Wat u moet weten over het kopen van Windows 8.1-pc's met aanraakfunctie

wat-je-moet-te-weten-over-kopen-aanraakgevoelige-windows-81-st. foto 1

Het is nu ruim een ​​jaar geleden dat Windows 8 werd uitgebracht. Er is veel gebeurd - we werken nu met Windows 8.1 en er komen elke dag nieuwe apparaten met Intel's Haswell- en Bay Trail-chips uit. Aanraakgevoelige laptops, convertibles en Windows-tablets worden steeds goedkoper en komen steeds vaker voor.

Ga naar de winkel om een ​​nieuwe laptop of tablet te kopen en je zult een breed scala aan nieuwe aanraakgevoelige laptops en tablets met Windows zien. Op de lange termijn willen Microsoft en Intel dat elke pc een aanraakscherm heeft, en ze komen er ook.Windows RT komt minder vaak voor

Microsoft lanceerde Windows RT op hetzelfde moment als Windows 8. Dit was nogal verwarrend - niet alleen was Microsoft's eigen Surface RT een Windows RT-apparaat, andere fabrikanten lanceerden hun eigen Windows RT-apparaten. De Lenovo Yoga 11 zag er bijvoorbeeld uit als een laptop, maar draaide in werkelijkheid op Windows RT.

Windows RT heeft zich nu gevestigd op een plek die logischer is. Er zijn slechts een handvol Windows RT-apparaten op de markt: Microsoft's originele Surface RT (nu omgedoopt tot Surface), Microsoft's nieuwe Surface 2 en Nokia's Lumia 2520-tablet. Nokia wordt momenteel overgenomen door Microsoft. Dit zijn de enige drie Windows RT-apparaten die u tegenkomt, en het zijn allemaal min of meer Microsoft-producten. Er zijn geen Windows RT-apparaten vermengd met de andere Windows-apparaten die u zult vinden. Als het niet van Microsoft of Nokia is, is het een volledig Windows 8.1-apparaat dat al uw desktopprogramma's kan uitvoeren.

Bay Trail is concurrerend met ARM op batterijduur

Windows RT is niet zo noodzakelijk omdat Intel's Bay Trail-architectuur extreem competitief is met de ARM-architectuur, terwijl apparaten toch volledige versies van Windows 8.1 kunnen uitvoeren met ondersteuning voor desktopprogramma's. (ARM-chips worden gebruikt in de meeste smartphones, iPads, Android-apparaten en Windows RT-apparaten.) Bay Trail biedt vergelijkbare prijs en prestaties als ARM, dus je kunt $ 300 8-inch Windows 8.1-tablets en $ 350 convertibles vinden, zoals de ASUS Transformer T100.

Dit is een groot probleem. Toen Windows 8 uitkwam, waren aanraakgevoelige apparaten erg duur. De meeste laptops die te koop zijn - vooral tegen lagere prijzen - ondersteunden helemaal geen aanraking, dus veel mensen kozen voor Windows 8-apparaten zonder aanraakschermen. Aanraakschermen filteren hun weg naar goedkopere apparaten.

wat-je-moet-te-weten-over-kopen-aanraakgevoelige-windows-81-stks foto 2

Haswell-chips zijn zuiniger met de batterij

Zelfs als je een duurder apparaat koopt met een krachtigere Core i5- of i7-processor, zorgt Intel's nieuwe Haswell-architectuur ervoor dat het apparaat een langere batterijduur heeft. De Surface Pro van de eerste generatie van Microsoft ging bijvoorbeeld maar een schamele vier uur mee, wat verschrikkelijk is voor een tablet. De nieuwe Surface Pro 2 met Intel's Haswell-architectuur gaat meer dan acht uur mee.

De boodschap is duidelijk: u kunt een apparaat krijgen dat krachtig genoeg is om uw belangrijkste laptop te zijn, maar lang genoeg meegaat om ook als mobiele tablet te functioneren. Zelfs als u niet van plan bent de tabletfuncties te gebruiken, zorgt de energiezuinigere architectuur voor een veel langere levensduur van de batterij in laptopmodus.

Sommige apparaten bevatten gratis exemplaren van Microsoft Office

Sommige apparaten worden geleverd met gratis versies van de Microsoft Office Home & Student-editie. Dit omvat alle Windows RT-apparaten, 8-inch Windows 8.1-tablets en zelfs enkele andere machines zoals de ASUS T100-transformator.

Grotere apparaten bevatten echter geen gratis exemplaren van Office. Dit is een beetje raar - de goedkoopste Surface 2-tablet van Microsoft met Windows RT bevat bijvoorbeeld Office, terwijl de duurdere Surface Pro 2 Office niet bevat.

