Wat is conhost.exe en waarom wordt het uitgevoerd?

wat-is-conhostexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 1

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u zich afvraagt ​​wat dit conhost.exe-proces in vredesnaam aan het doen is in Taakbeheer en waarom het op uw glimmende nieuwe Windows-pc draait. We hebben het antwoord voor je.

Dit artikel maakt deel uit van onze doorlopende serie waarin verschillende processen in Taakbeheer worden uitgelegd, zoals svchost.exe, dwm.exe, ctfmon.exe, mDNSResponder.exe, rundll32.exe, Adobe_Updater.exe en vele anderen. Weet u niet wat die diensten zijn? Beter beginnen met lezen!Dus wat is het?

Het proces conhost.exe lost een fundamenteel probleem op in de manier waarop eerdere versies van Windows met consolevensters omgingen, waardoor slepen en neerzetten in Vista werd verbroken.

Het is een volledig legitiem uitvoerbaar bestand, zolang het wordt uitgevoerd vanuit de map system32 en is ondertekend door Microsoft. Uw computer scannen op virussen is echter nooit een slecht idee.

Wacht wat? Dus waarom heb ik het nodig?

Oh, je wilde meer informatie? Ik veronderstel dat ik kan verplichten met wat achtergrondinformatie. In wezen is er een probleem met de manier waarop het consoleproces werkt op verouderde versies van Windows: ze worden allemaal gehost onder de csrss.exe-service (Client Server Runtime Process). Dit proces wordt uitgevoerd als een systeembevoorrechte account.

Als u de opdrachtprompt lang geleden op Windows XP bekijkt, zult u waarschijnlijk merken dat het venster het actieve thema helemaal niet gebruikt. Dit komt omdat het CSRSS-proces geen thema kan hebben.

wat-is-conhostexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 2

Als je de console in Windows Vista bekijkt, lijkt het alsof het hetzelfde thema gebruikt als al het andere, maar je zult merken dat de schuifbalken nog steeds de oude stijl gebruiken (kijk goed). Dit komt omdat het DWM-proces (Desktop Window Manager) het tekenen van de titelbalken afhandelt, maar daaronder werkt het nog steeds op dezelfde manier, en de schuifbalken maken deel uit van het venster zelf.

wat-is-conhostexe-en-waarom-is-het-running foto 3

Het is je misschien ook opgevallen dat Windows Vista de mogelijkheid heeft verbroken om bestanden vanuit Verkenner rechtstreeks naar de opdrachtprompt te slepen en neer te zetten. Het werkt gewoon niet, vanwege beveiligingsproblemen tussen het CSRSS-proces dat met een hoger niveau van privileges wordt uitgevoerd.

Windows 7, 8 en 10 doen het anders

Als u het in Process Explorer onder een moderne versie van Windows bekijkt, ziet u dat het conhost.exe-proces onder het csrss.exe-proces wordt uitgevoerd.

wat-is-conhostexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 4

Het conhost.exe-proces dat tussen CSRSS en cmd.exe in zit, stelt Windows in staat om beide problemen in eerdere versies van Windows op te lossen. de opdrachtprompt:

En het zal in het pad op de opdrachtregel plakken. (natuurlijk is dit voorbeeld niet erg handig).

Ben je nog steeds niet overtuigd?

Ik zie dat onze relatie wat vertrouwensproblemen heeft. Als je echt zeker wilt zijn, bekijk dan de bestandseigenschappen voor het uitvoerbare bestand conhost.exe, en je zult zien dat de beschrijving Console Window Host zegt:

wat-is-conhostexe-en-waarom-is-het-draaiende foto 7

Als je de details van het proces vanuit Process Explorer bekijkt, zul je merken dat de ComSpec is ingesteld op cmd.exe, een duidelijke indicatie dat het de opdrachtprompt host.

wat-is-conhostexe-en-waarom-is-het-draaiend foto 8

Dus nu weet je wat het proces conhost.exe doet en waarom je het nooit zou moeten proberen te verwijderen. Ooit.

Meer verhalen

Snel een hele zin tegelijk selecteren in Word 2013

Standaard staat Word u niet toe om snel zinnen te selecteren met het toetsenbord. U kunt echter sneltoetsen toevoegen voor sommige verborgen opdrachten die beschikbaar zijn in Word, waarmee u hele zinnen kunt selecteren en zin voor zin door een document kunt springen.

Toegang tot regio-beperkte websites van overal ter wereld

Het internet zou een wereldwijd netwerk moeten zijn dat de hele wereld met elkaar verbindt, maar veel websites zijn beperkt tot specifieke landen. Het is niet verwonderlijk dat piraterij hoger is in landen waar inhoud niet legaal beschikbaar is.

Hoe laat u de Shift-, Ctrl- en Alt-toetsen wisselen zoals Caps Lock?

Of het nu komt door een handicap of gewoon een persoonlijke voorkeur, soms moet je een aantal unieke functionaliteit uit je toetsenbord persen. Maar hoe pak je het aan? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord om een ​​lezer in nood te helpen.

Geek Trivia: welke videogamefranchise heeft een personage dat is gemaakt door debugcode?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Terminal openen in de huidige OS X Finder-locatie

Heb je ooit in de Finder van OS X gewerkt en wilde je de Terminal op die exacte locatie openen? Er is een gemakkelijke manier om dit te doen, en dan is er een nog gemakkelijkere manier.

Geek Trivia: De drankcategorie Frisdrank ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe het Homebrew-kanaal op een Nintendo Wii op de gemakkelijke manier te installeren

De Nintendo Wii werd in 2006 geïntroduceerd en sindsdien zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren verzonden. Dus de Wii is bijna tien jaar oud, overvloedig, en met een paar simpele hacks kun je zijn levensduur mogelijk nog een paar jaar verlengen.

Hoe de invoeg-/overschrijfmodus in Word 2013 te bedienen

Word heeft twee verschillende modi die worden gebruikt voor het bewerken van tekst: invoegmodus en overschrijfmodus. Invoegmodus is de standaard en meest gebruikte modus. In de modus Invoegen wordt de tekst die u typt ingevoegd op het invoegpunt.

Welke functionaliteit zou ik verliezen als ik browsergebaseerde Java uitschakel?

Sinds enige tijd worden mensen gewaarschuwd om Java in hun browsers uit te schakelen of volledig van hun systemen te verwijderen, tenzij ze het echt nodig hebben. Maar als u het uitschakelt of verwijdert, verliest u dan eigenlijk veel of geen functionaliteit? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een bezorgde

Geek Trivia: werden de allereerste kartonnen dozen gebruikt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!