Wat veroorzaakt de waarschuwing 'Bestand gedownload van internet' en hoe kan ik deze gemakkelijk verwijderen?

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 1

Telkens wanneer u een bestand via uw browser naar uw harde schijf downloadt, markeert Windows het automatisch als afkomstig van internet en mogelijk gevaarlijk. Als gevolg hiervan zal Windows, afhankelijk van het type, wanneer u het betreffende bestand opent, u waarschuwen met een dialoogvenster of voorkomen dat het bestand helemaal wordt uitgevoerd totdat u het als veilig markeert.

Heb je je ooit afgevraagd hoe Windows deze vlag op deze bestanden bijhoudt, hoe je deze gemakkelijk (bulk) kunt verwijderen van bestanden waarvan je weet dat ze veilig zijn, en/of deze vlag (samen met de bescherming die het biedt) aan elk bestand kunt toevoegen?Waar houdt Windows de status van gedownload van internet bij?

Overweeg de volgende twee bestanden, die beide kopieën zijn van het gedownloade installatiebestand voor Microsoft's XML Notepad 2007. Hoewel elk een andere naam heeft (de nummers 1 en 2 zijn aan het einde toegevoegd), kunt u zien dat ze volledig identiek zijn, zoals geverifieerd door hun MD5-hash.

wat-veroorzaakt-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 3

Echter, wanneer het bestand dat eindigt op 1 wordt uitgevoerd, krijgen we het volgende dialoogvenster dat ons op gepaste wijze waarschuwt dat het uitvoeren van bestanden die van internet zijn gedownload gevaarlijk kan zijn, terwijl het uitvoeren van het bestand dat eindigt op 2 niet dezelfde waarschuwing weergeeft, ook al is het gedownload van ook internet. Zoals we hierboven zien, zijn de bestanden identiek, dus waarom gaf slechts één exemplaar deze waarschuwing weer?

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 4

De reden is dat bestand 1 een alternatieve datastroom (ADS) heeft met de naam Zone.Identifier die informatie opslaat over waar het bestand vandaan kwam, terwijl bestand 2 dat niet heeft (omdat deze ADS is verwijderd, wat we hieronder zullen bespreken).

Met behulp van het hulpprogramma Sysinternals Streams (dat we naar onze C:Windows-directory hebben gekopieerd) kunnen we zien dat XmlNotepad1.msi een enkele ADS bevat met 26 bytes aan gegevens en XmlNotepad2.msi geen ADS's heeft. In wezen weet Windows dat een bestand van internet kwam op basis van de gegevens in de ADS met de titel Zone.Identifier.

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 5

Als alternatief kunt u ADS's identificeren met behulp van de opdracht:

dir /r [optioneel_bestandsfilter]

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 6

Hoe verwijder ik de gedownloade status van internet?

Het is belangrijk op te merken dat dit een passende waarschuwing is (om voor de hand liggende redenen) en dat Windows bestanden met deze status terecht dubbel controleert of volledig blokkeert. Als u echter weet dat de betreffende bestanden veilig zijn, zijn er een aantal manieren om de statusvlag te verwijderen. U kunt dit handmatig doen (bestand voor bestand) of bulksgewijs verwijderen van elk bestand in een map.

Handmatige verwijdering

Hierboven hebben we laten zien hoe u deze speciale ADS-vlag kunt detecteren met behulp van de opdrachtregel, maar u kunt deze status eenvoudig zien en verwijderen door de eigenschappen van het betreffende bestand te bekijken. Wanneer een bestand is gemarkeerd als gedownload van internet, wordt er een beveiligingswaarschuwing weergegeven onder aan het tabblad Algemeen.

Als u op de knop Deblokkeren klikt, worden de gedownloade bestanden van de internetstatusvlag verwijderd (d.w.z. de Zone.Identifier ADS verwijderen) en alle waarschuwingen en/of blokkeringen die ermee verbonden zijn.

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 7

Bulkverwijdering

Aan de andere kant, als je veel bestanden hebt waarvan je deze statusvlag wilt verwijderen, kan dit eenvoudig worden gedaan met behulp van het Streams-hulpprogramma dat we hierboven hebben gebruikt (nogmaals, we hebben dit bestand gekopieerd naar onze C:Windows-directory).

Open een opdrachtprompt in de map waar de bestanden zich bevinden. Een snelkoppeling om dit te doen, is door de Shift-toets ingedrukt te houden en met de rechtermuisknop in een leeg gebied in de map te klikken en vervolgens Opdrachtvenster hier openen te selecteren.

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 8

Met de map ingesteld in de opdrachtprompt, voer je uit:

stromen -s -d .

Als alternatief kunt u het volledige mappad invoeren in plaats van een punt als u dit in een andere map dan de huidige opdrachtpromptlocatie wilt uitvoeren.

Deze opdracht verwijdert alle ADS's (niet alleen de Zone.Identifier) ​​van alle bestanden in de huidige map en zijn submappen. In ons geval hadden we 2 bestanden met ADS-gegevens en beide werden verwijderd. Als u veel bestanden heeft waarvan u deze status wilt verwijderen, kan deze opdracht u echt wat tijd besparen.

