Wat is het verschil tussen pingen met en zonder http://?

wat-is-het-verschil-tussen-pingen-met-en-zonder-http foto

Als u aan het experimenteren bent met en leert over het pingen van een website, zult u misschien verrast zijn door de resultaten op basis van wat u pingt. De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een verwarde en gefrustreerde lezer dingen op te helderen.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.Screenshot met dank aan Cristianzambrano (Wikimedia Commons).

De vraag

SuperUser-lezer Saransh Singh wil weten wat het verschil is tussen pingen met en zonder http:// is:

Ik probeer mijn website http://www.example.com/ te pingen en het wordt omgezet naar een onbekend IP-adres, waarna er een time-out optreedt.

wat-is-het-verschil-tussen-pingen-met-en-zonder-http foto

Maar als ik voorbeeld.com ping, werkt het. Wat mis ik of begrijp ik hier niet?

Opmerking: voorbeeld.com is vervangen door de eigenlijke website bij SuperUser.

Wat is het verschil tussen pingen met en zonder http://?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager DavidPostill heeft het antwoord voor ons:

Het argument om te pingen is een hostnaam (of een IP-adres). Dus het volgende zal allemaal werken:

wat-is-het-verschil-tussen-pingen-met-en-zonder-http foto 3

Aan de andere kant werkt dit niet omdat http://www.example.com/ een HTTP Uniform Resource Locator (URL) is en geen geldige hostnaam (hoewel een deel ervan een hostnaam is).

wat-is-het-verschil-tussen-pingen-met-en-zonder-http foto 4

Een HTTP-URL bestaat uit 4 delen:

  • Schema — Altijd aanwezig
  • Hostnaam — Altijd aanwezig
  • Pad of stam — Altijd aanwezig, maar is soms nul
  • Parameters — Optioneel

Een ping herkent normaal gesproken geen URL's als een geldige hostnaam van de bestemming.

Opmerking

Niet alle URL's hebben het hierboven genoemde formaat. Een volledige URL bestaat uit een naamgevingsschema-specificatie gevolgd door een tekenreeks waarvan het formaat een functie is van het naamgevingsschema. Het formaat van URL's is gedefinieerd in de IETF-specificatie Uniform Resource Locators (URL's). *Dit is een ander websiteadres dan het adres dat hierboven voor de URL wordt weergegeven.

DNS-kaping

Een uitzondering op het bovenstaande kan optreden als de DNS-server (die hostnamen omzet in IP-adressen) is geconfigureerd om een ​​geldig IP-adres te retourneren, zelfs als een ongeldige hostnaam wordt opgegeven. Dit kan gebeuren als een ISP uw DNS-query's kapt.

Van het antwoord Waarom wordt ping opgelost naar een IP 198.105.254.228 voor een willekeurige hostnaam die ik typ? door Michael Hampton:

  • Ze proberen behulpzaam te zijn door verzoeken voor niet-bestaande domeinen om te leiden naar een white label-service die zoekresultaten en advertenties biedt, waarvan iedereen behalve jij een deel van de inkomsten krijgt. Gelukkig hebben ze wel een voorkeurenpagina waar je het zogenaamd kunt uitschakelen.

Zorg ervoor dat u de andere nuttige antwoorden leest via de threadlink die hieronder wordt gedeeld!