Wat is Mobsync.exe en waarom is het actief?

U vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat het proces mobsyc.exe aan het doen is in Taakbeheer of waarom er een groen en geel pictogram in het systeemvak staat. Hier zullen we bekijken wat het is en hoe u het kunt uitschakelen als u de functie niet gebruikt.

Opmerking: dit proces schakelt de functie Offline bestanden uit, die niet beschikbaar is in Home-versies van Vista of Windows 7

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend fotoWat is het?

Mobsync.exe is een proces dat hoort bij Microsoft Sync Center en de functie Offline Files. Het is gekoppeld aan een apparaat zoals een Windows Mobile-telefoon met ActiveSync, een SQL Server-installatie, of als je Internet Explorer (een functie in IE 6 niet in IE7 of hoger) hebt ingesteld om pagina's te synchroniseren voor offline weergave. Het proces is geen bedreiging en mag niet worden verwijderd als u de functie gebruikt. Als u naar het Configuratiescherm gaat, kunt u Sync Center starten en de instellingen ervan beheren.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 3

Als het wordt geactiveerd voor het gebruik van offline bestanden, wordt het weergegeven in de taakbalk in Vista en Windows 7.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-in werking foto 4

Hoe schakel ik het uit?

Dus je weet niet zeker hoe het in godsnaam is ingeschakeld en wil het uit. Je zou elke keer naar Taakbeheer kunnen gaan en het proces beëindigen, maar dat is buitengewoon vervelend.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-in werking foto 5

Schakel mobsync.exe uit in Windows 7

Klik op het menu Start en voer offline bestanden in het zoekvak in en druk op Enter.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-in werking foto 6

Klik in het venster Offline bestanden op de knop Offline bestanden uitschakelen en klik vervolgens op OK.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 7

U moet de computer opnieuw opstarten om de nieuwe instelling van kracht te laten worden. Na een herstart zou het Sync Center-pictogram verdwenen moeten zijn en niet meer actief zijn in Taakbeheer.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 8

Uitschakelen in weergave

Open het Configuratiescherm en selecteer Netwerk en internet.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 9

Klik vervolgens op Offline bestanden.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 10

Klik in het venster Offline bestanden op de knop Offline bestanden uitschakelen en klik op OK.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 11

Een herstart is vereist en daarna zou het moeten worden uitgeschakeld en je zult het niet zien in de taakbalk of in Taakbeheer.

wat-is-mobsyncexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 12

Als je een thuisversie van Vista of Windows 7 hebt, zul je mobsync.exe zien draaien in taakbeheer, maar als je Sync Center afsluit, zou het proces moeten stoppen. Als u Sync Center en ActiveSync gebruikte om een ​​mobiel apparaat te beheren en het niet langer nodig hebt, kunt u ActiveSync-software verwijderen en zou het ook mobsync.exe moeten stoppen.

Meer verhalen

Pas het Windows 7-aanmeldingsscherm aan

Vind je het leuk om de Windows-interface aan te passen en ben je het standaard inlogscherm in Windows 7 beu? Vandaag bekijken we Windows 7 Logon Background Changer, een gratis en open source-app waarmee u het aanmeldingsscherm eenvoudig kunt aanpassen.

Maak aangepaste bureaubladachtergronden met Photovisi

Heb je geweldige familiefoto's en ben je op zoek naar een manier om mooie collagebehang te maken voor de komende feestdagen? Kijk hoe eenvoudig het is om te doen op de Photovisi-website.

Een snelstartfunctie toevoegen aan Windows 7 op de gemakkelijke manier

Mis je het hebben van de Quick Launch Toolbar in Windows 7? Nu kunt u die functionaliteit terugkrijgen met het zeer aanpasbare gratis hulpprogramma SE-TrayMenu.

Maak een back-up van uw MySQL-server vanaf de opdrachtregel

Het is erg belangrijk om een ​​back-up van uw databaseserver te houden, en Linux maakt dit een triviale taak vanaf de opdrachtregel. Je zou dit echt in een cron-taak moeten stoppen en het dagelijks (of vaker) moeten uitvoeren, maar voor onze doeleinden van vandaag is dit hoe je de back-up daadwerkelijk maakt.

Hoe de ruimte op de harde schijf te beheren die wordt gebruikt door Windows 7 Back-up en herstel?

Windows 7 biedt een veel beter hulpprogramma voor het maken van back-ups van uw computer dan eerdere versies van Windows, maar soms kan het te veel schijfruimte in beslag nemen. Hier bekijken we hoe u wat ruimte terug kunt krijgen door oudere back-ups te verwijderen.

Toegang tot gecachte versies van webpagina's wanneer een website niet beschikbaar is

Heb je ooit een webpagina moeten openen om te ontdekken dat de hele website niet beschikbaar is? Nu hebt u toegang tot de meest recente gecachte versie van Google met de Gcache+-extensie voor Firefox.

Krijg de klassieke stijl netwerkactiviteitsindicator terug in Windows 7

Bent u op zoek naar een netwerkactiviteitsindicator die meer levensduur laat zien dan de standaardindicator in Windows 7? Nu kunt u de klassieke versie met dubbele monitor-pictogramstijl terugkrijgen en zien wanneer er netwerkactiviteit plaatsvindt.

Het MySQL-rootwachtwoord wijzigen of opnieuw instellen?

Voor elke database moet je het root- of sa-wachtwoord instellen op iets anders dan de standaard, tenzij je gehackt wilt worden. Voor mysql wordt de systeembeheerder-gebruiker meestal root genoemd, maar soms wordt het admin of iets anders genoemd.

Maak meerdere gebruikers in Server 2008 met PowerShell, deel 2: meer velden

In ons vorige artikel hebben we u de snelste manier laten zien om van een eenvoudige lijst met gebruikers naar hun creatie in Active Directory te gaan. U krijgt echter vaak een lijst met gebruikers die extra gegevensvelden hebben. Aangezien we niet van tevoren een script kunnen schrijven voor elk mogelijk scenario, laten we u zien hoe:

Gebruik PowerCfg in Windows 7 om energie-efficiëntie te evalueren

Het is best vervelend als je werk te doen hebt op je laptop en de batterij leeg of bijna leeg is. Zelfs als u het Power Saver-plan hebt geselecteerd, kunnen er andere factoren zijn waardoor de batterij te snel leeg raakt. Vandaag bekijken we het gebruik van de PowerCfg-opdracht om een ​​energie-efficiëntie te genereren