Wat is het nut van de Chromecast HDMI-extender? Heb ik het nodig?

foto 1

Mediacenter-sticks zoals de Chromecast zijn populairder dan ooit en veel van hen worden geleverd met kleine 3-4-inch HDMI-verlengkabels. Waar zijn de kabels voor en heb je ze echt nodig? Lees verder terwijl we uitleggen waarom, zelfs als uw Chromecast zonder deze goed werkt, wilt u hem misschien toch aansluiten.

Beste How-To-nerd,Dit weekend was ik mijn enorme kabelafvalbak in mijn kantoor aan het opruimen en ik kwam de kleine HDMI-verlengkabels tegen die bij mijn Chromecasts werden geleverd. Hoewel ik geneigd was ze gewoon te pitchen (ik bedoel serieus, als ik ooit een HDMI-kabel van vier inch nodig zal hebben?) had ik het knagende gevoel dat ik misschien een heel praktische reden over het hoofd zag om ze te gebruiken.

Dus echt... is er een echte reden voor deze kabels buiten het hoornen in de Chromecast wanneer de kabelafstand krap is? Moet ik dit ding installeren?

Eerlijk,

Extender twijfelen

We geven toe dat toen we vorig jaar rond deze tijd onze Chromecast voor het eerst uitpakten voor beoordeling, we een beetje grinnikten om de kleine kleine extender. We noemden het in de review voor zover het de inhoud van het pakket betrof, maar we hebben het destijds niet aangesloten en we hebben er niet lang over nagedacht. Een jaar later is ons deuntje echter een beetje veranderd. De kleine HDMI-extensie is eigenlijk heel handig. Niet iedereen heeft het nodig en je kunt ervoor kiezen om het niet te installeren, maar voordat je het in de vuilnisbak gooit, raden we je aan de volgende praktische redenen te overwegen om het te gebruiken.

Ten eerste verplaatst de extensie de Chromecast weg van de behuizing van de televisie of ontvanger waarop deze is aangesloten. Hierdoor verbetert vaak de ontvangst en kunnen Wi-Fi-signalen de kleine antenne in de dongle beter lezen.

Ten tweede kan de afstand tussen de HDMI-poorten op veel televisies een beetje druk zijn, omdat de poorten gespreid zijn in de veronderstelling dat je individuele kabels gaat aansluiten en geen dongles die aanzienlijk breder zijn dan de HDMI-poort. Verder, als het daar eenmaal zo druk genoeg is dat je Chromecast tussen alle andere kabels ingeklemd zit, verlies je een klein beetje ontvangststerkte (wat ons terugbrengt naar het eerste punt).

Ten derde, als je een set hebt die veel warmte afgeeft, kan het helpen om je Chromecast stabiel te houden door hem wat extra ademruimte te geven.

Nu, dat is misschien niet bijzonder overtuigend voor u. Je zou kunnen zeggen: huh. Dat is geweldig, denk ik... maar het is niet erg druk achter mijn tv en de ontvangst lijkt prima... Als reactie daarop presenteren we de volgende foto, met dank aan Reddit-gebruiker en /r/Chromecast-lezer, Jennica:

wat-en-8217;s-het-punt-van-de-chromecast-hdmi-extender-do-ik-het-moet-het-foto 2

Jennica's kat klom blijkbaar achter de televisie en het gewicht van de kat die op de Chromecast duwde, was genoeg om de HDMI-verbinding te beschadigen. Blijkbaar is kattenacrobatiek in de Chromecast ook niet bepaald zeldzaam, aangezien verschillende andere mensen in de op Reddit-thread kwamen om hun eigen verhalen te delen over katten die Chromecasts breken.

Het lijkt volkomen redelijk gezien het feit dat de Chromecast naar buiten zou uitsteken en met zijn brede gezicht naar boven, gebaseerd op het ontwerp van de meeste televisietoestellen, en het zou heel weinig druk vergen van een kat, een kleuter die meubels klimt, of zelfs maar een volwassene die achter de televisietoestel om draden te vissen en nieuwe apparatuur aan te sluiten.

