Wat zijn autonome auto's en wanneer heb ik er een op mijn oprit?

wat-zijn-autonome-auto's-en-wanneer-ik-een-op-mijn-oprit-foto 1

De afgelopen jaren hebben autofabrikanten en techreuzen miljarden dollars gestoken in het maken van de eerste echte ongevalvrije zelfrijdende auto. Het is al bijna net zo lang een droom als auto's bestaan: in je auto stappen, de deuntjes harder zetten en met je voeten omhoog trappen terwijl een zelfcorrigerende, zelfrijdende computer moeiteloos door het verkeer draait en zwenkt, beter dan enig mens ooit zou kunnen. . maar hoe dicht benadert die droom de werkelijkheid?

Hoe werken ze?

Auto's zonder bestuurder gebruiken een reeks sensoren, camera's, radars, realtime 3D-kaarten en gigabytes aan gespecialiseerde software om de weg ervoor, erachter en om elke hoek te zien. Zelfrijdende auto's worden bediend door actuatoren die aan de rijkolom en pedalen zijn bevestigd en nemen een constante stroom gegevens op uit alle hoeken van het voertuig en vertalen deze naar de bewegingen van het rijden op snelwegen, stadsstraten en zelfs voorstedelijke schoolzones.Door wat de auto kan zien op te nemen in één samenhangend beeld van de weg, kunnen zelfrijdende voertuigen onder alle weersomstandigheden door bijna elk terrein navigeren, met uitzondering van een paar geselecteerde gevallen waarin het nog steeds moeite heeft om een ​​goede ligging van het land te krijgen ( zoals we later zullen zien).

wat-zijn-autonome-auto's-en-wanneer-ik-een-op-mijn-oprit-foto 2

Op dit moment zijn Google en Tesla de twee grootste spelers op het gebied van het in kaart brengen en bouwen van de auto's zelf. Elk bedrijf onderhoudt zijn eigen armada van achteraf gemonteerde, op de bestuurder gebaseerde auto's die zijn aangepast om na voorraad zelfrijdend te worden, evenals een kleinere selectie prototypes die vanaf de fabriekslijn helemaal opnieuw werden gebouwd om vanaf de eerste dag volledig autonoom te zijn. Google heeft zelfs zoveel vertrouwen in hun zelfrijdende modellen dat ze het stuur en de pedalen in het nieuwste model zelfs helemaal hebben verwijderd, waardoor de bestuurder niet meer in staat is zich met hun programma te bemoeien en de rest aan de ingenieurs wordt overgelaten.

Autonome voertuigen vandaag

Niet veel mensen zijn zich hiervan bewust, maar we hebben al jaren semi-autonome auto's op onze wegen. Hoewel ze ons misschien nog niet uit de winkel halen, kun je al een aantal zelfrijdende functies krijgen in premiumpakketten van bepaalde auto's. Ze kunnen zichzelf inparkeren, op de rem trappen als ze een dreigende aanrijding voelen, of het stuur corrigeren als het merkt dat de bestuurder van zijn rijstrook afwijkt op de snelweg zonder eerst een richtingaanwijzer te gebruiken.

Dit zijn geautomatiseerde systemen die zijn geïntegreerd in enkele van de duurdere merken zoals Lexus, Mercedes-Benz en BMW, ontworpen om een ​​deel van het giswerk weg te nemen van het knijpen op een krappe plek op straat of om te voorkomen dat de volgende spatbordbuiger je bent te laat op je werk. Uiteindelijk zijn ze niet veel meer dan een geavanceerde vorm van cruise control, maar ze gebruiken nog steeds veel van dezelfde sensoren die je zou vinden in een volledig autonoom voertuig (radar, afstandsberekeningslasers, enz.) chauffeurs doen en dienovereenkomstig reageren.

wat-zijn-autonome-auto's-en-wanneer-ik-een-op-mijn-oprit-foto 3

Al deze functies moesten uiterst strenge veiligheidstests doorstaan ​​​​en navigeren door een handschoen van bureaucratische mazen voordat ze werden goedgekeurd voor consumentenaankoop, en de verwachting is dat de juridische strijd die voor ons ligt om autonome voertuigen tientallen jaren kan duren voordat ze uiteindelijk worden goedgekeurd om de straten. Dat gezegd hebbende, testen zowel Google als Tesla hun eigen voertuigen al meer dan vier jaar op de snelwegen en rond de buitenwijken van Silicon Valley en Californië, vaak zonder dat er zelfs maar iemand op de stoel van de bestuurder zit (beschouwd als een pijnlijk twistpunt door de wetgevende macht van de staat).

