Wat is Microsoft Wi-Fi en is het belangrijk voor u?

wat-is-microsoft-wifi-en-zal-het-voor-jou uitmaken foto 1

Microsoft wil het bedrijf zijn dat de service biedt die u wilt, waar u ook bent, ongeacht het apparaat dat u gebruikt. Ze hebben hun grootste eigenschappen zoals Skype en OneDrive platformonafhankelijk genomen. Ze hebben zelfs Office op iOS en Android. Met Microsoft Wi-Fi zet de softwaregigant een nieuwe stap in de zoektocht om uw go-to-serviceprovider te zijn.

Door gebruik te maken van Microsoft Wi-Fi kunnen zowel road warriors als toevallige reizigers tijd, geld en hoofdpijn besparen door verbinding te maken met betaalde draadloze hotspots, waar ze ook zijn. Eén account, één betaling, meer dan tien miljoen locaties over de hele wereld.Wat is het?

Microsoft Wi-Fi is een nieuwe functie die wordt uitgerold met Windows 10. Nou, de naam is nieuw. De functie bestaat al een paar jaar onder de naam Skype Wi-Fi. Het is een service die u kunt gebruiken om verbinding te maken met betaalde Wi-Fi-hotspots over de hele wereld zonder dat u een account hoeft aan te maken bij elke Wi-Fi-provider.

Als je in de afgelopen 10 jaar door de lucht hebt gereisd, ben je waarschijnlijk Boingo en Gogo draadloze hotspots tegengekomen. Boingo en Gogo werken goed voor frequente reizigers omdat ze vrijwel alomtegenwoordig zijn op luchthavens en op commerciële vluchten. Reguliere reizigers kunnen een account aanmaken, een maand lang toegang kopen en de hele maand overal waar Boingo en Gogo beschikbaar zijn wifi gebruiken. Als je een zeldzame reiziger bent, is dit gek. Je kunt nog steeds toegang kopen per dag of per uur, maar de prijs kan belachelijk zijn. Je weet het pas als je er bent, omdat het per locatie verschilt.

wat-is-microsoft-wifi-en-zal-het-voor-jou uitmaken foto 2

Gogo tijdens de vlucht WiFi is duur.

Er zijn vergelijkbare betaalde hotspot-systemen over de hele wereld. Het probleem met deze systemen is dat als u zich niet vaak op plaatsen met hetzelfde systeem bevindt, het gebruik van een van deze systemen financieel niet zinvol is. Dit is waar Microsoft Wi-Fi binnenkomt.

Microsoft heeft samenwerkingsverbanden met wifi-providers voor meer dan tien miljoen locaties over de hele wereld. Als u verbinding maakt met een partnerhotspot, onderhandelt Microsoft Wi-Fi met de leverancier over de installatie en voltooit uw verbinding. U hoeft geen nieuw account aan te maken, uw creditcardgegevens aan een ander bedrijf te verstrekken of een andere gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. U hoeft vermoedelijk ook niet te onderhandelen over veranderende tariefstructuren. Je koopt een stuk tijd van Microsoft tegen een bepaalde prijs en gebruikt het op elk partnernetwerk dat je wilt.

wat-is-microsoft-wifi-en-zal-het-voor-jou uitmaken foto 3

De prijzen van Boingo variëren als je iets minder wilt dan hun maandelijkse abonnement van $ 9,95.

Microsoft's Wi-Fi Sense krijgt de laatste tijd veel pers. Dit is geen Wi-Fi Sense. Wi-Fi Sense is een manier om netwerksleutels te delen met contacten. Het idee is dat je toegang hebt tot beveiligde netwerken die je vrienden gebruiken zonder ooit de sleutels te hoeven krijgen, en ze zullen hetzelfde kunnen doen voor netwerken waartoe jij toegang hebt. Microsoft zegt dat deze verbindingen alleen toegang geven tot internet en niet tot lokale netwerkbronnen (d.w.z. printers, andere computers, media-apparaten), maar heeft nog geen details gegeven over hoe dat zal werken.

Hoe werkt het?

wat-is-microsoft-wifi-en-zal-het-voor-jou uitmaken foto 4

artiest vertolking

Het doel van Microsoft is om dit zo naadloos mogelijk te laten verlopen. In de Skype Wi-Fi-dagen moest je de Skype Wi-Fi-app openen en via de app verbinding maken met deelnemende providers. Dat is geen grote hindernis, maar het is vervelend. Met Microsoft Wi-Fi maak je verbinding zoals je dat overal zou doen. Klik gewoon op het Wi-Fi-pictogram in het systeemvak en selecteer Wi-Fi kopen in de Windows Store. Microsoft doet de rest. Deze verbindingsoptie wordt alleen weergegeven als er een partnerhotspot beschikbaar is voor gebruik.

