Wat je zei: wat is je geekhobby?

wat-je-zei-wat-en-rsquo;s-je-geek-hobby foto 1

Eerder deze week vroegen we je om je geeky-hobby te delen; je reageerde krachtig en deelde een aantal echt interessante en absoluut geeky hobby's en interesses. Lees verder om te zien wat je mede-nerds van plan zijn.

Het eerste wat opvalt is dat, in tegenstelling tot wanneer we je vragen naar je favoriete virusscanner of een andere categorie met een beperkt aantal opties, de categorie geeky hobby's praktisch onbeperkt is. Desalniettemin waren er enkele trends in de opmerkingen die we kunnen benadrukken.Rubik's Cubes zijn populairder dan ooit

wat-je-zei-wat-en-rsquo;s-je-geek-hobby foto 2

Rubik's Cubes, grotendeels dankzij YouTube-video's waarin mensen ze razendsnel oplossen, hebben een opleving gekend. Heel wat lezers noemden het oplossen van Rubik's Cube als een van hun duidelijk geeky bezigheden. HTG Fan legt de hobby uit en hoe hij erin is gekomen:

Mijn grootste hobby, waarvan ik denk dat het nogal een geeky is, is speedcubing. Speedcubing is het oplossen van een Rubiks kubus met de bedoeling er sneller in te worden.

Een jaar geleden zag ik een Rubiks kubus in de plaatselijke speelgoedwinkel. Ik nam het mee naar huis en loste het een paar uur later op. Ik raakte verslaafd na de eerste oplossing en sindsdien is het mijn grootste hobby geworden.

Ik heb nu een hele verzameling van deze kubussen, variërend van een 2×2 (de gemakkelijkste kubus die er is, maar nog steeds verrassend moeilijk voor mensen die nog nooit een kubus hebben opgelost) tot een 7×7 (die momenteel de moeilijkste kubus is op de markt), en ook een dodecaëder-vormige, bekend bij cubers als de Megaminx.

Ham-radio's in overvloed

wat-je-zei-wat-en-rsquo;s-je-geek-hobby foto 3

Ham/Amateur-radio is een andere hobby die vaak naar voren kwam in de commentaren. Radio-enthousiasteling zijn ging voor de meeste lezers natuurlijk hand in hand met antenne-ontwerp en constructie. Mike schrijft:

1. Amateurradio (Ham), in het bijzonder antennetheorie. 2. Alles wat met computers te maken heeft.

Ondanks het idee van niet-hobbyisten dat Ham-radio ouderwets is en niet zo veel hoeft te kosten, is apparatuur niet goedkoop. Steve benadrukt de populariteit en de kosten van het bemachtigen van hoogwaardige apparatuur:

Hamradio - digitale communicatie, HF en VHF, zoals Pactor 3, WINMOR, Winlink.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is amateurradio verre van dood.
Als ik het geld had, zou ik spelen met D-Star digitale modi op 1,2 GHz en hoger.

Geeky hobby's van alle strepen

wat-je-zei-wat-en-rsquo;s-je-geek-hobby foto 4

Natuurlijk waren de meeste geekgerelateerde hobby's die jullie allemaal deelden op de een of andere manier computergerelateerd. Velen van jullie sleutelen aan alternatieve besturingssystemen en heel veel van jullie genieten van elektronica. Lostalaska had een waslijst met geweldige elektronicaprojecten op de werkbank, waaronder deze:

Mijn huidige project wordt zo geweldig als ik het gewoon kan afmaken, het is misschien een beetje te ingewikkeld voor mij. Ik kreeg een 40-inch LCD-scherm (1366 × 768) dat niet werkte door een familievriend die ik veel gratis pc-werk doe op hun kantoor en thuis. Er was een kleine picobreker op het hoofdvoedingsbord gesprongen. Vervangen voor ongeveer $ 5 en een paar uur werk en solderen. Nu wil ik er een salontafel van maken en er een salontafel van maken. Ik heb geprobeerd erachter te komen of ik IR-LED's en camera's in de hoeken zou moeten proberen voor bewegingsregistratie of hoe ik het moet doen, maar ik wil echt een grote salontafel met aanraakscherm voor het spelen van bordspellen en gewoon voor de geeky geweldigheid ervan. Of ik kan het gewoon voor een paar honderd dollar verkopen, maar wat is daar gek aan?

Een tafelspelcentrum met touchscreen? De geeky awesomeness is bijna van de kaart. Snake somt zijn projecten op en begint middeleeuws, maar haalt snel het heden in:

Ik zal de eerste zijn om dit te zeggen: Armor bouwen.
Ik maak harnassen van leer en maliënkolder, niet erg elektronica-nerds….maar….

HHO-generatoren bouwen
Een waterstofkanon (luide knal)
Een kleine booglasmachine gemaakt met microgolftransformatoren
Tennisbal luchtkanonnen voor mijn honden
Een 7ft hoge trebuchet (gooit een golfbal de lengte van een voetbalveld)
Een elektromagnetisch pulspistool (hiervoor wordt nog aan de elektronica gewerkt)
Planten en vissen, niet erg geeky.
En vrijwel al het andere dat ik kan vinden op Instructables dat er leuk / gevaarlijk uitziet.