Als vuistregel geldt dat het apparaat Office bevat als het een apparaat is waarop u Office waarschijnlijk niet wilt gebruiken. Als het een serieuze laptop is waarop u Office zou gebruiken, wordt deze niet meegeleverd - waarschijnlijk omdat Microsoft ervan uitgaat dat u er Office voor wilt kopen, maar u wilt Office niet kopen voor een 8-inch tablet.

Hoe dan ook, bedrijven kunnen hier niet van profiteren. Ze hebben een licentie nodig voor de volledige editie om Office voor zakelijke doeleinden te gebruiken.

wat-je-moet-te-weten-over-kopen-aanraakgevoelige-windows-81-stks foto 3

App-selectie is nog steeds een serieus probleem

Als u een nieuwe Windows 8.1-laptop koopt, heeft deze waarschijnlijk een aanraakscherm. Misschien wilt u de nieuwe touch-first apps in Windows 8-stijl erbij gebruiken. Maar hier kom je in de problemen.

De Windows Store, die apps in Windows 8-stijl bevat, is nog steeds niet erg goed. Het is niet helemaal verschrikkelijk, en je zult apps vinden voor populaire services zoals Netflix, Hulu, Skype, Facebook, Evernote, Dropbox, Twitter en Amazon Kindle. De selectie is echter nog steeds uiterst beperkt - er zijn geen Google-apps behalve bijvoorbeeld een Google Search-app. Er is net een officiële Flipboard-app gelanceerd voor Windows 8.1, maar hij voelt gewoon niet zo gepolijst aan als Flipboard voor iPad of Android - niet verwonderlijk, aangezien het een eerste release is.

De realiteit is dat je waarschijnlijk teleurgesteld zult zijn als je een Windows-apparaat koopt voor de tabletervaring. Een 8-inch Windows 8.1-tablet van $ 300 heeft niet veel zin tegen een iPad Mini of Nexus 7, tenzij je Office op een 8-inch scherm wilt gebruiken, wat ook niet veel zin heeft.

Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven. U kunt op de Windows Store-website zoeken en kijken of de gewenste apps er zijn. Je zult waarschijnlijk veel dubieuze, niet-officiële apps vinden.

De beste apps in Windows 8-stijl zijn van Microsoft, dus als je voornamelijk Microsoft-services zoals Outlook.com, SkyDrive, Skype, Bing, Xbox en Xbox Music gebruikt, ben je misschien heel blij.

wat-je-moet-te-weten-over-kopen-aanraakgevoelige-windows-81-st. foto 4

Het bureaublad op een touchscreen gebruiken

De desktop is echt niet ontworpen voor een touchscreen. Dat wil niet zeggen dat het touchscreen nutteloos is op een laptop; verre van. Scrollen met je vinger op webpagina's is bijvoorbeeld eenvoudig te doen op de desktop, net als op tablets. Als je achterover leunt om een ​​YouTube-video te bekijken, kun je op de video tikken om te pauzeren of af te spelen, net zoals je zou doen op een tablet. De desktop zelf is echter nooit ontworpen voor aanraking. Proberen om de desktop daadwerkelijk te gebruiken met aanraking is een recept voor een ramp, tenzij je een stylus wilt gebruiken.

Met andere woorden, koop geen Windows-tablet met de verwachting al uw favoriete desktopprogramma's op een touchscreen te gebruiken. Het is een recept voor pijn en frustratie.

In de toekomst heeft elke pc een touchscreen

Microsoft (en Intel, die grotendeels zijn uitgesloten van de ARM-aangedreven smartphone- en tabletrevoluties) willen dat elke Windows-pc die u koopt een aanraakscherm heeft. Misschien is het een tablet met een optioneel toetsenbord, een convertible die zijn scharnier ronddraait om te transformeren tussen tablet en laptop, of gewoon een standaardlaptop met een aanraakscherm. Hoe dan ook, het doel op de lange termijn is om elke Windows-pc op de markt ondersteuning te bieden.

Op deze manier bezien is het streven van Microsoft naar nieuwe touch-first-apps voor Windows 8 heel logisch. Ze weten dat mensen toch laptops zullen kopen, dus proberen ze de aanraakinterface aan te pakken als een bonusfunctie op laptops. Waarom een ​​iPad of Android-tablet kopen als u het scherm van uw laptop kunt loskoppelen om op uw bank te internetten?

Dit is waar aanraakschermen op Windows-apparaten het meest logisch zijn - als bonusfunctie die je krijgt op een laptop die je waarschijnlijk toch zou kopen. Als u alleen op zoek bent naar een tablet, is het moeilijk om een ​​Windows-tablet aan te bevelen, vooral een acht-inch Windows-tablet van $ 300 waarop u de desktop niet serieus kunt gebruiken. Tablets zoals de iPad Air, iPad Mini en Nexus 7 zijn zoveel logischer voor normale mensen, ze bieden een veel grotere verscheidenheid aan apps en een meer gepolijste ervaring.