In alle tests die beide bedrijven in die tijd hebben uitgevoerd (1,2 miljoen mijl gereden door Google's vloot van 23 Lexus SUV's alleen), hebben auto's zonder bestuurder bewezen dat ze niet alleen net zo goed zijn als mensen in het rijden, maar zelfs beter dan wij in de meeste gevallen. Hun ongevalspercentage is lager dan 0,2% (terwijl mensen die gemakkelijk worden afgeleid, gemiddeld dichter bij 1,09% liggen), en in de zeer weinige gevallen waarin de auto's een ongeluk kregen, was het toevallig de schuld van een andere persoon die hen van de zijkant raakte of achter.

Tot nu toe hebben de auto's laten zien dat ze probleemloos lange afstanden kunnen afleggen (de technici van Google hebben regelmatig ritten van en naar Lake Tahoe gemaakt in de sneeuw), en zolang de kaartgegevens zijn bijgewerkt van het gebied dat ze willen navigeren, het enige risico voor iedereen die met een jachtgeweer rijdt, is als de wegomstandigheden plotseling veranderen, bijvoorbeeld op een stuk ijzel of tijdens een watervliegtuig.

Dus waarom worden ze nog niet verkocht?

Zelfs met al deze duidelijke voordelen van het adopteren van zelfrijdende auto's, zijn er nog drie grote nadelen die Google in de weg staan ​​voor totale dominantie op de stoep: het gebrek aan beschikbare kaartgegevens, kleine technische problemen en juridische problemen.

Het eerste probleem is oplosbaar, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Wanneer een zelfrijdende auto een nieuwe weg inslaat, moet de hele route die hij aflegt 100% in kaart worden gebracht door een normale auto voordat de zelfrijdende auto zelfs maar weet wat hij met zichzelf aan moet. Dit betekent dat voor elke straat, onverharde weg en achterafweg die we in de toekomst zouden willen reizen, deze eerst moet worden geüpload naar een database, vervolgens in kaart moet worden gebracht door Google en moet worden geüpload naar de harde schijf van alle voertuigen zonder bestuurder op de weg.

Dit is duidelijk een monumentale taak in landen met veel wegen, zoals de VS, wat betekent dat voordat we deze auto's zelfs maar kunnen pushen, het Google Maps-straatteam veel terrein zal hebben om zowel in binnen- als buitenland te dekken.

wat-zijn-autonome-auto's-en-wanneer-ik-een-op-mijn-oprit-foto 4

Vervolgens is er het probleem van de wet, verzekeringsmaatschappijen en de beslissing wie er aan de haak blijft als een auto een ongeluk veroorzaakt. Als we het hebben over geautomatiseerde voertuigen zonder bestuurder, is het onmogelijk om te negeren waar de morele en ethische verantwoordelijkheid van een persoon eindigt en de acties van hun auto beginnen.

De vraag hier komt in feite neer op een versie van Ze hebben nu niemand vermoord; maar wat gebeurt er als ze dat doen? Het is misschien niet vandaag of morgen, maar naarmate de tijd verstrijkt, kunnen we wekelijkse krantenkoppen zien over een ander ongeval met ernstig letsel of de dood tot gevolg. Wie is in dat geval aansprakelijk? Het bedrijf dat de auto heeft gemaakt? De codeur die het heeft geprogrammeerd? Hoe zit het met de persoon die op de bestuurdersstoel zat maar niet snel genoeg reageerde toen de auto een verkeerde afslag nam? Als je de sleutels van een stalen machine van twee ton des doods aan een robot overhandigt, wie neemt dan uiteindelijk de verantwoordelijkheid op zich in de 0,001 procent van de gevallen waarin een bug of glitch het leven van een andere persoon beëindigt?

Dit zijn de scenario's die niemand te graag wil aanpakken zonder eerst wat meer gegevens door te nemen. Hoewel er (nog) geen gewonden zijn gevallen doordat zelfrijdende auto's op de weg rijden, is de steekproefomvang van het geactiveerde wagenpark zo klein in vergelijking met het aantal door mensen aangedreven voertuigen op de weg dat het alleen maar groter zal worden. moeilijk te voorspellen hoe de wereld eruit zou kunnen zien als die statistiek de andere kant op begint te kantelen.

