Wat is het Microsoft Office Upload Center en moet u het uitschakelen?

wat-is-het-microsoft-office-uploadcentrum-en-moet-u-het-uitschakelen foto 1

Het Office Upload Center is onderdeel van Microsoft Office. Installeer Office op uw computer en deze tool zal in uw systeemvak verschijnen. Natuurlijk kun je dit pictogram verbergen, maar zou je dat ook moeten doen? Wat doet het trouwens precies?Wat doet het?

Wanneer u een Microsoft Office-bestand op een online locatie opslaat, bijvoorbeeld wanneer u een bestand opslaat in Microsoft OneDrive of een SharePoint-server, slaat Office het bestand niet alleen rechtstreeks op die server op. In plaats daarvan wordt het bestand opgeslagen in de Office Document Cache op uw computer. Office uploadt vervolgens dat bestand in de cache naar de server en behandelt eventuele verbindings- of bestandsconflicten.

Als u bijvoorbeeld met een vlekkerige internetverbinding werkt, kunt u een bestand opslaan op de externe server en Office zal dat bestand later uploaden, wanneer u een solide internetverbinding hebt. Als er een probleem is met het uploaden van een bestand, kan Office die lokale kopie bewaren en u op de hoogte stellen van het probleem. Als de externe server zelf een probleem heeft, kan Office de lokale kopie behouden en het bestand uploaden wanneer de server weer online komt.

Met het Office Upload Center kunt u deze uploadtaken bekijken en ermee communiceren, wat vooral handig is als er een probleem is. Als er een probleem is, krijg je een melding en kun je het oplossen. U kunt openstaande uploads bekijken, voltooide uploads bekijken en alle bestanden in de cache bekijken.

Deze tool voelt een beetje overbodig aan als je Microsoft OneDrive gebruikt, aangezien Windows 10 en 8.1 beide ingebouwde ondersteuning voor OneDrive bevatten. Maar het wordt voor meer gebruikt dan alleen OneDrive.

wat-is-het-microsoft-office-uploadcentrum-en-moet-u-het-uitschakelen foto 3

Het Office Upload Center gebruiken

Het Office Upload Center bevindt zich op uw pc als u Microsoft Office hebt geïnstalleerd. Je zult het vaak in je systeemvak zien - het normale pictogram is een oranje cirkel met een pijl-omhoog erop. Het pictogram verandert wanneer er een fout of ander probleem is, waardoor u onmiddellijk feedback krijgt. Klik erop om het Office Upload Center te openen.

U kunt ook uw Start-menu openen, Office Upload Center typen in het zoekvak en op de snelkoppeling Office Upload Center klikken die verschijnt.

wat-is-het-microsoft-office-uploadcentrum-en-moet-u-het-uitschakelen foto 4

Vanuit het Upload Center-venster kunt u deze uploads bekijken en beheren. Wanneer je het opent, zie je een lijst met openstaande uploads. Als alles succesvol is geüpload, ziet u het bericht Er zijn geen bestanden in afwachting van uploaden. Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek van het venster en selecteer Recent geüpload om in plaats daarvan recent geüploade bestanden te bekijken, of selecteer Alle bestanden in cache om zowel recent geüploade als in behandeling zijnde bestanden te zien

Met de knoppen Alles uploaden en Uploaden pauzeren kunt u uploads starten of pauzeren, maar normaal gesproken hoeft u deze functies niet te gebruiken - dit gebeurt automatisch.

Met de knop Acties kunt u acties uitvoeren op het huidige bestand, zoals het openen van de lokale kopie, het openen van de website van de externe bestandsserver, het opslaan van een kopie van het in de cache opgeslagen bestand op uw computer of het weggooien van de in de cache opgeslagen kopie.

wat-is-het-microsoft-office-uploadcentrum-en-moet-u-het-uitschakelen foto 5

Klik op de knop Instellingen om de weergave- en cache-instellingen te beheren. Standaard geeft Office Upload Center meldingen weer wanneer een upload mislukt of wordt onderbroken, zodat u hiervan op de hoogte wordt gebracht. Er worden geen meldingen weergegeven voor normale, in behandeling zijnde uploads.

Schakel de optie Pictogram weergeven in systeemvak uit als u het Office Upload Center wilt verbergen, zodat u er niet over hoeft na te denken.

Het Office Upload Center bewaart kopieën van in de cache opgeslagen bestanden veertien dagen, tenzij u een andere tijdsperiode selecteert. Het bewaart ook kopieën van bestanden die met succes zijn geüpload, zodat u ze in de toekomst sneller kunt heropenen. U kunt dit uitschakelen of de cache wissen vanaf hier.

wat-is-het-microsoft-office-uploadcentrum-en-moet-u-het-uitschakelen foto 6

Het Office Upload Center verbergen

Het is gemakkelijk om het Office Upload Center te verbergen door dat pictogram Weergeven in het systeemvak uit te schakelen. U kunt het ook in uw systeemvak laten staan, maar het verbergen in het pop-upsysteemvak - sleep het pictogram gewoon naar de pijl-omhoog links van uw systeemvak.

