Wat is een slimme kraan en heb ik er een nodig?

wat-is-een-slimme-kraan-en-ik-heb-een nodig foto 1

Met meerjarige droogte en een al te bekend weerpatroon in plaatsen als Texas, het zuidwesten en Californië, is de noodzaak om water te besparen nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. Maar hoe controleer je iets dat mensen in je huis bijna net zoveel gebruiken als de elektriciteit die de lichten aanhoudt?

Slimme kranen zijn een nieuwe gadget die langzaam onze weg vindt naar onze huizen, uitgerust met temperatuurmeters en efficiëntiesensoren die het voor elk lid van uw huis gemakkelijk maken om zorgvuldig te controleren hoeveel water ze gebruiken in de keuken of de badkamer.Maar wat doen ze eigenlijk, hoeveel kosten ze en hoe krijg je er een in huis? Lees verder om meer te weten te komen over deze nieuwe en innovatieve waterbesparende technologie.

Wat is een slimme kraan?

Om te beginnen helpt het om te weten waar we het over hebben als we de term slimme kraan ter sprake brengen.

Vanaf nu zijn er drie verschillende classificaties van slimme kranen: handsfree, digitaal en combo. De eerste is de meest herkenbare van het stel en maakt al tientallen jaren deel uit van openbare badkamers. Dit zijn kranen voor thuis met kleine IR-sensoren die de waterstroom inschakelen wanneer deze beweging in de gootsteen detecteert en uitschakelen zodra uw handen zijn verwijderd. Deze zijn handig als u merkt dat u voortdurend zeepresten van de warme/koude handgrepen van uw gootsteen schrobt, of als u gewoon een manier wilt om zowel uw gezin als uw handen schoner te houden dan wanneer u de watertemperatuur handmatig zou moeten aanpassen elke keer dat u naar afwassen.

Ons favoriete aftermarket-model in deze afdeling is de EZ Faucet II, van iTouchless. Met iets minder dan $ 60 is het een goedkope, eenvoudige toevoeging die net als een extra waterfilter werkt, in die zin dat het enige dat u hoeft te doen om het te installeren, eenvoudigweg een dop is die de kraan beschermt en in plaats daarvan de EZ Faucet II bevestigt .

wat-is-een-slimme-kraan-en-doe-ik-moet-een foto 2

Vervolgens zijn er digitale kranen. Deze zijn vrij nieuw in het veld en gebruiken digitale displays om u de exacte temperatuur te laten zien waarop het water momenteel is ingesteld en dienovereenkomstig aan te passen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Je kunt kranen als deze als volledige eenheden krijgen, of je kunt add-ons kopen die aan bijna elke gootsteen of kraan in je hele huis kunnen worden bevestigd. De aankomende Grohe-F Digital is het perfecte voorbeeld van een eenheid die afzonderlijk kan worden verkocht en die universeel kan worden bevestigd aan bijna elk merk of model wastafelkraan, badkraan of douchekop.

Als laatste zijn er combo-kranen. Deze modellen zijn begrijpelijkerwijs de duurste van het stel, maar wat ze aan betaalbaarheid missen, maken ze meer dan goed met functies en add-ons. Door het gebruiksgemak in handsfree-modellen te combineren met de efficiëntiemeters van digitale, kunnen deze kranen meer water besparen dan beide functies afzonderlijk zouden kunnen, terwijl ze goed in de gaten houden hoeveel elke kraan in de buurt uitgeeft het huis. Een goede koop in deze afdeling is de Nomos keukenkraan, van Fima.

Waarom zou ik er een willen?

De volgende keer dat je je handen gaat wassen in een gootsteen, in de badkamer of keuken, denk er dan eens over na hoe je het gebruikt. Eerst zet je het warme water aan, en als dat eenmaal loopt, zet je de kou aan. Je past beide handvatten heel licht aan totdat je de perfecte temperatuur bereikt die je huid niet zal verbranden of je begint te rillen, en pas nadat dat allemaal is gedaan, begin je eindelijk aan het proces om je handen schoon te maken.

Hoewel er geen ton water wordt verspild door dit één keer te doen (misschien een paar glazen vol), hoe vaak doet u dat per dag? Vermenigvuldig dat dan met het aantal mensen in je huis, en je begint te zien hoeveel dat optelt over dagen, weken en maanden. Slimme kranen omzeilen dit probleem door het water voor te verwarmen (of af te koelen) volgens uw exacte specificaties voordat de kraan zelfs maar wordt ingeschakeld, waardoor de hoeveelheid die wordt verspild drastisch wordt verminderd en de efficiëntie over de hele linie wordt verhoogd.

