je heen te verkennen. Wi-Fi Analytics is een gratis wifi-scanner boordevol functies.

Wat te doen als uw e-boeklezer verloren of gestolen is?

Bij thuiskomst kijk je in je messenger bag en je ebook reader is weg. Wat doe jij? Deze gids laat zien wat u moet doen voor de drie meest populaire lezers om uw verliezen te minimaliseren.

Google WebGL-boekenkast geeft boeken weer op een oneindige helix

Denk je dat de side-to-side dekkingsstroom vorig jaar zo was? Google Books heeft nu een (nogal experimentele) en flitsende nieuwe interface gestyled naar een helix. Bekijk de video om hem in actie te zien.

Hoe u het Windows 8 Explorer-lint in Windows 7 kunt krijgen

Of je houdt van het nieuwe verkennerlint in Windows 8, of je haat het. Voor degenen onder u die het leuk vinden maar nog niet helemaal klaar zijn om het te installeren, hier leest u hoe u er een replica van kunt krijgen in Windows 7.

Ping Echo-antwoorden inschakelen in Windows 8

Wanneer u een pc met Windows 8 pingt, reageert deze standaard niet op het echo-verzoek. Dit wordt veroorzaakt door een firewallregel die alle inkomende ICMP-pakketten blokkeert, maar dit kan snel worden gewijzigd in de geavanceerde firewall-instellingen in plaats van de hele firewall uit te schakelen.

Vraag de lezers: hoe minimaliseert u de afdrukkosten?

Hoewel thuis printen op een historisch dieptepunt staat, betekent dat niet dat de printer niet werkt. Deze week willen we horen over uw thuisafdrukconfiguratie en wat u doet om de kosten laag te houden.

OurPad brengt beheer van meerdere accounts naar de iPad

iPad: u gebruikt uw iPad, uw echtgenoot gebruikt uw iPad, dus wie krijgt het voorrecht om de iPad hun Facebook- en Gmail-info te laten onthouden? Met OurPad doen jullie dat allebei.

Image Fulgurator schildert graffiti op foto's

Met een kleine creatieve aanpassing kan een oude filmcamera en flitser worden omgezet in een subtiel hulpmiddel om de foto's van anderen onzichtbaar te hacken.

Google toont nu uw IP-adres via zoekopdracht

Duizenden en duizenden mensen zouden naar Google gaan en typen wat mijn IP-adres is om onmiddellijk op de eerste link te klikken om erachter te komen. Nu biedt Google het antwoord samen met uw zoekopdrachtresultaten.

Geesten maken in Photoshop of GIMP

Halloween nadert snel, dus waarom zou je deze how-to niet gebruiken en je vrienden achtervolgen? Een paar minuten Photoshop- of GIMP-handwerk en je kunt enge foto's maken om naar iedereen te sturen die je kent. Blijf lezen!