Wat is CCC.exe en waarom wordt het uitgevoerd?

U leest dit artikel waarschijnlijk omdat u gefrustreerd bent over dat CCC.exe-proces dat in Taakbeheer wordt uitgevoerd, en u wilt weten hoe u er vanaf kunt komen, of in ieder geval wilt begrijpen waar het voor dient.

In dit artikel wordt uitgelegd wat het proces eigenlijk is, maar we helpen u ook verder als u het ATI Catalyst Control Center uit het rechtsklikmenu op het bureaublad wilt verwijderen.

U ziet bijvoorbeeld dat het proces hier geheugen verspilt in Taakbeheer...wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-in werking foto 1

Dus wat is het?

CCC staat voor Catalyst Control Center en maakt deel uit van uw ATI-videokaartstuurprogrammapakket - of om specifieker te zijn, het maakt deel uit van de hulpprogramma's die samen met de stuurprogramma's zijn gebundeld en voegt functies toe zoals het aanpassen van uw scherm of het instellen van sneltoetsen voor verschillende weergaveprofielen . Zolang het hulpprogramma ccc.exe in uw map Program FilesATI Technology is geïnstalleerd, is het een legitiem proces dat met rust kan worden gelaten.

Het is ook verantwoordelijk voor dat pictogram dat je systeemvak overvol maakt:

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-running foto 2

Nadat u het volledige Control Center hebt gestart, ziet u een scherm dat lijkt op dit (afhankelijk van uw stuurprogrammaversie).

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-running foto 3

Op mijn testsysteem was er nergens een opstartitem voor dit proces. Afhankelijk van uw stuurprogrammaversie is het mogelijk dat deze wordt opgenomen in het opstarten en kan worden verwijderd.

Weg met het ladepictogram

U kunt het pictogram eenvoudig verwijderen door op Opties -> Voorkeuren -> Systeemvakmenu inschakelen te klikken om het uit te schakelen. Helaas zal dit meestal niet het proces dat wordt uitgevoerd verwijderen, maar het zal in ieder geval een paar bronnen besparen en uw systeemvak schoner houden.

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van uw stuurprogrammaversie, deze instelling zich mogelijk op een andere plaats bevindt, maar dat deze daar zeker moet staan.

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-running foto 4

Afhankelijk van uw stuurprogrammaversie is het mogelijk dat dit het proces verwijdert, maar niet op mijn laptop.

Verwijder CCC.exe (en het ATI-configuratiescherm) volledig

Je kunt het hele ding volledig verwijderen door simpelweg naar Programma's verwijderen in het Configuratiescherm te gaan en het daar gewoon te verwijderen met behulp van de wizard - je moet ervoor zorgen dat het beeldschermstuurprogramma geïnstalleerd blijft en gewoon de ATI Catalyst Control verwijdert Paneel.

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-running foto 5

U kunt ook het hele pakket volledig verwijderen en vervolgens opnieuw installeren zonder het configuratiescherm te selecteren. Het is aan u.

ATI-stuurprogramma's handmatig installeren

Afhankelijk van hoe u de ATI-componenten hebt verwijderd, moet u mogelijk uw stuurprogramma's opnieuw installeren (zonder Catalyst te installeren). U kunt dit doen in Apparaatbeheer door met de rechtermuisknop op het beeldschermstuurprogramma te klikken en Stuurprogrammasoftware bijwerken te kiezen.

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-in werking foto 6

Nadat de wizard is geopend, kunt u Windows automatisch laten zoeken (als u geen gamer bent, werkt dit meestal redelijk goed). Anders kunt u de stuurprogramma's handmatig downloaden, ze uitpakken in een map en vervolgens op 'Bladeren op mijn computer naar stuurprogramma's' klikken.

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-running foto 7

Kies vervolgens de locatie waar u de software hebt verwijderd en zorg ervoor dat u op Inclusief submappen klikt wanneer u naar het stuurprogramma zoekt.

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-running foto 8

Dood CCC.exe tijdelijk op de gemakkelijke manier

Als u liever de ATI-hulpprogramma's geïnstalleerd houdt omdat u ze gebruikt, kunt u een snelkoppeling instellen om CCC.exe automatisch te beëindigen wanneer u maar wilt ... maak gewoon een nieuwe snelkoppeling naar het volgende:

taskkill /f /im ccc.exe

wat-is-cccexe-en-waarom-is-het-in werking foto 9

Je zou zelfs kunnen proberen dit in je opstartmap te plaatsen... of in plaats daarvan een geplande taak te maken. Dit is de veiligste en gemakkelijkste methode om van het proces af te komen zonder iets anders te breken.

