Wat u zei: wat is de kracht van uw mediacentrum?

wat-je-zei-wat-en-rsquo;s-powering-your-media-center foto 1

Eerder deze week hebben we u gevraagd om de instellingen, tips en trucs van uw mediacentrum te delen. Nu zijn we terug om de geweldige opmerkingen die je hebt achtergelaten te delen.

Het scala aan technieken die u allemaal gebruikt om toegang te krijgen tot uw media is indrukwekkend. Sommige lezers hadden setups die net zo eenvoudig waren als de setup van tamasksz:WDTV Live met een externe HDD... Zo simpel, maar het werkt.

Anderen begonnen met eenvoudige setups, zoals een WDTV Live, en werkten zich omhoog, zoals Dave:

Ik begon met een Western Digital Live TV en was hier een paar jaar heel blij mee, maar naarmate de tijd verstreek, ontbrak het aan nieuwe functies of online inhoud (nog steeds geen ondersteuning voor BBC iPlayer bijvoorbeeld), waarbij ik alles moest loskoppelen om bestanden over te zetten naar de harde schijven en sluit vervolgens de WD TV Live weer aan en raak gefrustreerd doordat de box bepaalde videoformaten die prima speelden op de pc niet afspeelde. Dus ik heb eindelijk de knoop doorgehakt en een mediacenter-pc voor mezelf gebouwd (6 core-processor, 16 GB ram, fatsoenlijke grafische afbeeldingen en Windows 7 Pro) voor de lounge en hoeveel ik ook van de WD TV Live hield, ik kan niet geloven dat ik dat deed' doe dit niet eerder!

Na XBMC en een paar anderen te hebben geprobeerd, heb ik mijn krachtige desktop met Plex Server en Client op dezelfde box gekregen en ik ben erg blij met hoe het werkt. Deze is via HDMI aangesloten op mijn grote tv in de woonkamer. Daarnaast gebruik ik mijn Windows-laptop met de Plex-client om inhoud draadloos naar andere kamers te krijgen, dus ofwel via HDMI aansluiten op de tv in de slaapkamer of om dingen in de keuken te bekijken en als ik me een beetje gevaarlijk voel, dan in de bad ook, met de laptop op een stoel bij de deur! Ik kan zelfs op afstand verbinding maken met mijn laptop of iPhone met MyPlex, dus stream mijn inhoud via internet als ik in een hotel verblijf, enz. Ik ben dol op de beschikbare skins voor Plex en de nauwkeurigheid die ik krijg met de metagegevens voor mijn films en tv shows uit de doos, het ziet er echt gelikt uit en iedereen die ik heb gehad om een ​​film te kijken enz. is altijd behoorlijk onder de indruk. Het enige waar ik op wacht is een Plex Client / App voor de WD TV Live, zodat ik deze fulltime kan aansluiten op de slaapkamertelevisie.

Dus dat zorgt voor tv-shows, films en af ​​en toe een duik in YouTube, BBC iPlayer of 4oD (allemaal beschikbaar als plug-ins-apps in Plex), maar ik hou niet echt van de manier waarop Plex met muziek omgaat. Dus voor audio blijf ik gewoon bij iTunes, ik heb nog niets gevonden dat het kan evenaren. Zelfs de iTunes-plug-in voor Plex schiet tekort op het gebied van functionaliteit en bruikbaarheid. Het beste van iTunes rechtstreeks gebruiken, is dat het zonder enige moeite kan worden aangesloten op mijn hifi-installatie via een AirPort Express en dat iedereen met een iPhone die is aangesloten op mijn draadloze netwerk, iTunes DJ kan gebruiken om door mijn bibliotheek te bladeren en nummers te kiezen toevoegen aan de afspeellijst. Voor BBQ's en etentjes enz. is dit ideaal, zodat mijn gasten de muziek kunnen kiezen zonder de hele nacht voor de pc te hoeven zitten, wat er meestal toe leidt dat iemand de hele nacht bezig is of de keuzes van andere mensen verwijdert!

Ik heb andere oplossingen bekeken en zelfs Twonkey op een pc van een vriend geïnstalleerd omdat hij via DLNA wilde delen met een Sony BluRay-speler en Windows 7 native wilde gewoon niet werken. Maar in mijn ervaring is Plex gewoon zo gemakkelijk te gebruiken, de menu's en navigatie en goed doordacht en de mogelijkheid om verbinding te maken met Windows, Mac of iOS, hetzij op het lokale netwerk of waar dan ook met een fatsoenlijke internetverbinding via MyPlex is een absolute winnaar. Plex was eenvoudig in te stellen, ziet er gelikt uit en ik ben er dol op!

Andere lezers moeten (letterlijk) veel moeite doen om hun media-fix te krijgen. Doug legt uit:

Ik gebruik nog steeds SageTV, ook al is het een doodlopende weg omdat het door Google is opgekocht.