Dit geldt zelfs voor Android-tablet-apps, die veel talrijker en van hogere kwaliteit zijn dan Windows-tablet-apps. Microsoft lijkt dit te herkennen en daarom prijzen ze de Surface Pro 2 aan als de meest productieve tablet ooit - met andere woorden praktisch een laptop.

wat-je-moet-te-weten-over-kopen-aanraakgevoelige-windows-81-st. foto 5


Hopelijk heeft dit u geholpen de huidige staat van de Windows-pc-markt te begrijpen. Windows-pc's zijn beter dan ooit dankzij Intel's nieuwe Haswell- en Bay Trail-architecturen, met een sterk verbeterde levensduur van de batterij. De prijzen voor op aanraking gebaseerde apparaten zijn gedaald, dus de kans is groot dat je een laptop of een soort convertible met een aanraakscherm krijgt, zelfs als je niet op zoek bent naar een aanraakscherm.

Maar als u alleen een tablet wilt voor het gebruik van tablet-apps, hebben Windows-apparaten nog steeds niet veel zin. Als je al een laptop hebt die je graag gebruikt en je wilt gewoon een tablet, dan moet je waarschijnlijk een iPad of Android-tablet nemen in plaats van een Windows-tablet. Het ecosysteem van de Windows-tablet-app loopt nog steeds erg ver achter.

Image Credit: Vernon Chan op Flickr, Cheon Fong Liew op Flickr, Intel Free Press op Flickr

Meer verhalen

Alles wat u kunt doen op uw Apple Watch zonder uw iPhone

Je Apple Watch is afhankelijk van je iPhone om meldingen te ontvangen, gegevens te bekijken en zelfs berichten te verzenden en te bellen. Uw Apple Watch is echter niet helemaal nutteloos zonder uw iPhone. Hier volgen enkele dingen die u op uw horloge kunt doen als uw telefoon buiten bereik is.

Upgrade nu of upgrade vanavond: hoe Microsoft Windows 10 agressief naar iedereen heeft gepusht

Deze week heeft Microsoft van Windows 10 een aanbevolen update gemaakt die automatisch wordt gedownload voor veel gebruikers van Windows 7 en 8.1. Dit is slechts de nieuwste zet van Microsoft om Windows 10 agressief te pushen - hier is hoe we tot dit punt zijn gekomen.

Hoe voorkom je dat Microsoft Word automatisch meer tekst selecteert dan gewenst?

Meestal werkt Microsoft Word vlekkeloos en maakt ons werk veel gemakkelijker, maar er zijn momenten waarop een bepaalde ingebouwde functie een constante bron van frustratie is in plaats van nuttig te zijn. De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft een snelle en gemakkelijke oplossing om een ​​lezer te helpen een

Geek Trivia: Welke van deze Sci-Fi-schepen was ooit gepland voor een replica op ware grootte in Las Vegas?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe cookies van derden in elke webbrowser te blokkeren

Internetcookies bestaan ​​al sinds het begin van het web en hebben voor het grootste deel een nuttig doel. Maar hoewel de meeste cookies vrij onschuldig en zelfs noodzakelijk zijn, zijn sommige dat niet.

Snel tekstblokken invoegen in Microsoft Word met AutoText

We hebben allemaal een paar grote stukken tekst die we regelmatig moeten typen, zoals je adres, lange namen of woordgroepen, of zelfs tabellen en afbeeldingen die je vaak gebruikt. Met de AutoTekst-functie in Word kunt u deze stukjes tekst opslaan en snel invoegen met een paar toetsaanslagen, zodat u minder tijd verliest met typen.

Waar moet u op letten voordat u een elektrische auto koopt?

Als je de laatste tijd enige aandacht hebt besteed aan de krantenkoppen, zou je kunnen denken dat het nu een beter moment dan ooit is om auto's op gas te dumpen ten gunste van volledig elektrische auto's. Maar veel mensen die een elektrische auto willen kopen, maken vaak de fout om de kar op zonne-energie voor het paard te spannen. En dan

Hoe u weer-, verkeers- en sportupdates kunt afstemmen op uw Amazon Echo

Je Amazon Echo is erg goed in het geven van actuele weerberichten, verkeersberichten en sportupdates, maar alleen als je hem een ​​beetje helpt door de apparaatinstellingen aan te passen. Hier leest u hoe u ze kunt verfijnen.

Geek Trivia: welke filmregisseur is direct verantwoordelijk voor de Rise of War-thema FPS-games?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De werkbalk van de Finder aanpassen in OS X

U brengt veel tijd door in de Finder van OS X, dus u moet ervoor zorgen dat deze zo goed mogelijk bij uw workflow past. Hier leest u hoe u de werkbalk van de Finder kunt aanpassen met alle knoppen die u nodig hebt.