Dit kan op de lange termijn een enorm waardevol hulpmiddel zijn, en eigenaren van slimme kranen zeggen dat ze zichzelf terugbetalen in slechts één tot twee maanden algemeen gebruik. Niet alleen dat, maar hoe minder tijd u aan de handgrepen besteedt terwijl uw handen nog vuil zijn, hoe minder ziektekiemen u door uw huis verspreidt. Volgens een recent onderzoek naar de verspreiding van ziektekiemen door het gemiddelde huis, is gebleken dat gootstenen vaak twee keer zoveel bacteriën kunnen bevatten als een toetsenbord of zelfs je toiletbril, aangezien insecten gedijen in vochtige omgevingen die vaak in contact komen met menselijke huid. Met handsensoren en aangepaste temperatuurregeling kun je er zeker van zijn dat het enige dat je de volgende keer dat je je gaat wassen met je door bacteriën aangetaste vingers aanraakt, de handdoek is die je gebruikt om je af te drogen als je klaar bent.

Minder ziektekiemen betekent dat er minder mensen ziek worden, wat betekent dat er minder tijd op de bank wordt verspild om te herstellen van de laatste griep die zich op de school van uw kind heeft verspreid.


Als je de luxe alles-in-één slimme kraan niet kunt betalen, zijn er nog steeds genoeg opties waarmee je digitale lezers en temperatuurregelaars op je gewone gootsteen kunt plakken zonder een half maandsalaris voor het voorrecht te laten vallen.

Slimme kranen stijgen misschien niet op dezelfde manier als andere slimme apparaten voor thuisgebruik, maar ze zijn nog steeds een unieke, geldbesparende toevoeging aan ieders huis die u kan helpen uw impact op het milieu te verminderen en ervoor te zorgen dat uw waterrekening niet raakt zo hard aan het einde van elke maand.

Afbeeldingscredits: Nomos, Grohe, Pixabay

Meer verhalen

Hoe u uw Chrome-, Firefox- en Internet Explorer-bladwijzers kunt synchroniseren met Safari

Als je regelmatig een Mac en Windows gebruikt, is de kans groot dat je een andere browser dan Safari gebruikt. Als u Safari echter wilt gebruiken en uw bladwijzers gesynchroniseerd wilt houden, kunt u dat als volgt doen.

Hoe hardwarestuurprogramma's op Windows te installeren zonder de Bloat

Gebruik de stuurprogramma's die Windows biedt en u hoeft zich geen zorgen te maken over bloatware. Als u de stuurprogramma's van uw fabrikant moet installeren, kunt u als volgt alle zware bedieningspanelen en opstarttoepassingen vermijden die ze bevatten.

Hoe Google Foto's te gebruiken om een ​​onbeperkt aantal foto's op te slaan

Google Foto's biedt onbeperkte opslagruimte voor uw foto's en video's, een gelikte website en automatisch geüploade apps voor Android, iPhone, Windows en Mac. Het is een geweldige optie om uw foto's op te slaan.

Hoe u uw webcam kunt uitschakelen (en waarom u dat zou moeten doen)

Eens een zorg die de provincie van de paranoïde was, hebben jarenlange rapporten en onthullingen duidelijk gemaakt dat mensen je echt kunnen (en zullen) bespioneren via je webcam. Lees verder terwijl we bespreken waarom u uw webcam moet uitschakelen of afdekken, hoe u dit kunt doen, en bekijk enkele handige

10 handige opties die u kunt configureren in de webinterface van uw router

Uw draadloze router heeft verschillende handige opties die u kunt configureren. Deze zijn praktisch verborgen - u zou niet weten dat deze functies bestaan, tenzij u de configuratiepagina's van uw router doorzocht.

Een aangepaste Apple Watch Face maken van een enkele foto of een fotoalbum

Met de Apple Watch kunt u wijzerplaten aanpassen en toevoegen. Je kunt ook elke foto (of album) van je telefoon gebruiken als achtergrond voor een wijzerplaat met de tijd en datum. Foto's moeten worden overgebracht naar uw horloge om te worden gebruikt voor wijzerplaten.

Zal een USB 2.0-apparaat sneller opladen als het is aangesloten op een USB 3.0-poort?

Wachten tot je favoriete mobiele apparaat volledig is opgeladen, kan soms je geduld op de proef stellen, dus je kunt in de verleiding komen om andere 'methoden' te proberen om het proces te versnellen. Maar kan het toch? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Hoe u uw Windows-gaming-pc automatisch kunt laten opstarten naar de Big Picture-modus (zoals een stoommachine)

Steam Machines met Valve's Steam OS starten automatisch op naar Steam's Big Picture Mode, zodat je een controller kunt gebruiken om games te starten en al het andere te doen. Als u een Windows-gaming-pc op uw tv hebt aangesloten, kunt u deze ook rechtstreeks naar de Big Picture-modus laten opstarten.

Geek Trivia: Maagzweren worden veroorzaakt door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De aanraakgevoeligheid aanpassen op de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV

Als je onlangs de nieuwste Apple TV hebt gekocht met de nieuwe aanraakgevoelige afstandsbediening, dan heb je waarschijnlijk te maken gehad met de veelgehate tekstinvoermethode. Als u er problemen mee hebt, kunnen deze worden verholpen door de gevoeligheid van de afstandsbediening aan te passen.