Als u Office-documenten alleen opslaat in de lokale opslag van uw eigen computer en nooit met externe services zoals OneDrive omgaat, kunt u deze zonder problemen verbergen. Zelfs als u Office-documenten opslaat in andere externe opslagservices, zoals Dropbox of Google Drive, is het Office Upload Center niet betrokken.

Alleen wanneer u een Office-document opslaat op een externe server (of er een opent vanaf een externe server), is het Office Upload Center erbij betrokken. Het is ook een essentieel onderdeel van de realtime samenwerkingsfuncties van Office. U hoeft het Office Upload Center echter alleen te openen als het u op de hoogte stelt van een probleem. Er is geen reden waarom het Office Upload Center-pictogram zelfs maar in het systeemvak zou moeten verschijnen als alles naar behoren werkt. Maar het doet.

Dit verwijdert het Office Upload Center natuurlijk niet volledig van uw systeem, het verbergt het alleen zodat u er geen last van heeft, tenzij er een probleem is. Het is veilig om dit te doen als het pictogram van het Uploadcentrum je lastigvalt. Er is geen officiële manier om het Office Upload Center volledig uit te schakelen, behalve het verwijderen van Microsoft Office, aangezien deze tool deel uitmaakt van Microsoft Office. Je zou kunnen proberen het uit het bestandssysteem te verwijderen en het in de Taakplanner uit te schakelen, maar dit kan dingen kapot maken - en updates voor Office zullen het hoe dan ook opnieuw installeren. Ga je gang en verberg het, maar er is geen echte manier om het uit te schakelen.


Het Office Upload Center heeft weliswaar een duidelijke functie, maar het lijkt ook onnodig ingewikkeld. Omdat Windows 10 ingebouwde OneDrive-integratie biedt, waarom heeft Microsoft Office dan zijn eigen, volledig aparte manier van werken met OneDrive nodig? Dat is een vraag voor Microsoft, niet voor ons, maar nu weet je tenminste wat dat pictogram doet.

Meer verhalen

Hoe gebruik je de Alexa Voice Assistant op je Amazon Fire TV

Buiten het medeweten van veel Amazon Fire TV- en Fire TV Stick-bezitters, heb je eenvoudig toegang tot de krachtige stemassistent van Amazon, Alexa, rechtstreeks vanaf je Fire TV-apparaat.

Voorinstellingen van de Nest Thermostat toevoegen aan het startscherm van je telefoon

Een groot kenmerk van de Nest Thermostat is de mogelijkheid om de temperatuur automatisch voor je aan te passen door je patronen in de loop van de tijd te leren. Maar als je liever volledige handmatige controle over de Nest hebt, kun je als volgt een aantal snelle en eenvoudige temperatuurvoorinstellingen toevoegen aan het startscherm van je telefoon.

Geek Trivia: zijn de richels aan de randen van veel Amerikaanse munten bedoeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Je Sonos bedienen met je Apple Watch

Hoewel we onze Sonos-speler leuk vinden vanwege zijn uitstekende functionaliteit en bruikbaarheid op een overvloed aan apparaten, ontbreekt helaas een officiële Apple Watch-app, die de zaken echt zou afronden.

Hoe u uw Android TV kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Er komt een moment in het leven van elke gebruiker dat ze iets moeten terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Misschien gedraagt ​​het apparaat zich wankel en heeft het een nieuwe start nodig, raak je het kwijt of wil je om een ​​andere reden een schone lei. Het goede nieuws is dat het ongelooflijk eenvoudig is om de fabrieksinstellingen te herstellen

Hoe u handmatig alleen het actieve werkblad in Excel kunt berekenen

Als u grote werkmappen hebt met veel formules op de werkbladen, kan het herberekenen van de werkmappen lang duren. Standaard berekent Excel automatisch alle geopende werkmappen opnieuw wanneer u waarden in de werkbladen wijzigt. U kunt er echter voor kiezen om alleen het huidige werkblad handmatig opnieuw te berekenen.

Hoe .deb-pakketten te installeren zonder Ubuntu-software in Ubuntu 16.04

Ubuntu 16.04 is de eerste versie die de nieuwe vervangende software-app GNOME Software bevat, en er is al een opvallende bug. Momenteel is het in Ubuntu 16.04 niet mogelijk om applicaties van derden te installeren met behulp van de Software-app.

Toegang krijgen tot de veldtestmodus van uw iPhone (en uw echte signaalsterkte zien)

De iPhone heeft een verborgen veldtestmodus die allerlei technische details toont over signaalsterkte, zendmasten en meer. Het meeste is niet erg handig voor de gemiddelde persoon, maar je kunt het je de werkelijke signaalsterkte van je telefoon laten zien in plaats van hoeveel balken je krijgt. En

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u