Wat is naschrift? Wat heeft het met mijn printer te maken?

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 1

Bij het printen bent u wellicht het woord Postscript tegengekomen. Heb je je ooit afgevraagd wat dit in godsnaam betekent en wat de relevantie ervan is voor je printer? Neem even de tijd, leer wat computergeschiedenis en een beetje meer over het werk van desktopprinters.

Tenzij je een computerwetenschapper bent, kan het verwarrend zijn om Postscript op te zoeken en te ontdekken dat het een aaneengeschakelde programmeertaal is om te ontdekken dat je nog meer verwarrende woorden hebt om op te zoeken. Vandaag zullen we het gemakkelijk maken, en Postscript in context plaatsen, uitleggen wat het is, waarom en hoe het doet wat het doet, en hoe het vrijwel de hele grafische wereld op zijn collectieve oor heeft gezet! Blijf lezen, er zijn een aantal goede geeky leuke dingen voor de boeg.



ASCII, dotmatrix, plotters en geprinte afbeeldingen wijzigen

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 2

Voordat we Postscript en modernere afdrukapparaten begrijpen, moeten we nadenken over de bescheiden wortels van pc-naar-printtechnologie. Vroege computerprinters waren primitieve apparaten die alleen werden gemaakt om tekst en ASCII-tekens te reproduceren - er was weinig tot geen toepassing van afbeeldingen en er was weinig tot geen nut voor. Deze zogenaamde domme printers zouden kunnen worden geprogrammeerd om tekst te produceren, hoewel velen hardwarebeperkingen zouden hebben gehad die hen ervan zouden weerhouden om iets anders af te drukken dan de tekens in de hardware - denk aan typemachine.

Sommigen van ons bij How-To Geek gaan misschien met onszelf uit en zeggen dat we ons een belangrijke volgende stap in de printerevolutie herinneren: dot-matrixprinters. Deze waren in staat om enkele ruwe afbeeldingen in grijswaarden met rijen pixels af te drukken, evenals blokkerige typografie met een lage pixeldiepte. Hoewel ze het voordeel hadden om digitale afbeeldingen te maken (hoewel ASCII-kunst telt), was de ruwe typografie een tegenvaller voor vroege dot-matrixprinters. Alle dot-matrixprinters volgden de instructies voor het afdrukken van afbeeldingen en tekst op ongeveer dezelfde manier op; breek het in pixels, druk ze in rijen af ​​terwijl de printkop langs het papier gaat, voer het volgende stuk papier in en herhaal.

In tegenstelling tot dot-matrixprinters, zijn plotters nog steeds vrij algemeen, vooral in de productie. Plotters verplaatsen papier, vinyl of verschillende andere materialen op algebraïsche coördinaten om gladde, wiskundig zuivere vectorvormen te tekenen, af te drukken of te snijden met een stylus of mes. Zoals we hebben geleerd, zijn vectorvormen vanwege de aard van typografische glyphs enorm superieur aan pixels voor het definiëren van abstracte, wiskundig zuivere vormen die in type worden gevonden. Omdat plotters zijn ontworpen om te bewegen op basis van nauwkeurige wiskunde, zijn de instructies voor het maken van typografie en andere vormen vrij eenvoudig voor een pc om met het apparaat te communiceren.

De uitdaging was deze: geen enkel bestaand model van pc-naar-printtechnologie kon tegelijkertijd op vectoren gebaseerde, schone typografie EN afbeeldingen creëren. Wat moesten alle slimme geeks doen?

Xerox PARC en ontwikkeling van de eerste laserprinter

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 3

Xerografie, ook wel fotokopiëren genoemd, was de ontwikkelingsprinter waarnaar op zoek was. Hoewel Xerography in de jaren dertig was uitgevonden en in de late jaren vijftig en zestig commercieel beschikbaar werd gemaakt als kopieermachines, werd het pas gebruikt bij pc-printen, totdat Xerox PARC-ingenieur Gary Starkweather de eerste laserprinter ontwierp.

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 4

Hier is een afbeelding en een ruwe beschrijving van hoe xerografie werkt: licht raakt elektrisch geladen delen van de afdruktrommel, de elektronen reageren en die negatief geladen delen verliezen die lading. Toner hecht zich aan de statische elektriciteit en wordt op het papier gedrukt, waardoor een kunstwerk ontstaat zonder het gebruik van dot matrix-stijlpixels. En omdat dit printproces fundamenteel verschilde van alle relatief ruwe methoden die hierboven zijn opgesomd, was xerografie een logische manier om tegelijkertijd schone letters en afbeeldingen af ​​te drukken. Er was één eenvoudig technisch probleem dat moest worden opgelost: hoe maak je instructies voor een printer die gemakkelijk beide tegelijk kan doen?

