Wat te verwachten van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook

Philippe Wojazer / Reuters

Morgen is de eerste dag van de F8 van dit jaar, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook, en het belooft een grote te worden. Dit is tenslotte de 10e verjaardag van F8 en je weet dat CEO Mark Zuckerberg zal willen laten zien hoe ver Facebook de afgelopen tien jaar is gekomen. Hier is een blik op wat we hopelijk zullen zien in de komende dagen.

Facebook gebruikt traditioneel F8 om nieuwe functies voor zijn Messenger-platform aan te kondigen en dit jaar zou geen uitzondering zijn. In 2015 kondigde Facebook aan dat Messenger zou worden opengesteld voor externe ontwikkelaars, terwijl de grote lancering vorig jaar rond de komst van chatbots was. Voor 2017 verwachten we dat chatbots deel zullen blijven uitmaken van het Messenger-gesprek, en aangezien Facebook behoorlijk veel heeft geïnvesteerd in AI, verwachten we dat kunstmatige intelligentie hier ook een groot deel van zal uitmaken. Het bedrijf heeft zijn nieuwe persoonlijke assistent 'M suggereert' een paar weken geleden al uitgerold, dus we verwachten meer te zien van wat M in de toekomst kan doen.En dan is er nog de belangrijkste Facebook-app, die het bedrijf Big Blue noemt. We hebben het afgelopen jaar een aantal grote veranderingen aan de app gezien, zoals de recente introductie van Snapchat-achtige verhalen, dus we zullen waarschijnlijk meer toevoegingen zien aangekondigd tijdens de show. Facebook heeft bijvoorbeeld de afgelopen maanden geëxperimenteerd met een alternatieve nieuwsfeed gemarkeerd met een raketschippictogram. Het bestaat blijkbaar uit posts en artikelen van bronnen die je niet hebt gevolgd, maar waarvan het algoritme van Facebook denkt dat je ze leuk zult vinden. We verwachten hier meer over te horen - misschien een formele uitrol - tijdens de conferentie van deze week.

Over nieuws gesproken, Facebook heeft de afgelopen maanden geworsteld met zijn reputatie als platform voor nepnieuws, dus we verwachten dat Zuckerberg hier in zijn keynote op in zal gaan. Het bedrijf heeft een aantal stappen gezet op dit gebied, zoals het helpen markeren van nepnieuws, het plaatsen van educatieve handleidingen over hoe het te herkennen en zelfs zo ver gaan om samen te werken met externe fact-checkers om de waarheid van een verhaal te achterhalen. Of dit effectief is geweest, valt nog te bezien, en het zou goed zijn voor Zuckerberg en co om updates op dit gebied te geven. We verwachten ook dat Zuckerberg ingaat op het recente gebruik van Facebook Live om de moord op een inwoner van Cleveland te streamen, en hoe het bedrijf van plan is om dit soort problemen in de toekomst aan te pakken.

We verwachten ook veel nieuws rond VR te zien dan alleen Oculus. Zoals geplaagd op de F8 van vorig jaar en op Oculus Connect een paar maanden geleden, heeft Facebook geëxperimenteerd met Social VR. Hiermee kun je met je vrienden chatten op virtuele plaatsen over de hele wereld en zelfs, je raadt het al, virtuele selfies. We zullen waarschijnlijk enkele updates van de software zien en wie weet is het zelfs voor het einde van het jaar klaar voor consumenten om te proberen.

Misschien heeft de grootste mysterieuze aankondiging rond F8 te maken met de consumentenhardwaregroep in 'Building 8'. We hebben er nog niet veel over gehoord, maar geruchten lijken te wijzen op vier geavanceerde technologieprojecten die te maken hebben met hersenscans, drones, augmented reality en een 'early-stage medical device' onder leiding van een Stanford-cardioloog.

En er is waarschijnlijk nog veel meer. We verwachten ook nieuws rond 360-graden video (misschien een update van de open-source Surround 360-camera?), Facebook Live en waarschijnlijk ook Instagram en WhatsApp. Hoewel veel van het bovenstaande slechts speculatie is, is het duidelijk dat Facebook niet langer alleen een netwerk is voor je familie en vrienden. Met Instagram, Whatsapp, Messenger, Oculus, live video, VR en een geheime consumentenhardwaregroep onder zijn paraplu, is Facebook nu zoveel meer. Verwacht een drukke week voor de boeg.

Aanbevolen verhalen

'Skylanders' leert wat Amiibo al die tijd wist: laat het portaal vallen

Nintendo Switch's NFC-controllers dwongen 'Skylanders' volwassen te worden

O-M-G, Google brengt Android O Developer Preview uit

Het nieuwe mobiele besturingssysteem is bedoeld om de levensduur van de batterij en de prestaties van het apparaat te verbeteren, terwijl het nieuwe functies biedt zoals beeld-in-beeldweergave, Wi-Fi Aware-ondersteuning en meer.

Wanneer Amazon een fout maakt, verwacht dan een snelle, overdreven gedetailleerde reactie

De internetstoring op dinsdag werd veroorzaakt door een invoerfout van een programmeur.

Geek Trivia: welk jaarlijks evenement begon als een huwelijksreceptie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!