We zullen het oneens zijn over het feit dat de aquaria niet erg geeky zijn; discussieforums voor het houden van vissen lezen meestal als kookboeken over scheikunde en spiekbriefjes van gekke wetenschappers. Snake en Tom zouden samen moeten gaan kijken wat ze kunnen bedenken op de afdeling metaalbewerking. Tom recyclet oude harde schijven en hergiet het metaal:

Ik giet metaal. Het heeft niet zoveel met computers te maken. Ik werk voornamelijk met aluminium, maar waar ik het vandaan haal is interessant. Ik weet zeker dat velen van jullie een harde schijf hebben vastgehouden, en misschien hebben sommigen van hen de schotels erin gezien / vastgehouden. Het zwarte metaalzwart dat als basis dient, is eigenlijk hoogwaardig machine-aluminium, vrijwel de beste kwaliteit overal, omdat fouten erin trillingen kunnen veroorzaken. De platters zijn van een aluminiumlegering, die ik ook voor andere dingen kan gebruiken. Aangezien ik ze gratis krijg van een IT-vriend, is het een redelijk goede deal.

Ik maak ze open, strip ze en doe ze in een smeltkroes. Dan pak ik dat en stop het in de magnetron. Grapje, ik deed dat in een metalen blikje en omring het met houtskool. Dat alles zit op gaas, waaronder een föhn lucht levert. Ik maak een mal van zand en drie minuten nadat het laatste stuk is gesmolten, ben ik klaar om te gieten.

Elke inzending was zo uniek dat het moeilijk is om ze te groeperen. We hoorden van nerds die spinnen kweken, bier brouwen, auto's modificeren, bijdragen aan open source-projecten en meer. Als we allemaal in dezelfde stad zouden wonen, zouden we zeker een landkavel met een grote paalschuur moeten vinden en een hackerruimte moeten opzetten.

Lees meer over de geeky hobby's van je medelezers door de opmerkingen in het originele bericht te plaatsen. Heb je een geeky-hobby die je de eerste keer niet hebt gedeeld? Geef het nu een seintje.

Meer verhalen

YourNextRead biedt suggesties op basis van uw huidige boek

Wanneer het einde van een geweldig boek nadert, is het normaal om meer boeken te willen zoals het boek dat op het punt staat te eindigen. YourNextRead neemt het boek dat u aan het lezen bent en stelt vervolgboeken voor die bij het boek passen.

Desktopplezier: Star Trek Original Crew-aanpassingsset

De originele Star Trek-serie heeft de harten en fantasieën van talloze mensen geïnspireerd en is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Nu kun je je desktop meenemen naar een plek waar hij nog nooit is geweest met onze Star Trek Original Crew Customization-set.

Hoe u uw monitor kunt uitschakelen met een sneltoets in Ubuntu

De traditionele manier om je monitor uit te zetten via een sneltoets is al een paar versies doorbroken. Een vrij eenvoudig Python-script kan die functionaliteit betrouwbaar en efficiënt terugbrengen.

Hoe u uw flashdrive-gegevens kunt beschermen met TrueCrypt

Zowat elke zichzelf respecterende nerd heeft altijd een flashdrive bij de hand. Of het nu aan je sleutelbos in je tas is, de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot bepaalde bestanden en hulpprogramma's kan soms erg handig zijn. Als u deze flashdrive echter kwijtraakt of wordt gestolen, afhankelijk van wat is:

Vraag het HTG: Een PDF-printer toevoegen, Windows-aanmeldingen verbergen en een USB HDD delen

Elke week duiken we in de Ask How-To Geek-mailbox en beantwoorden we je prangende vragen. Deze week kijken we naar het installeren van PDF-printers, het verbergen van accounts op het Windows-inlogscherm en het delen van een USB HDD tussen computers.

WolframTones genereert beltonen via wiskundige algoritmen

Voor een frisse, gratis en geeky bron van beltonen is het moeilijk om WolframTones te verslaan, een muzikale mix van Wolfram Alpha en Mathematica die unieke beltonen genereert op basis van algoritmen.

Locktopus vergrendelt individuele apps op iOS-apparaten

Als je een coole game op je iOS-apparaat wilt delen, maar niet iedereen je e-mail wilt laten lezen, biedt Locktopus een eenvoudige app-per-app-lockdown-oplossing.

50+ hulpmiddelen en technieken om afbeeldingsachtergronden in Photoshop te verwijderen, pt 2

Vorige week zeiden we dat er honderden manieren waren om achtergronden in Photoshop te verwijderen, en nu duiken we dieper in die claim. Blijf lezen voor de volgende grote reeks manieren om achtergronden in Photoshop te verwijderen!

Netwerk opstarten (PXE) De Ubuntu LiveCD

Met de nieuwste release van Ubuntu voor de deur, dachten we dat we het zouden vieren door u te laten zien hoe u deze centraal beschikbaar kunt maken op uw netwerk met behulp van Network Boot (PXE).

Week in Geek: FBI verwijdert malware van botnetcomputers

Deze week hebben we geleerd hoe we meer dan 50 tools en technieken kunnen gebruiken om afbeeldingsachtergronden in Photoshop te verwijderen, papier te besparen door PDF's te markeren en te becommentariëren, automatische IE-updates te stoppen, de achtergrondafbeelding in Windows 7-mappen te wijzigen en het Ubuntu-bootloader-scherm aan te passen, upgrade een Ubuntu ISO