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 9

Hoe voeg ik de status Gedownload van internet toe aan een willekeurig bestand?

Een interessant feit over deze vlag zijn de tekstgegevens die zijn opgeslagen in de Zone.Identifier ADS is hetzelfde voor elk bestand. Als gevolg hiervan kunt u een ADS met de naam Zone.Identifier met deze tekst aan elk bestand toevoegen en Windows zal automatisch de aanvullende beveiligingsmaatregelen toepassen.

Als we bijvoorbeeld de gedownloade status van internet weer willen toevoegen aan het bestand XmlNotepad1.msi, is de procedure eenvoudig.

Voer de opdracht uit:

kladblok [bestandsnaam]:Zone.Identifier

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 10

Omdat deze ADS niet bestaat, zal Windows ons vragen of we deze willen aanmaken. Antwoord Ja.

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 11

Voer in Kladblok deze exacte tekst in:

[Zoneoverdracht]
ZoneId=3

Sla uw wijzigingen op en sluit Kladblok.

wat-oorzaak-van-het-en-quot;bestand-gedownload-van-het-internet-en-quot;-waarschuwing-en-hoe-kan-ik-het-gemakkelijk-verwijderen foto 12

Wanneer u nu XmlNotepad1.msi uitvoert of de eigenschappen ervan bekijkt, zijn de eerdere waarschuwingen van kracht.

Nogmaals, je kunt dit doen met elk bestand: MP3, DOC, CHM, enz. en Windows zal het als niet-vertrouwd beschouwen totdat de respectieve vlag is verwijderd.

Streams downloaden van Microsoft

Meer verhalen

Geek Deal: scoor gratis een Nexus S Android-telefoon

Als je een AT&T-, Sprint- of T-Mobile-klant bent en je verlangt naar een gratis en pittige nieuwe smartphone, dan heeft Best Buy momenteel een eendaagse promotie: ontvang een gratis Nexus S.

Drop Zone is een slepen-en-neerzetten voor het verplaatsen van bestanden

Drop Zone is een handige Windows-toepassing die hotspots voor bestandsoverdracht op uw bureaublad creëert. Sleep de bestanden naar de hotspot en selecteer uit uw lijst met vooraf bepaalde bestemmingen.

De beste HTG Photoshop-effecten in één gratis download: Action Pack #1

We hebben de handmatige methoden van enkele leuke Photoshop-effecten besproken - nu zijn ze automatisch. Download het How-To Geek Photoshop Action Pack en krijg die effecten binnen enkele seconden met een druk op de knop.

Hoe PDF-bestanden converteren voor eenvoudig lezen van e-boeken

Veel e-boeklezers ondersteunen standaard PDF-documenten, maar helaas zijn niet alle PDF-documenten gemakkelijk te lezen op een klein e-boeklezerscherm. Laten we eens kijken naar twee eenvoudige en gratis manieren om PDF-bestanden te converteren zodat ze prettig leesbaar zijn.

Mechwarrior 4 gratis downloaden [Gamen]

Als je dit weekend wilt genieten van een beetje retro pc-gaming, dan kun je niet fout gaan met een gratis exemplaar van Mechwarrior 4; geniet vandaag van een post-apocalyptische robot die tekeer gaat.

Wat je zei: hoe snel typ je?

Eerder deze week vroegen we je om af te wegen hoe snel je typt en welke tips of trucs je zou kunnen delen om je medelezers te helpen. Nu zijn we terug om uw statistieken en tips te benadrukken.

Blumind is een krachtige, draagbare en gratis tool voor mindmapping voor Windows

Als u vaak mindmaps gebruikt in uw kantoor, klaslokaal of als onderdeel van uw persoonlijke brainstorm- en organisatieworkflow, is Blumind een krachtig en gratis hulpmiddel voor mindmapping.

Vrijdagpret: lawine

Na weer een lange werkweek heb je iets nodig om je gedachten af ​​te leiden en je te helpen een beetje te ontspannen. In de game van deze week is het jouw missie om iglo's te bouwen die bestand zijn tegen de lawines die je moet overleven om de koning van de eskimo's te worden, dus pak je ijspriemen en bereid je voor op

De beginnershandleiding voor shellscripting 3: meer basisopdrachten en -ketens

Je hebt geleerd hoe je scripts maakt, argumenten gebruikt en for-loops bouwt. Laten we nu eens kijken naar wat meer basiscommando's, manipulatie van tekstbestanden en het omleiden van invoer en uitvoer naar bestanden en andere commando's.

Uit de doos met tips: stoppen met automatisch opnieuw opstarten van Windows, inschakelen van Unity-menu's in Chrome en PuTTY-vensters met tabbladen

Een keer per week openen we de tipsbox en delen we enkele handige lezerstips. Deze week kijken we naar het eenvoudig stoppen van het automatisch opnieuw opstarten van Windows bij update, het inschakelen van Unity-menu's in Chrome en het plaatsen van tabbladen in uw PuTTY-interface.