Wat is het verschil tussen 127.0.0.0 en 127.0.0.1?

wat-en-8217;s-het-verschil-tussen-127000-en-127001 foto 1
Soms leveren de meest elementaire vragen leerzame momenten op; lees verder terwijl we ons verdiepen in hoe een wijziging van één cijfer tussen 127.0.0.0 naar 127.0.0.1 een kans biedt om naar netwerktopologie te kijken.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

De vraag

SuperUser-lezer Disa is benieuwd naar loopback-IP's:Ik weet dat beide loopback-IP's zijn, maar ze hebben een ander ip-masker.

Wat is het verschil tussen hen? Kunnen ze door elkaar worden gebruikt?

|__+_|

Wat voor soort informatie kunnen we uit deze tabel halen?

Het antwoord

Twee SuperUser-bijdragers sprongen in om het mysterie op te lossen. Ten eerste biedt Mmmc dit beknopte overzicht:

Nee. Je kunt ze niet allebei gebruiken. En het zijn niet beide loopback-adressen.

|__+_| is een loopback-adres |__+_| is een loopback-adres |__+_| is een loopback-adres enzovoort

|__+_| is een netwerkadres. Samen met mask 255.0.0.0 geeft het je een hint dat hele klasse A van adressen beginnend met |__+_| zal loopback-adressen bevatten.

Vervolgens biedt YLearn een breder overzicht van naamgevingsconventies in het algemeen en hoe erover na te denken:

Wat in de schermafbeelding wordt getoond, is een routeringstabel van een computer. De routeringstabel is slechts een routekaart die een computer/router vertelt waar hij heen moet om naar andere apparaten op het netwerk te gaan.

In sommige opzichten is dit vergelijkbaar met hoe we in het echte leven navigeren.

De eerste kolom geeft de lijst met bekende bestemmingen (waar kan ik heen) en de tweede kolom geeft aan hoe specifiek de bestemming is (ik kan naar Canada gaan of ik kan naar het huis van oom John in Canada). Zonder in detail te treden: hoe hoger de maskerwaarde, hoe specifieker de bestemming. Dus een waarde van 0.0.0.0 dekt het gaan naar elk apparaat en een waarde van 255.255.255.255 specificeert een individueel apparaat.

De derde kolom geeft aan waar het verkeer heen moet om de bestemming te bereiken (als je naar Canada gaat, moet je beginnen door op Main Street te komen) en de vierde kolom geeft aan welk pad uit het apparaat moet worden gebruikt om bij de bestemming (vanuit huis heeft u misschien alleen uw oprit, maar vanaf de Walmart-parkeerplaats heeft u mogelijk verschillende afritten om uit te kiezen).

Ten slotte geeft de metriek de computer een manier om het beste pad te kiezen als er meerdere routes naar de bestemming zijn (u kunt vanaf de parkeerplaats naar het noorden of naar het oosten gaan om naar Canada te gaan, maar de oostelijke is sneller) .

Dus om de oorspronkelijke vraag te beantwoorden, nee, je kunt 127.0.0.0 en 127.0.0.1 niet door elkaar gebruiken. Het hier getoonde verschil is dat er twee routes zijn: een algemene route naar elk apparaat dat 127.x.y.z gebruikt en een zeer specifieke route naar 127.0.0.1 als host (die zich in 127.0.0.0 bevindt), die beide de 127.0.0.1-interface gebruiken