Wat je zei: hoe je computerhulp op afstand biedt

wat-je-zei-hoe-je-computer-hulp-van-veraf-aan-bieden foto 1

Eerder deze week vroegen we je om je tips en trucs te delen om vrienden en familie te helpen wanneer je niet direct bij de terminal met hen kunt zitten. Lees verder om te zien hoe uw medelezers op afstand helpen.

De reacties van lezers waren grotendeels onderverdeeld in weergave op afstand, het uitvoeren van bepaalde hulp-apps om veelvoorkomende problemen op te lossen, en vervolgens een combinatie van beide. Brodiemac gebruikt bijvoorbeeld een combinatie van beide technieken bij het maken en distribueren van een nood-flashdrive:Mijn naaste familie en vrienden hebben van mij een 'Emergency Thumb Drive' gekregen die vooraf is geladen met dingen als SuperAntiSpyware, Malwarebytes Antimalware, Microsoft Security Essentials, CClean, Revo Uninstaller, enz. Het belangrijkste is dat er de draagbare versie van TeamViewer op staat. Als ze vastlopen, laat ik ze TeamViewer Portable gebruiken, zodat ik op afstand in hun systeem kan komen en aan het werk kan. Alle anderen die me om hulp vragen, ik laat ze gewoon TeamViewer downloaden en installeren en, nogmaals, ik ga meteen aan de slag.

TeamViewer verscheen meerdere keren in de opmerkingen. Mattmuttsmith kon niet genoeg goede dingen zeggen over TeamViewer:

Twee woorden: Teamviewer! Ik gebruik het omdat het zo gemakkelijk is voor de persoon die ik probeer te helpen. Heel eenvoudig downloaden. Zeer stabiel platform. Zeer eenvoudige gebruikersinterface; Dus de persoon die ik probeer te helpen, kan me de juiste informatie geven, zodat ik contact met hen kan opnemen. Het stelt me ​​ook in staat om verbindingsinformatie op te slaan van de mensen die ik vaak help, zodat ik hen niet steeds om de juiste informatie hoef te vragen om verbinding te maken. Oh, had ik al gezegd dat het GRATIS is? Kan niet beter worden dan dat mijn vrienden.

Anoniem gebruikt de Skype-desktopviewer, maar merkt op dat kijken op afstand vaak geen optie is voor hardcore problemen:

Ik heb Skype en het bijbehorende hulpprogramma voor bureaubladweergave een paar keer gebruikt. Het is niet alsof je een pc van een klant/vriend kunt overnemen of zo intens als zoiets als Ga naar mijn pc of het inschakelen van de externe desktop van Windows of zoiets, maar het is goed voor een snelle blik.

De externe desktopviewer van Skype is ongeveer de beste snelle en vuile externe pc-helper die ik heb gevonden, simpelweg omdat er heel weinig gedoe is met installeren of configureren. En er lijkt geen enkel besturingssysteem te zijn dat Skype ook niet ondersteunt - behalve misschien een paar verschillende tablet-besturingssystemen zoals oudere Android en dergelijke.

Het enige nadeel van het gebruik van Skype of zelfs een volwaardige pc-app voor afstandsbediening, zoals Teamviewer of RealVNC (die trouwens een gratis open versie heeft) is dat je zonder een verbinding met internet toch vrijwel de problematische machine moet gaan bekijken . En voor mij is dat ongeveer 95 procent van de tijd.

Je kunt gewoon niet een ouderwets huisbezoek vervangen als je vriend/klant de aan/uit-knop(pen) niet kan vinden.

DBigWoo installeert preventief externe software wanneer hij iemand voor het eerst helpt met zijn computer:

Meestal ben ik de eerste keer dat iemand me om hulp vraagt, op bezoek en in de buurt van de pc. Dus installeer ik LogMeIn Free voor hen, zodat ik later toegang kan krijgen voor hulp bij andere problemen (er is ALTIJD een soort hulp die ze in de toekomst nodig hebben). Dan heb ik ze allemaal klaar om te gaan. (Ik gebruik de Pro-versie, zodat ik altijd toegang heb tot mijn hoofd-pc thuis voor het geval ik bestanden nodig heb.)

