Wat te verwachten op de Microsoft Build 2017-conferentie

wat-te-verwachten-bij-microsoft-en-039;s-build-2017-conferentie foto 1 AOL

Microsoft's Build-conferentie gaat niet alleen over het geven van ontwikkelaars de tools die ze nodig hebben om apps te schrijven of Windows-vriendelijke hardware te maken - het is ook de kans voor Microsoft om zijn visie op de toekomst te schetsen. Welke software en apparaten zullen er de komende maanden (of zelfs jaren) toe doen? En deze keer is er geen gebrek aan nieuwe ontwikkelingen om te bespreken: Windows-updates, de Cortana AI-assistent, HoloLens, partnerhardware en zelfs een kans op nieuwe Surface-uitrusting. Het is niet per se duidelijk wat er waarschijnlijk zal verschijnen, maar maak je geen zorgen - dat is wat we hier zijn om uit te zoeken. We hebben een aantal van de meest veelbelovende lekken, geruchten en logische voorspellingen verzameld om je een idee te geven van wat je kunt verwachten wanneer Build 2017 op 10 mei van start gaat.

Windows 10: een nieuwe look

wat-te-verwachten-bij-microsoft-en-039;s-build-2017-conferentie foto 2Als er iets is dat bijna zeker is tijdens een Build-evenement, is het de bespreking van de volgende versie van Windows. Er wordt nog steeds verwacht dat Microsoft in 2017 nog een grote Windows 10-update uitbrengt (momenteel met de codenaam Redstone 3 en komt in de herfst), en dit is misschien wel een van de meest opvallende wijzigingen aan het besturingssysteem sinds de oorspronkelijke release. Het hoogtepunt zou een uitgelekte interface-ontwerptaal zijn met de bijnaam Project Neon. Zoals Windows Central uitlegt, zou het wat visuele pit toevoegen aan de relatief saaie look van Windows 10 met meer texturen, verlichting, animaties en zelfs app-elementen die aan hun vensterranden 'ontsnappen'. Als je de geruchten gelooft, zou dit vooral belangrijk zijn voor augmented reality - de interface zou beter geschikt zijn voor HoloLens en andere headsets die virtuele beelden in kaart brengen in de echte wereld. Neon zou voor alle duidelijkheid geen compleet nieuwe interface zijn. Het zou eerder een extra niveau van glans vertegenwoordigen.

Natuurlijk zou Redstone 3 zich niet alleen richten op cosmetica. Qualcomm bevestigde dat ARM-aangedreven Windows 10-machines in de vakantie van 2017 zouden moeten aankomen, dus het is alleen redelijk om te anticiperen op enige discussie over ARM-ondersteuning. Een functie met de naam Mijn mensen, geknipt uit de huidige Creators Update, zou het gemakkelijker maken om vrienden te bereiken via welke communicatie-apps ze ook gebruiken. En als je het je herinnert, hadden geruchten dat Microsoft geleidelijk zowel een gezinsgerichte Home Hub-functie voor het delen (die huishoudens een centrale opslagplaats voor agenda's, memo's en andere gedeelde informatie zou geven) als Cortana-spraakbesturing op langere afstand uitrolde in de loop van 2017 en 2018. The Verge begrijpt dat Home Hub in september wordt verzonden, dus er is een duidelijke mogelijkheid dat je erover hoort bij Build.

Cortana: een spraakplatform voor al uw apparaten

wat-te-verwachten-bij-microsoft-en-039;s-build-2017-conferentie foto 3

Microsoft is niet verlegen geweest om zijn Cortana-assistent te transformeren in een apparaatonafhankelijk platform voor spraakgestuurde AI. Het bracht dat punt naar huis kort voor Build met de onthulling van Harman/Kardon's Invoke, een luidspreker waarmee je Cortana-commando's kunt gebruiken voor alles, van het afspelen van muziek tot het bedienen van je lichten. Voor ons is de timing van het debuut van de Invoke niet toevallig -- het suggereert dat Microsoft klaar is om meer te zeggen over hoe Cortana werkt als het niet beperkt is tot telefoons of pc's. Het bedrijf kan zelfs pronken met Cortana-uitrusting van derden die we nog niet hebben gezien, hoewel het onwaarschijnlijk is dat alles wat je op het podium ziet, pas maanden later wordt verzonden.

