Wat je zei: tips en trucs voor het bestrijden van malware

wat-je-zei-malware-bestrijdende-tips-en-trucs foto 1

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete trucs voor het bestrijden van malware te delen. Nu zijn we terug om enkele van de tips en trucs die u hebt gedeeld te benadrukken.

Onze Ask the Readers-serie geeft onze geweldige en technologisch geletterde lezers de kans om te pronken met hun knowhow. Vandaag verzamelen we enkele tips en trucs uit de Ask the Reader-post van woensdag Wat zijn uw beste trucs voor het bestrijden van malware en benadrukken ze hier.Sandbox uw browse- en bestandsdelingsactiviteit

wat-je-zei-malware-bestrijdende-tips-en-trucs foto 2Meerdere lezers gebruikten software-sandboxing als een hulpmiddel om schadelijke malware te isoleren. De meest gebruikte gratis Windows-applicatie Sandboxie en enkele gebruikte virtuele machine-applicaties zoals VMware en VirtualBox. Door uw op internet aangesloten toepassingen te sandboxen, met name webbrowsers en toepassingen voor het delen van bestanden, wordt een extra laag gecreëerd tussen uw besturingssysteem en schadelijke code.

Vermijd browsen als rootgebruiker

Hoewel deze tip van toepassing is op alle besturingssystemen, is deze van cruciaal belang voor Windows-gebruikers. De meeste mensen (zo niet 99% van hen) gebruiken Windows elke dag als beheerder/rootgebruiker. Als malware zijn weg naar de machine vindt, kan deze het eenvoudig overnemen, aangezien het account waarop het actief is volledige toegang tot de machine heeft. Ten tweede, alleen het sandboxen van uw applicaties in populariteit, was het beperken van het gebruikersaccount en browsen alleen op accounts met beperkte toegang in plaats van als beheerder.

Processen uitschakelen om scanners in staat te stellen ze te verwijderen

Malwarebesmettingen kunnen bijzonder vervelend zijn en hun processen zijn hardnekkig. De meest populaire toepassingen onder HTG-lezers voor het afslaan van malwareprocessen zodat andere toepassingen ze konden uitroeien, waren Rkill en TDSSKiller.

Lezer Hammy84 zei:

Begin met een combinatie van rkill.com (de exe) om alle actieve kwaadaardige processen te stoppen, en up-to-date volledige scan met Malwarebytes Anti-Malware, gevolgd door een volledige scan met Spybot S&D. Altijd goed om dit ook in de veilige modus te doen om een ​​grondige zoekopdracht te voltooien.

Het gebruik van de veilige modus is absoluut een goede tip waar mogelijk, omdat veel spyware niet in de veilige modus wordt geladen.

Goede malwareverdediging is een meervoudige strategie

Zeer weinig lezers suggereerden iets minder dan een meervoudige verdediging tegen malware. Een van de meest populaire combinaties was dat Microsoft Security Essentials elke dag werd uitgevoerd + frequente scans met CCleaner (om de niet-malware-troep op te ruimen die u niet wilt verspillen aan scannen en omgaan met) evenals scans met Malwarebyte's Anti - Malware. Voor het bestrijden van rommelige infecties die al volledig waren opgetreden, is Combofix een van de meer populaire deep-scan-tools.

Als voorbeeld van de meervoudige benadering schreef lezer Duckbrain:

Ik had gisteravond te maken met een bijzonder moeilijke voor een vriend. Probeerde MalwareBytes, Veilige modus en het opschonen van alle opstartobjecten, en zelfs ClamAV op Ubuntu. Ik kreeg het eindelijk door te klikken en op toetsen te drukken totdat het bevroor en het geforceerd sloot. Daarna heb ik CCleaner gebruikt om het uitvoerbare bestand in de opstartobjecten te vinden en het met de hand te verwijderen. Ten slotte heb ik Microsoft Security Essentials geïnstalleerd om te beschermen tegen aanvallen in de toekomst.

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat je een up-to-date antivirussoftware hebt geïnstalleerd zodra je alles schoon hebt gemaakt. We raden Microsoft Security Essentials aan.


Voor meer tips en trucs, klik op de originele post om te zien hoe je medelezers omgaan met malware en welke programma's ze in de aanval uitrollen. Heb je een vraag die je aan het How-To Geek-publiek wilt stellen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com met Ask the Readers in de onderwerpregel en we zullen zien wat we kunnen doen.

Meer verhalen

Tabs Visual Manager voegt miniatuurtabbladen toe die overschakelen naar Chrome

Als je een heleboel tabbladen rockt en soms een kleine visuele herinnering nodig hebt om te onthouden waar je een tabblad hebt achtergelaten waarnaar je op zoek bent, toont Tabs Visual Manager al je tabbladen voor eenvoudig visueel schakelen.

Lezen op telefoon duwt gegevens van uw bureaublad naar de juiste Android-app

Read On Phone is een Android-applicatie die op intelligente wijze gegevens vanaf uw bowser naar uw telefoon pusht. In plaats van simpelweg de URL op uw telefoon te openen, wordt de juiste toepassing voor de taak geopend en wordt tekst opgemaakt.

De complete gids voor Gmail

De complete gids voor Gmail helpt je te leren hoe je een krachtige gebruiker kunt zijn.

MetroTwit is een slanke native Twitter-client voor uw Windows-systeem

Ben je dol op het nieuwe Metro-ontwerp en heb je ook een native Twitter-desktopclient voor je Windows-systeem nodig? Dan wil je misschien eens kijken op MetroTwit.

Hoe u uw Android-telefoon als modem kunt gebruiken; Geen rooten nodig

Als de mobiele hotspot/tethering-abonnementen van uw mobiele provider te duur zijn, sla ze dan over en bind uw telefoon aan uw computer zonder uw maandelijkse factuur te hoog te maken. Lees verder om te zien hoe je gratis mobiel internet kunt scoren.

Maak efficiënt gebruik van de tabbalkruimte door de tabbreedte in Firefox aan te passen

Is uw tabbladbalk te snel vol tijdens het browsen met Firefox? Bereid u vervolgens voor om efficiënt gebruik te maken van de ruimte op de tabbladbalk en verminder de hoeveelheid scrollen door tabbladen met de extensie Custom Tab Width voor Firefox.

Gebruik een kleurpotlood om gegraveerde letters op elektronica te verbeteren

Of je nu een nieuw elektronicaproject maakt of definitie aan een oud stuk probeert toe te voegen, je kunt een eenvoudig krijtje gebruiken om geëtste logo's en tekst eruit te laten springen.

Vraag het de lezers: sociale websites – browsergebaseerde interface versus desktopclients

De meeste mensen hebben een favoriete sociale website waarop ze elke dag actief zijn, maar hebben verschillende methoden om daar met hun vrienden te communiceren. Deze week willen we weten of je liever een browsergebaseerde interface of een desktopclient gebruikt om te communiceren met de door jou gekozen sociale diensten.

Wat kan Super Mario ons leren over grafische technologie?

Als je ooit Super Mario Brothers of Mario Galaxy hebt gespeeld, dacht je waarschijnlijk dat het alleen maar een leuk videospel was, maar plezier kan serieus zijn. Super Mario heeft lessen te leren die je misschien niet verwacht over graphics en de concepten erachter.

Windows 7 Service Pack 1 is uitgebracht: maar moet u het installeren?

Microsoft heeft zojuist de definitieve versie van Service Pack 1 voor Windows 7 uitgebracht, maar moet u alles laten vallen en het installatieproces doorlopen? Waar kun je het krijgen? We hebben de antwoorden voor je.