Ik heb zelfs ooit een vriend in de Filipijnen geholpen met LogMeIn. Ze had hulp nodig met haar webcam. Ik gebruikte IM om haar door de belasting van LogMeIn heen te praten en liet haar haar pc aan mijn lijst toevoegen. Toen logde ik in op haar pc en binnen een paar minuten had haar webcam draaien.

Ik heb het ook handig gevonden om te gebruiken wanneer ik daadwerkelijk achter iemands pc zit en een taak heb die veel tijd (of meerdere stappen met lange tussenpozen) in beslag zal nemen. Ik ga aan de slag, wens ze goedenavond en ga naar huis. Dan kan ik af en toe in de gaten houden om het af te maken in het comfort van mijn eigen huis. Als ik klaar ben, laat ik gewoon een tekstnotitie open op hun scherm met eventuele verdere instructies en log uit.

Voor meer tips, trucs en suggesties voor externe software, klik hier op de originele commentaarthread.

Meer verhalen

Navigeren door lange documenten in Word met bladwijzers

Als u met lange documenten in Word werkt en liever geen hoofddocumenten of losse bestanden gebruikt, kunt u bladwijzers gebruiken om naar specifieke plaatsen in uw document te springen.

PC Case Mod verandert de verlichting op basis van de temperatuur van de behuizing

Er zijn tal van op software gebaseerde oplossingen voor temperatuurbewaking, minder op hardware gebaseerde oplossingen en nog minder hardware-oplossingen met prominente visuele indicatoren. Deze doe-het-zelf-hack verandert de verlichting op je zaak ...

Vrijdagpret: zombies versus pinguïns

De werkweek is bijna voorbij, maar waarom niet een paar minuten de tijd nemen om te ontspannen en plezier te maken totdat u naar huis kunt? In de game van deze week is het jouw missie om een ​​pinguïnkrijger te helpen de hordes zombies te verslaan met nauwkeurige schietvaardigheden.

Een enkele muis en toetsenbord gebruiken op meerdere computers

Als u meerdere computers aan uw bureau heeft, weet u waarschijnlijk dat het lastig is om meer dan één toetsenbord en muis te gebruiken. Hier leest u hoe u een enkel toetsenbord en muis op meer dan één pc gebruikt met een tool van Microsoft.

Houd de gegevens van uw pc veilig met behulp van Create Synchronicity

Het is belangrijk om uw gegevens veilig te houden door regelmatig back-ups te maken. Maar hoeveel van ons herinneren zich echt om te stoppen met wat we aan het doen zijn en handmatig een back-up van onze gegevens te maken? Een gebruiksvriendelijke, automatische back-upoplossing zou dat probleem oplossen.

Uit de doos met tips: Windows 8 op VMware, snel zoeken in Windows 7 en herbruikbare ritssluitingen

Een keer per week verzamelen we de beste lezerstips en delen ze hier. Deze week bekijken we hoe we Windows 8 als VMware-machine kunnen gebruiken, het zoeken in Windows 7 versnellen met Agent Ransack en ritssluitingen herbruikbaar maken.

Hoe u uw favoriete teksteditor kunt verbeteren met extra opties

Ontbreekt je favoriete teksteditor een paar functies? Misschien wilt u eenvoudig een woordentelling krijgen of het hoofdlettergebruik van geselecteerde tekst wijzigen. Er is een gemakkelijke manier om uw editor te verbeteren met deze en extra functies.

Hipmunk Flight Search nu beschikbaar voor Android

Android: als je een fan bent van de reiszoekmachine HipMunk, wil je naar de Market gaan en een kopie van hun nieuwe en nogal gepolijste Android-applicatie pakken.

Hoe lang bewaren mobiele bedrijven uw gegevens? [Infografische]

Weet u hoe lang uw mobiele provider uw sms-berichten, oproeplogboeken en andere persoonlijke informatie opslaat? Ontdek het hier.

Hoe u het nieuwe afbeeldingswachtwoord en de pincode kunt gebruiken in Windows 8

Windows 8 introduceert twee nieuwe manieren om uzelf te authenticeren, naast het gebruik van een wachtwoord. Nu kunt u een afbeeldingswachtwoord gebruiken, dat zowel gebaren als een pincode gebruikt. Hier is hoe ze allebei werken.