Wat is de tariefstructuur?

Veel betaalde hotspots hebben tariefstructuren die werken voor vaste klanten, maar tijdelijke gebruikers straffen. Vaak kun je toegang kopen voor een maand, week, dag of per uur voor steeds belachelijkere bedragen. Als je drie uur in een coffeeshop doorbrengt, 500 mijl van huis, kan dit een echte pijn in de portemonnee zijn.

Details zijn nog vaag, maar op dit moment lijkt het erop dat je een deel van de toegangstijd van Microsoft kunt kopen en deze op elk partnernetwerk kunt gebruiken. Dus als je acht uur bij Microsoft koopt, kun je 30 minuten gebruiken in St. Louis, nog eens 90 in Seattle, 60 in Detroit, 45 in Milwaukee en heb je nog vier uur en 15 minuten om te verbranden. Eén rekening, één betaling.

Er is één vangst voor internationale reizigers. Je tijd is alleen goed in het land waar je hem hebt gekocht. Dus als je zes uur in Duitsland koopt en de grens naar Oostenrijk oversteekt, is je tijd niet goed. Vermoedelijk kunt u tijd sparen in elk land dat u bezoekt, maar u zult meerdere aankopen moeten doen. Toch nog één account.


De impact die dit op u heeft, is echt afhankelijk van hoe en waar u reist. Als je constant op zoek bent naar een wifi-signaal, kan dit enorm voor je zijn. Als je meer een huismus bent, denk je er misschien nooit meer aan. Waar u reist, is net zo belangrijk. Als u zich op plaatsen bevindt waar Microsoft geen partnerschappen heeft, is de service zinloos voor u.

Microsoft Wi-Fi streeft ernaar iets te vereenvoudigen dat voor veel mensen waarschijnlijk hoofdpijn veroorzaakt. Als de prijs goed is en de beschikbaarheid goed is, kan dit een zeer waardevolle en populaire service zijn.

Meer verhalen

Wat is het verschil tussen TCP en UDP?

U hebt waarschijnlijk verwijzingen naar TCP en UDP gezien bij het instellen van port-forwarding op een router of bij het configureren van firewallsoftware. Deze twee protocollen worden gebruikt voor verschillende soorten gegevens.

Hoe u uw favoriete instellingen vastzet in het startmenu in Windows 10

Als u merkt dat u in Windows 10 keer op keer dezelfde instellingen gebruikt, kunt u deze instellingen als tegels aan het menu Start toevoegen voor snelle en gemakkelijke toegang. We laten u zien hoe u dit kunt doen.

Verander een Raspberry Pi in een stoommachine met Moonlight

Valve's Steam Machines zijn bedoeld om je Steam-gamebibliotheek rechtstreeks naar je woonkamer te brengen (maar tegen een nogal hoge premie). Vandaag laten we je zien hoe je je Steam-bibliotheek (plus al je andere computergames) voor een fractie van de prijs naar je woonkamer kunt brengen met een Raspberry Pi.

Geek Trivia: Waarom werden de actiefiguren van kinderen aan het eind van de 20e eeuw gehalveerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wakker worden met je favoriete nummer met Apple Music

Ga je ooit slapen omdat je bang bent voor het geluid dat je wekker zal maken om je 's ochtends wakker te maken? Nou, dankzij Apple Music kun je nu wakker worden met elk nummer of elke afspeellijst die je wilt op je iOS-apparaat.

Hoe de statusbalk in Word te gebruiken

De statusbalk in Word is beschikbaar aan de onderkant van het documentvenster en geeft informatie over uw document weer, zoals welke pagina u momenteel bekijkt, hoeveel woorden er in uw document staan ​​en of er taalfouten zijn gevonden.

Geek Trivia: Waar verwees Sally Ride naar toen ze de shuttle belde om een ​​E-ticketrit te lanceren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de eerste en enige Amerikaanse president die een doctoraat behaalde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Items verwijderen in de lijst met meest recent gebruikte (MRU) in Office

De lijst Meest recent gebruikt of MRU in Office-programma's verwijst naar de lijst met bestanden die u onlangs hebt geopend. Deze lijst wordt weergegeven wanneer u een Office-document opent zonder een document te openen en op het scherm Openen, zodat u snel toegang hebt tot documenten die u vaak opent.

Hoe u meldingen op uw Apple Watch kunt dempen, beheren en verbergen

Een van de belangrijkste aantrekkingskrachten van een smartwatch zijn eenvoudige meldingen op de pols, maar het kan een beetje uit de hand lopen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw Apple Watch-meldingen naar wens kunt aanpassen.