Het beste van twee werelden: Postscript is de Print Whisperer

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 5

Enter Adobe-ingenieurs en mede-oprichters John Warnock en Charles Geschke. Het paar had samengewerkt bij Xerox en had een paginabeschrijvingstaal (of PDL) gemaakt, Interpress genaamd. Interpress loste dit technische probleem op: het was een systeem om afbeeldingen en gecompliceerde vormen te vertalen naar gegevens die de drukker kan gebruiken om gedrukte illustraties van hoge kwaliteit te maken. Interpress was niet per se de eerste PDL, en het was niet de laatste samenwerking van Warnock en Geschke. Bij het verlaten van Xerox PARC ontwikkelde het paar een vlaggenschipproduct in Postscript, dat tot op de dag van vandaag een grafische industriestandaard is gebleven.

Postscript, zoals de naam al doet vermoeden, is eigenlijk een Turing-complete programmeertaal. Aanwijzingen worden op een voor mensen leesbare manier uitgeschreven en gecommuniceerd naar de printer, die de hoogwaardige kunst uit de instructies creëert. Hier is een voorbeeld van een Hello World-programma van Inkguides.com.

%!PS
/inch {72 mul} def
/Times-Roman findfont 50 scalefont setfont
2,5 inch 5 inch verplaatsen naar
(Hallo wereld!) show
showpagina

We beginnen vrij snel te zien wat voor soort instructies Postscript de printer geeft, en hoe eenvoudig de instructies zijn. Lettertypen waarnaar in dit programma wordt verwezen, bestaan ​​in vectorvorm en worden opgeroepen vanuit afzonderlijke bestanden - en vormden een groot deel van Adobe's bijdrage aan de digitale grafische industrie. Hier is een tweede voorbeeld, van de pagina van Mikkel Meinike Nielsen op Postscript:

%!
/Times-Roman findfont 16 scalefont setfont
gsave %save voordat u translate gebruikt
105 210 vertalen %Deze coördinaten plaatst de afbeeldingen op
%de pagina
%————-Het eigenlijke beeld begint———————
76,8 86,4 schaal
40 45 1 [ 40 0 ​​​​0 -45 0 45 ]
{<
fffff5ffffffffdeffffffffffffffffffdeffffffffffffffffffeeffff
fffffffffffffffffffffffffffffffffccffffffff77bffffffffffffff
fffdfff7ffffffbfff7ffffff77ffbffff5ebfbdffffafdbf7ebffbf3ff6fdf
e9ef7ff7f3d6bfff7d55afff7efffafffffffffcffff7efffffffef7ffff
fffdf77ffffffffffffffdf7bffffffbd7bffffffffbffffffff7fbbffff
ffef7bffffffeefbdffffffdef7bffffffffffbffffffbdefffffff7dff7ffff
ff7bdffffffff7ff7ffff977e57ffffa5ffbffffff7feebffffdbff4bfff
ff7ffffffffffffffffffffffffff> } afbeelding
%————-Het eigenlijke einde van de afbeelding ———————
grestore %herstel de instellingen van voor de vertaling
0 245 moveto (Tekst en beeld, ) show
0 229 moveto (zij aan zij. ) toon
showpagina

Dit grote middelste gedeelte van gobbledygook is eigenlijk een hexadecimale code die een afbeelding definieert. Het meeste Postscript wordt niet op deze manier met de hand geschreven, maar eerder door programma's. Om een ​​idee te krijgen van hoe deze Postscript-code er in werkelijkheid uitziet, kunt u deze screencap van Mikkels pagina hieronder bekijken van de afbeelding die deze code heeft gegenereerd. Hele fotografische magiërs kunnen op deze manier ook als postscript worden herschreven - het bestandstype wordt Encapsulated Post Script of EPS genoemd.

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 6

Moderne gedrukte pagina's en nieuwere afdrukprocessen

wat-is-postscript-wat-heeft-het-te-doen-met-mijn-printer foto 7

Tegenwoordig gebruiken niet alle printers Postscript, maar ze moeten allemaal een soort vertaallaag hebben om tekst- en beeldgegevens om te zetten in drukwerk. We noemen deze programma's meestal printerstuurprogramma's - en tegenwoordig komen ze van de fabrikant en zijn ze propriëtaire software. Op de een of andere manier is dit een cruciaal onderdeel van wat alle printers nodig hebben om met pc's te communiceren, ook al lossen de printers die we thuis gebruiken heel andere problemen op dan de eerste laserprinters. Hoe dan ook, Postscript was het eerste grote succes van Adobe en maakt deel uit van wat in feite het begin is van een wereldwijd populaire explosie van graphics en design.