De extender zelf is natuurlijk onderhevig aan hetzelfde risico van fysiek verkeerd gebruik, maar praktisch gesproken zal de kleinere en stevigere mannelijke plug op de adapter beter bestand zijn tegen dit soort schade. Verder, als het daadwerkelijk beschadigd raakt, kun je een vervangende extender kopen voor ongeveer $ 3-4 korting op Monoprice of eBay in plaats van $ 35 voor een nieuwe Chromecast.

In het licht van alles wat we sindsdien hebben aangesloten op al onze Chromecasts met hun extenders voor de kans dat een van onze katten, kinderen of, erger nog, wij, onze Chromecast in een vroeg graf zou behandelen. Als uw Chromecast gelukkig verborgen is achter een aan de muur gemonteerde televisie waar u nauwelijks uw vingers kunt passen en de ontvangst prima is, kunt u gemakkelijk afzien van het gebruik van de extender (maar als dat niet het geval is, raden we u ten zeerste aan deze te gebruiken).


Heb je een dringende technische vraag, groot of klein? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Hoe kan ik mijn Google Chromecast in een hotelkamer gebruiken?

Als je een klein beetje verslaafd bent geraakt aan je Chromecast (en we nemen het je nauwelijks kwalijk, het is een fantastisch klein apparaat), wil je hem misschien meenemen op pad. Als je naar het huis van een vriend gaat, zou je geen problemen moeten hebben. Als u echter naar een hotel gaat, zijn er tal van valkuilen.

Hoe u kunt voorkomen dat uw computer per ongeluk wakker wordt

Uw pc in de slaapstand zetten is een geweldige manier om energie te besparen en er toch voor te zorgen dat u snel weer aan het werk kunt. Maar wat kunt u doen als uw pc uit zichzelf steeds wakker wordt? Hier leest u hoe u erachter kunt komen waardoor het wakker wordt en hoe u dit kunt voorkomen.

Waarom is de tekstgrootte van de website plotseling groter geworden tijdens het browsen met Google Chrome?

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als het hebben van een programma-update en plotseling dingen kapot maken die voorheen perfect werkten. Voorbeeld, tekstgrootte van de website met de nieuwste stabiele release van Google Chrome. Is er een eenvoudige oplossing voor het probleem met de tekstgrootte? De SuperUser-post van vandaag komt naar de

Geek Trivia: Welke kleine wezens leven in oude boeken en beschermen ze tegen schade?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zorg ervoor dat een Windows-pc nooit malware krijgt door applicaties op de witte lijst te zetten

Een witte lijst zou een onfeilbare manier moeten zijn om de pc van een familielid te beveiligen. Selecteer een handvol goedgekeurde applicaties en laat ze alleen draaien. Als iemand die de pc gebruikt een ander .exe-bestand downloadt, weigert Windows het uit te voeren.

Geek Trivia: Waar werd de eerste van de iconische Cray-supercomputers geïnstalleerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

64-bits versies van Google Chrome zijn nu beschikbaar in het stabiele kanaal

De 64-bit builds van Chrome hebben zich langzaam maar zeker een weg gebaand door het releasekanaalsysteem van Google en deze week zijn ze eindelijk in het stabiele kanaal beland!

Wanneer u wordt gevraagd om opnieuw op te starten na het verwijderen van software, is afsluiten dan ook goed?

Meestal hoeft u uw computer niet opnieuw op te starten nadat u een programma hebt verwijderd, maar er zijn momenten waarop Windows u vraagt ​​dit voor een bepaald programma te doen. Kan het afsluiten van uw computer net zo goed werken als een volledige herstart? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: de term Jaywalking ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt zien wat de opslag van uw Android-apparaat opslokt

Het is maar al te gemakkelijk om je Android-telefoon of -tablet tot de nok toe vol te proppen met gegevens en je hebt geen ruimte meer om nieuwe apps te installeren of nieuwe media te downloaden. Vandaag bekijken we hoe u snel kunt beoordelen wat al uw schijfruimte opslokt.