Totdat we genoeg peer-reviewed onderzoeken hebben gedaan naar het risico op lichamelijk letsel bij grootschalige uitrol van zelfrijdende auto's, is de realiteit van het zien van een zelfrijdende auto op elke oprit in het blok nog steeds slechts een utopie verpakt in een waas van duistere wetten die nog niet eens in de buurt van overeenstemming zijn gekomen.

wat-zijn-autonome-auto's-en-wanneer-ik-een-op-mijn-oprit-foto 5

Ten slotte zijn er nog enkele puur technische hindernissen die de ingenieurs van deze projecten moeten overwinnen voordat iemand deze dingen bij de plaatselijke dealer koopt. Ingenieurs moeten namelijk het zogenaamde dit of dat probleem oplossen: wanneer twee afzonderlijke rijkeuzes zich tegelijkertijd voordoen en de auto moet beslissen wat de beste manier van handelen is. Stel dat je door een stad rijdt en de auto maakt een verkeerde afslag, rechtsaf een parade vol mensen van dertig blokken lang in: als hij probeert om een ​​hoek om te keren, kan hij niet zien, of wacht 20 minuten tot elke praalwagen gaat door? Wat wordt als de veiligere optie beschouwd als mensen de auto ook vanaf de achterkant beginnen te omsingelen?

Autorijden is een heleboel dingen, maar in de kern is het iets dat veel oordelen en beslissingen met zich meebrengt - iets waar mensen nog steeds in uitblinken. Totdat een machine minstens net zo snel kan denken als wij over hoe te reageren op verschillende nieuwe situaties tijdens het vliegen, zullen ze lang niet zo efficiënt zijn als wij om omleidingen, wegversperringen of St. Patrick's Day-vieringen van de moment dat ze opduiken ... maar dat betekent niet dat alle hoop nu al verloren is.

Autonomie morgen

Zoals elke nieuwe technologie die in het lexicon van het publieke debat wordt gesmeten, zal de adoptie van volledig autonome voertuigen een langzame, maar constante mars naar het onbekende zijn. Hoewel het nog even kan duren voordat de gemiddelde chauffeur het geluk heeft een zelfrijdende auto in zijn garage te hebben staan, wordt voorspeld dat de commerciële transportsector al volgend jaar massaal zelfrijdende vrachtwagens en taxi's zal gaan gebruiken.

Zowel vrachtwagenchauffeurs als taxichauffeurs zouden de eersten kunnen zijn die de werkloosheidsgrens raken als gevolg van zelfrijdende auto's die het stuur overnemen, aangezien multinationale conglomeraten hun enorme stapels extra geld gebruiken om de technologie in bulk op te kopen, terwijl ze tegelijkertijd hun selectie van advocaten gebruiken om de nodige wetten door staats- en federale rechtbanken te duwen om het op de weg te krijgen. Tech-startups zoals Uber zijn al begonnen met het plaatsen van bestellingen voor een half miljoen autonome taxi's die tegen 2020 door Tesla moeten worden geleverd, terwijl rederijen zoals Freightliner in mei hun eerste volledig geautomatiseerde Inspiration 18-wieler op de snelwegen van Nevada hebben losgelaten.

wat-zijn-autonome-auto's-en-wanneer-ik-een-op-mijn-oprit-foto 6

Autonome auto's kunnen ook de manier waarop we kijken naar bediendenwerk hervormen. Op dit moment verspillen mensen meer dan de helft van hun hele dag aan het pendelen van en naar kantoor, allemaal kostbare tijd die beter kan worden gebruikt om rapporten in te halen, videoconferenties te houden of zelfs die maandelijkse onkostennota te typen. Als auto's eenmaal zelfrijdend zijn, kunnen we alle tijd die we verspillen met aandacht aan de weg besteden in een soort mobiel kantoor, waar vroege taken van de dag direct in het woon-werkverkeer kunnen worden gestopt. Dit betekent dat we meer tijd met ons gezin kunnen doorbrengen, van onze hobby's kunnen genieten en dat er minder woede op de weg ontstaat die explodeert wanneer je het het minst verwacht.

Wanneer mag ik er een rijden?

Begin het woon-werkverkeer echter nog niet af te blazen, want het zal nog een half decennium of langer duren voordat een staats- of federaal agentschap zich aanmeldt als proefkonijnen voor echte distributiemodellen voor consumenten. Ja, zowel de zelfrijdende auto's van Google als Tesla hebben voorlopig onberispelijke rijrecords, en ja, ze hebben miljoenen kilometers achter de rug waarbij de enige ongelukken de schuld waren van een ander mens. Realistisch gezien is de technologie die ervoor zorgt dat deze auto's onder alle omstandigheden werken, niet meer dan een jaar of twee voordat ze 100% klaar zijn voor de weg... maar mensen zijn bang voor verandering, wetgevers dubbel zo.