Image Credits: Brother Printer MFC-8370 door Jung-nam Nam, beschikbaar onder Creative Commons. Ancient Dot Matrix Printer van Andy Broomfield, beschikbaar onder Creative Commons. IBM 3800, fotograaf onbekend, verondersteld redelijk gebruik. Xerografisch fotokopieproces door Yzmo, beschikbaar onder GNU-licentie. Adobe-software van Seven Block, beschikbaar onder Creative Commons. De nieuwe printer van Erin Sparling, beschikbaar onder Creative Commons.

Meer verhalen

Week in Geek: Google versterkt codering op Gmail en andere services

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks, zoals Google's werk aan het versterken van de codering voor zijn diensten, Mozilla's vooruitgang met stille updates, het verijdelen van een hackaanval op mobiele accounts door AT&T, een weggeefwedstrijd voor LastPass Pro-abonnementen en meer.

10 snelle tips om het meeste uit Microsoft Office te halen

We hebben enkele handige tips en trucs gepubliceerd om het meeste uit Office 2010 en 2007 te halen. Dit artikel bevat 10 van de beste tips en trucs die we hebben behandeld.

Desktop Fun: Rainy Days Wallpaper Collection Series 2

Eerder dit jaar brachten we je een prachtige regenachtige dagcollectie die de regen omarmde terwijl deze naar beneden viel. Tegenwoordig richt onze collectie zich op de weelderige regendruppels die overblijven als het is gestopt met regenen. Laat je bureaublad net zo fris aanvoelen als de dag dat het nieuw was met onze Rainy Days Series 2 Wallpaper

Friday Fun: The Rise of Atlantis

De beste dag van de werkweek is eindelijk aangebroken, dus neem een ​​paar minuten de tijd om plezier te hebben terwijl je wacht om naar huis te gaan. In de game van deze week ga je op campagne door oude mediterrane regio's om meerdere artefacten te verwerven in een zoektocht naar succes.

Vergeet Black Friday: vandaag is het update van de browserdag van je ouders

Hopelijk leest u dit niet na een lange nacht in de kou te hebben gezeten, vechtend met andere mensen om een ​​apparaat te kopen dat over een maand verouderd is. In plaats van te winkelen, is het tijd om minder slechte browsers cadeau te doen.

Hoe u een vakantiebericht kunt maken voor (bijna) elk e-mailaccount

Als u de stad uit gaat, kunt u een notitie in uw e-mail plaatsen om mensen te laten weten waar ze contact met u kunnen opnemen. Of gewoon om ze te laten weten dat ze contact moeten opnemen met iemand anders terwijl je weg bent. Hier leest u hoe u een vakantie-responder instelt voor (bijna) elk e-mailaccount.

Uit de doos met tips: strips op de iPad, de Power Bar van Android en het beperken van Spotlight-zoeken op de iPad

Een keer per week dumpen we onze tipsbox en delen we enkele van de geweldige door lezers ingezonden tips met u. Deze week kijken we naar het lezen van strips op de iPad, snelle toegang via de Android Power Bar en het beperken van het zoeken naar spotlights op de iPad.

Een directoryvermelding afdrukken of opslaan in een bestand

Het afdrukken van een directorylijst is iets dat u misschien niet vaak doet, maar wanneer u een lijst van een directory met veel bestanden erin moet afdrukken, typt u liever niet handmatig de bestandsnamen.

Amazon's nieuwe Kindle Fire-tablet: de How-To Geek Review

We hebben onze Kindle Fire een paar dagen geleden gekregen en sindsdien hebben we gepord, gepord en in het algemeen geprobeerd erachter te komen hoe we het konden breken. Voordat je eropuit gaat en je eigen koopt, bekijk dan onze diepgaande beoordeling.

InstantWild: identificeer dieren van over de hele wereld; Help wetenschappers

Webgebaseerd/iPhone: InstantWild is een iOS- en webtoepassing die onderzoekscamera's van over de hele wereld weergeeft; help wetenschappers door uw eco-voyeurisme om te zetten in een positieve identificatie van bedreigde diersoorten.