Drastische stappen die u niet moet nemen

Als u alle ATI-dingen geïnstalleerd wilt houden, maar CCC.exe kwijt wilt, kunt u het bestand eenvoudigweg hernoemen naar CCC.bak. Dit zorgt ervoor dat het proces niet wordt uitgevoerd, maar het zal duidelijk alles breken dat zou proberen het te gebruiken. Houd dit als laatste redmiddel en u moet waarschijnlijk het lade-item uitschakelen voordat u dit doet.

Meer verhalen

Krijg de klassieke stijl netwerkactiviteitsindicator terug in Windows 7

Bent u op zoek naar een netwerkactiviteitsindicator die meer levensduur laat zien dan de standaardindicator in Windows 7? Nu kunt u de klassieke versie met dubbele monitor-pictogramstijl terugkrijgen en zien wanneer er netwerkactiviteit plaatsvindt.

Het MySQL-rootwachtwoord wijzigen of opnieuw instellen?

Voor elke database moet je het root- of sa-wachtwoord instellen op iets anders dan de standaard, tenzij je gehackt wilt worden. Voor mysql wordt de systeembeheerder-gebruiker meestal root genoemd, maar soms wordt het admin of iets anders genoemd.

Maak meerdere gebruikers in Server 2008 met PowerShell, deel 2: meer velden

In ons vorige artikel hebben we u de snelste manier laten zien om van een eenvoudige lijst met gebruikers naar hun creatie in Active Directory te gaan. U krijgt echter vaak een lijst met gebruikers die extra gegevensvelden hebben. Aangezien we niet van tevoren een script kunnen schrijven voor elk mogelijk scenario, laten we u zien hoe:

Gebruik PowerCfg in Windows 7 om energie-efficiëntie te evalueren

Het is best vervelend als je werk te doen hebt op je laptop en de batterij leeg of bijna leeg is. Zelfs als u het Power Saver-plan hebt geselecteerd, kunnen er andere factoren zijn waardoor de batterij te snel leeg raakt. Vandaag bekijken we het gebruik van de PowerCfg-opdracht om een ​​energie-efficiëntie te genereren

De How-To Geek Guide om productief te blijven als schrijver

Writer's block is een onvermijdelijk probleem voor iedereen die dagelijks probeert te schrijven, en het is niet zozeer een probleem als wel een symptoom van het niet opvolgen van uw ideeëndatabase. Als je gewoon elk idee dat je hebt in de database plaatst, zul je nooit zonder materiaal komen te zitten - open gewoon je ideeën

Open een reeks koppelingen zonder de startknop in Firefox

Heeft u een secundaire reeks links die u leuk vindt of die u elke dag buiten uw startpagina's moet openen? Zie hoe eenvoudig het is om die tweede groep op te zetten met de Multi-Site Opener-extensie.

Meerdere gebruikers maken in Server 2008 met PowerShell

Het maken van gebruikers via de module AD-gebruikers en computers is een heel eenvoudig proces, maar u zult vaak te maken krijgen met de situatie waarin u accounts voor een hele groep mensen tegelijk moet maken. Dit hoeft echter geen tijdrovend proces voor u te zijn, en we hebben al het zware gedaan

Hoe Javascript in Adobe Reader uit te schakelen en het nieuwste enorme beveiligingsgat te patchen?

Nogmaals, Adobe heeft een gigantisch beveiligingslek bevestigd in hun buggy, opgeblazen en volledig onveilige Adobe PDF Reader-toepassing. Dit is ook niet de eerste keer - het is als een non-stop spervuur ​​​​van beveiligingslekken van Adobe-producten.

Verwijder de afsluit- en herstartknoppen in Windows 7

Soms heb je een gedeelde computer waarvan je niet wilt dat de gebruikers een Shutdown of Restart kunnen doen. Vandaag bekijken we het gebruik van de Editor voor lokaal groepsbeleid om die knoppen uit het menu Start in Windows 7 te verwijderen.

Hoe u PDF-voorbeelden in Outlook of Explorer op 64-bits Windows kunt repareren

Heeft u problemen met uw PDF-voorbeelden die werken met Microsoft Outlook of Windows Verkenner op een 64-bits versie van Windows? Blijkt dat het probleem is dat Adobe waardeloos is, maar een snelle registerhack kan de dag redden.