Vecht hoe dan ook tegen de onverbiddelijke opmars van vooruitgang - net zoals de introductie van de eerste steden en paardenstallen in het hele land op hun kop - zelfrijdende auto's zullen onvermijdelijk vóór de volgende eeuw meer dan een paar grote industrieën opschudden is voorbij, en we zullen er allemaal aan moeten wennen als ze dat eenmaal doen.

Maar ze zullen ook een nieuwe manier van werken met zich meebrengen terwijl we onderweg zijn naar ons werk, ze zullen ons meer tijd geven om met familie of vrienden om te gaan tijdens lange autoritten, en als ze eenmaal volledig geadopteerd zijn, zullen ze hele naties creëren met veiligere en meer ongevalvrije wegen. Auto's zonder bestuurder zijn alles wat in je opkomt als je aan de toekomst denkt, en ze zijn slechts een paar sprongen verwijderd van een volledige revolutie in de manier waarop we ons verplaatsen.

Afbeeldingscredits: Tesla, Flickr, Wikimedia 1, 2, 3, PixGood, Freightliner

Meer verhalen

Hoe u al uw e-mailadressen kunt combineren in één Gmail-inbox

Gmail is niet alleen een typisch webmailsysteem - het is een volwaardige e-mailclient die al uw e-mailadressen op één plek kan consolideren. Ontvang al uw e-mails in één Gmail-inbox en verzend e-mails vanaf elk adres.

Het digitale kluisje dat Hollywood wil dat je gebruikt: UltraViolet uitgelegd

UltraViolet is een digitaal kluisje voor je films, ontworpen door de grote filmstudio's. Het is een reactie op iTunes: studio's willen niet dat al hun klanten iTunes gebruiken terwijl Apple het enige bedrijf is dat de leiding heeft.

Wat is precies een Quantum Dot-tv?

TV-fabrikanten zijn constant in een race om nieuwe functies toe te voegen, zodat ze u kunnen overtuigen om een ​​nieuwe TV te kopen. Volgende na 3D, 4K en gebogen schermen: Quantum dots!

Hoe u uw iPad of iPhone voor kinderen kunt vergrendelen

iPads en iPhones geven u controle over hoe uw kinderen uw apparaten kunnen gebruiken. U kunt uw apparaat snel vergrendelen op een bepaalde app voordat u het overhandigt, of u kunt een heel apparaat vergrendelen met uitgebreid ouderlijk toezicht.

Is UPnP een beveiligingsrisico?

UPnP is standaard ingeschakeld op veel nieuwe routers. Op een gegeven moment adviseerden de FBI en andere beveiligingsexperts om UPnP om veiligheidsredenen uit te schakelen. Maar hoe veilig is UPnP tegenwoordig? Handelen we veiligheid in voor gemak bij het gebruik van UPnP?

Een eenvoudige Minecraft-server zonder stress instellen met Minecraft Realms

Er zijn veel manieren om een ​​Minecraft-game te hosten, maar het is moeilijk om de eenvoud van het kopen van een server rechtstreeks van Mojang, het bedrijf achter Minecraft, te verslaan (en nu komt het zelfs met een gratis proefperiode van 30 dagen!) Lees verder terwijl we laten zien hoe u een Minecraft Realms-server aanschaft en configureert.

Geek Trivia: de langstlopende tv-kerstspecial in de geschiedenis van de VS is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de oriëntatie van uw Apple Watch kunt wijzigen

De Apple Watch biedt de mogelijkheid om de oriëntatie te wijzigen om zowel rechtshandige als linkshandige dragers tegemoet te komen. Hier leest u hoe u de oriëntatie op uw Apple Watch kunt wijzigen.

Een toegangscode instellen en gebruiken op Apple Watch

U beveiligt uw iPhone waarschijnlijk met Touch ID of een toegangscode. Als je een Apple Watch hebt, kun je die ook beveiligen tegen onbevoegde toegang. Bovendien moet u een toegangscode op uw horloge hebben ingeschakeld om Apple Pay te kunnen gebruiken.

Hoe u uw smartphone kunt koppelen aan uw Amazon Echo

De Amazon Echo is een meer dan capabele speaker met kamervullend geluid; als zodanig heeft het alleen zin om uw smartphone, tablet of ander Bluetooth-apparaat ermee te koppelen om het geluidssysteem van uw smartphone super op te laden.