Wat u zei: hoe u grote bestanden overzet

wat-je-zei-hoe-je-grote-bestanden-foto overbrengt 1

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete truc te delen voor het overzetten van grote bestanden tussen je computer en die van een vriend. Nu zijn we terug met een overzicht van uw tips.

Als je een groot bestand naar een vriend wilt overbrengen, vereisen e-mailbeperkingen dat je door een paar hoepels moet springen dan het simpelweg in een bericht te slaan en het hun kant op te sturen. Gelukkig hebben jullie allemaal een groot aantal trucs om de bestanden te krijgen waar ze moeten zijn.De opmerking van Steve-O-Rama benadrukt een gemeenschappelijk thema in de opmerkingen: een systeem met meerdere lagen gebruiken om verschillende bestandsgroottes aan te passen.

Zoals altijd is tijd de kritische factor, dus ik probeer een balans te vinden tussen WANNEER de andere persoon of organisatie de gegevens nodig heeft en HOE ik deze ga overdragen.

Onder een optreden? Dropbox, Skydrive, Google Drive, welke service dan ook blaast je rok op.

Tussen één en vijf (?) optredens, op naar de FTP-server!

Alles meer dan dat, zeg een Ghost-beeld van het volledige systeem, videobestanden, enz. En, hoe primitief het ook klinkt, ik stuur ze per post; de gegevens gaan naar een USB-station, dvd + R DL's of zelfs een grote externe harde schijf, en het is daar in twee dagen (meestal) zonder problemen. Het is veel gemakkelijker om te branden, te stempelen en te laten vallen, vooral met de datalimieten die sommige ISP's afdwingen, dan alleen afhankelijk te zijn van verbindingen met hoge bandbreedte die mogelijk niet altijd aanwezig zijn.

Als het kritieke, gevoelige of vertrouwelijke gegevens zijn, vervoer ik deze zelf, zoals in mijn vrachtwagen naar hun huis of bedrijf, op een van de bovengenoemde media. Op deze manier WEET ik dat de gegevens niet worden aangetast, en het is een stuk sneller dan wachten op een terabyte om te downloaden van de FTP-server. :)

Terwijl Steve koos voor een sneakernet voor grote bestanden, gaat Anon helemaal voor sneakernet voor totale privacy:

SLAK POST!

Ik zou kunnen uitweiden, maar denk er eens over na. Geen maffia MPAA/RIAA-groepen die rondsnuffelen, geen bandbreedtelimieten, geen ingewikkelde netwerken, geen aanmelding bij dubieuze diensten, lage kosten. Ongeveer de enige reden om bestanden via internet over te zetten, zou zijn voor onmiddellijke bevrediging. Gebruik daarom gewoon een goedkope micro-SD en het enige dat u uitgeeft zijn de kosten van een envelop en een postzegel. Versleutel uw bestanden op die micro-SD en het is ook redelijk veilig.

MGtrek-alternatieven tussen een privé-bestandshost en Dropbox:

Het hangt af van de grootte, frequentie, publiek en overdrachtsrichting.

Voor grote bestanden aan klanten plaats ik ze op een beveiligd gedeelte van mijn website. De klant kent de pagina al, dus ik hoef hem alleen maar te vertellen dat hij er is. Met een WordPress-app kunnen ze ook naar mij uploaden. Dat houdt een professionele uitstraling aan de transfers.

Voor een snelle foto naar vrienden gebruik ik gewoon DropBox en stuur ze een share.

Als het voor een van de organisaties is waartoe ik behoor, en het zal vaak voorkomen, zet ik een DropBox voor de organisatie op en deel ik van daaruit mappen. Op die manier kopieert het handjevol mensen dat artikelen en foto's voor de clubwebsite indient ze gewoon naar de directory en ik krijg het meteen. Ik pak het daar af en we winnen de ruimte terug.

Op de website plaatsen met links is ook hoe ik kopieën van de repetities van ons koor verstuur. Ze worden opgenomen, vervolgens geüpload naar een beveiligde map en er wordt een link geplaatst naast de naam van het stuk met de repetitiedatum.

Ga naar de opmerkingenreeks voor meer ideeën, waaronder een verscheidenheid aan stemmen voor verschillende tijdelijke bestandsoverdrachtservices.

Meer verhalen

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een reis naar de maan [Super Retro klassieke Sci-Fi-video]

Als je van retro-sci-fi-films houdt, dan wil je zeker een kijkje nemen in deze Franse klassieker uit 1902. Deze stomme film duurt slechts 10,5 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken en zorgt voor een leuke ravotten door de vroege dagen van sciencefiction.

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.

Geek Trivia: welk technologiebedrijf gebruikte ooit 100% van 's werelds cd-productiemogelijkheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om gratis documentaires te bekijken

Als je een fan bent van documentaires, zijn er veel sites waar je ze gratis kunt bekijken. Het volgende is een lijst met sites die we hebben gevonden, op sommige waarvan je opmerkingen over de films kunt toevoegen en zelfs de films kunt downloaden.

Desktop Fun: Rivieren Wallpaper Collection Series 1

Rivieren spelen een belangrijke rol in ons leven als een bron van transport, hulpbronnen en plaatsen om te genieten van recreatieve activiteiten. Ontspan en laat je gedachten lui langs deze prachtige waterwegen op je bureaublad dwalen met de eerste in onze serie Rivieren Wallpaper-collecties.

10 geweldige indicatorapplets voor Ubuntu's Unity Desktop

Als je Ubuntu een tijdje hebt gebruikt, herinner je je misschien GNOME-applets - pictogrammen die op je paneel zaten en je toegang gaven tot bedieningselementen en informatie. Als u paneel-applets mist, probeer dan indicator-applets van derden te installeren voor Ubuntu's Unity-desktop.

Geek Trivia: Wat was de eerste rover die op een hemellichaam landde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Steam's Summer Sale aan de gang; Score titels voor 75% korting

Als je op zoek bent naar titels van hoge kwaliteit tegen spotprijzen, wil je zeker een stop maken bij Steam's Summer Sale, waar best beoordeelde titels, zoals Portal 2, slechts een paar dollar kosten.