Mijn huis is ongeveer 900 'van de openbare weg en heeft geen kabel-tv of satelliet. Ik heb een oude Athlon 64 in mijn kantoor/winkel in de buurt van de weg. Ik heb daar kabel-tv en internetaansluitingen voor ons bedrijf. Ik heb glasvezelkabel naar mijn huis (750 ') laten lopen, dus ik heb internet bij mij thuis. Al mijn tv-kijken, live en opgenomen, gaat via 2 SageTv-extenders bij mij thuis. Dit zorgt voor een naadloze kijkervaring op mijn 2 tv's. De server bevat ook al mijn films en muziek. Time Warner Cable wilde $ 3500,00 om de kabel naar mijn huis te leiden!

Aangezien het uiteindelijke lot van SageTV onbekend is, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Tot nu toe lijkt niets dat momenteel beschikbaar is om de rekening te vullen. Ik hoop dat de Ceton Q en echo net zo goed blijken te zijn als ze klinken. Dit zou voldoen aan mijn behoefte aan een echte Server Client-oplossing en ondersteuning voor kabelkaarten mogelijk maken. Ik haat de gedachte om SageTV op te geven, vooral het autoreclame overslaan, maar ik heb misschien geen keus.

De hele commentaarthread is een showcase van de slimme manieren waarop How-To Geek-lezers hun thuisconfiguraties hebben geconfigureerd. Ga naar de commentaarthread hier om te zien hoe mensen hun instellingen streamen, bekabelen, configureren en anderszins regelen.

Meer verhalen

Red Dot Scope maakt waarnemen met lange lenzen een fluitje van een cent

Als je ooit een krachtige lens hebt gebruikt, weet je hoe lastig het kan zijn om een ​​onderwerp in de verte te zien, aangezien het gezichtsveld door de lens zo klein is. Deze hack lost dat probleem op door een red dot-richtkijker met nulvergroting te gebruiken.

Vrijdagpret: Museum of Thieves

In de game van deze week word je naar het mysterieuze Museum of Dunt gelokt waar avontuur en een kwade kracht wacht. Kun jij de verschillen vinden in de vreemde, verschuivende kamers van het museum terwijl je je er een weg doorheen baant, of zal het rusteloze kwaad dat binnenin huist ontsnappen?

6 alternatieve browsers gebaseerd op Mozilla Firefox

Mozilla Firefox is een open-source webbrowser, dus iedereen kan de broncode gebruiken en wijzigen. Verschillende projecten hebben Firefox gebruikt en hun eigen versies uitgebracht, hetzij om het te optimaliseren, nieuwe functies toe te voegen of om het af te stemmen op hun filosofie.

Uit de doos met tips: tijdelijke led-verlichting, e-mailbestanden naar Dropbox en achtergrondbeheer

Een keer per week verzamelen we enkele leuke tips uit de Tipsbox en delen we ze met iedereen. Deze week kijken we naar goedkope LED-verlichting (waterdicht om op te starten!), bestanden naar Dropbox-mappen te e-mailen en je behangcollectie te beheren.

Geek Trivia: Welke film zou bedrijven hebben vervloekt die erin voorkomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zou u betalen voor updates van het smartphone-besturingssysteem? [Opiniepeiling]

Voor de meeste telefoonecosystemen zijn er weinig updates van de fabrikant/provider (of helemaal niet aanwezig). Zou u uw portemonnee openen om toegang te krijgen tot updates van mobiele besturingssystemen?

Snel filters bewerken, combineren, transcoderen en toepassen op video's met Avidemux

Avidemux is een gebruiksvriendelijke, open-source video-editor voor Windows, Mac OS X en Linux. Het is ideaal voor eenvoudige videobewerkingstaken. In tegenstelling tot meer geavanceerde programma's, heeft het niet veel complexe functies die in de weg zitten.

Referenties toevoegen aan de Windows Credential Manager Vault

Door aanmeldingsgegevens op te slaan in Windows Credential Manager kan tijd worden bespaard wanneer u regelmatig een bestandsshare op een andere computer opent. Laten we eens kijken hoe we onze eigen inloggegevens aan de kluis kunnen toevoegen.

6 alternatieve browsers op basis van Google Chrome

Google Chrome is gebaseerd op het open-source Chromium-browserproject. Iedereen kan de broncode van Chromium gebruiken om deze te wijzigen om zijn eigen browser te bouwen. Deze browsers bouwen allemaal voort op de kernbrowser en bieden unieke wendingen in Chrome.

Vraag de lezers: wat is uw technische lenteschoonmaakroutine?

Of u uw technologie nu daadwerkelijk schoonmaakt met de eerste lentebloesems of niet, we zijn geïnteresseerd in uw routines om uw machines zowel van binnen als van buiten schoon en georganiseerd te houden.