Ook wordt verwacht dat Redstone 3 een sterke focus zal hebben op Cortana-ondersteuning, inclusief communicatie met luidsprekers en andere beslist niet-pc-apparaten. Microsoft biedt misschien die Cortana-besturing over lange afstanden die we eerder noemden, maar je zou ook een nauwe integratie kunnen zien tussen Cortana-uitgeruste gadgets en Windows 10. Je zou je pc kunnen vertellen wat hij moet doen via een luidspreker aan de andere kant van je huis, bijvoorbeeld , of bedien uw Cortana-aangedreven koelkast zonder uw bureau te verlaten. Het is niet gegarandeerd dat je zo'n geavanceerde controle krijgt, maar het is moeilijk uit te sluiten als er druk is om Amazon en Google een handje te helpen.

Meer Windows 10 S-computers... en een nieuwe Surface?

wat-te-verwachten-bij-microsoft-and-039;s-build-2017-conferentie foto 4

Toen Microsoft Windows 10 S onthulde in zijn poging om het Chrome OS van Google over te nemen, werd er niet veel hardware aangekondigd om het te laten zien - alleen de Surface Laptop en een Acer convertible. Verder wilde het bedrijf alleen ondersteunende fabrikanten noemen. Als zodanig zou het niet vergezocht zijn om te zien dat Microsoft op Build een vervolg zou geven door meer 10 S-uitgeruste pc's te laten zien op Build. Dit zijn eerder budgetlaptops dan premium-machines gezien de onderwijsfocus van 10 S, maar we sluiten een aantal aangename verrassingen niet uit.

Toch zie je mogelijk nieuwe Surface-hardware. Panos Panay van Microsoft sloot een volwaardige Surface Pro 5 in de nabije toekomst uit, maar dat sluit een bijgewerkte Pro 4 niet uit die Intel's 7e generatie Core (ook bekend als Kaby Lake) -chips gebruikt en anders een aantal broodnodige specificaties krijgt. We sluiten ook kleine verbeteringen aan Surface Book of Surface Studio niet uit. De belangrijkste vraag is de timing. Microsoft heeft al een Surface-gerelateerd evenement in Shanghai gepland voor 23 mei, dus misschien wil het het feest niet bederven door slechts twee weken eerder een product aan te kondigen op Build. Het kan zijn dat het alleen iets onthult op Build als de bijeenkomst in Shanghai strikt bedoeld is als een regionaal evenement.

Wildcards: HoloLens, VR en Xbox

wat-te-verwachten-bij-microsoft-en-039;s-build-2017-conferentie foto 5

Zoals je zou kunnen raden, raakt wat we tot nu toe hebben genoemd slechts een fractie van wat Microsoft zou kunnen dekken - het heeft veel meer projecten waar het over zou kunnen praten, zelfs als sommige waarschijnlijk niet zoveel aandacht zullen krijgen als je zou hopen . HoloLens is daar een voorbeeld van. Een tweede generatie van de mixed reality-headset wordt pas in 2019 verwacht, dus elke Build-talk zal zich eerder richten op apps dan op glimmende nieuwe hardware. Mogelijk ziet u demonstraties van HoloLens-apps van bedrijven zoals Netflix.

We zouden er ook niet op rekenen dat Microsoft veel over de Xbox zegt. Hoewel het niet verwonderlijk zal zijn als sommige Windows 10 Redstone 3-updates hun weg vinden naar de Xbox One, zal elk ander gesprek over de console zich ongetwijfeld op ontwikkelaars concentreren. E3 is slechts een maand verwijderd -- Microsoft gaat Project Scorpio en andere wereldschokkende game-aankondigingen voor dat evenement bewaren.

Wat betreft andere weetjes? Windows 10 Mobile krijgt mogelijk enkele van de functies van Redstone 3. Meer VR-software en headsets behoren tot de mogelijkheden. Als er grote Skype-updates aankomen, is Build een goede gelegenheid om ze te onthullen. En wat we ook verwachten, er is een kans dat Microsoft een of twee linkse aankondigingen heeft die je niet zag aankomen. Ongeveer de enige trefzekere voorspelling is dat Microsoft veel zal hebben om over te praten. Keynotes bouwen zijn vaak marathonaffaires, dus misschien heb je wat extra koffie nodig als je ons liveblog gaat lezen.

Project Neon-afbeelding tegoed: Windows Central

Aanbevolen verhalen

Hoe te wedden op de Kentucky Derby 2017 online

Zaterdag is de 143e editie van de Kentucky Derby. Hier leest u hoe u uw weddenschap kunt plaatsen, zelfs als u mijlenver weg bent.

'Intuïtieve' handprothese ziet wat hij aanraakt

'Intuïtieve' prothesehand kan zien wat hij aanraakt

Proterra wil autonome voertuigen bouwen voor openbaar vervoer

De elektrische bus van de toekomst heeft misschien niet eens een chauffeur.

Wat te verwachten van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook

Verwacht veel nieuws rondom VR, Messenger, 360 video en meer.