Wat betekenen drones voor de toekomst van persoonlijke privacy?

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 1

Vorig jaar was een belangrijk jaar voor drones, waardoor velen van ons rechtop gingen zitten en het opmerkten, en 2015 zou nog groter moeten zijn. Dit leidt tot veel privacykwesties die we serieus moeten overwegen.

Elk onderzoek van UAV's (Unmanned Aerial Vehicles) is een bewegend doelwit. Het nieuws is doorspekt met droneverhalen. Mexicaanse kartels verplaatsen producten over de grens met drones. Drones crashen op het gazon van het Witte Huis. Rond Super Bowl XLIX was een UAV-zone van dertig mijl ingesteld. In Hong Kong kun je zelfs chocolade bestellen en laten bezorgen per drone.Zeg het woord drone en je krijgt waarschijnlijk een van de zes reacties. Drones of UAV's lokken discussie uit, niet alleen over het gebruik ervan door de Verenigde Staten bij het uitvoeren van de zogenaamde War on Terror, maar ook over hun mogelijke rol in het binnenland. Er is ook de dreiging van persoonlijke drones die onze privacy binnendringen, wat omstanders nu al woedend maakt.

Je kunt de technologie niet echt de schuld geven. Je zult vervelend menselijk gedrag ervaren, of het nu een luide bas is om 2 uur 's nachts of een rinkelende mobiele telefoon in een bioscoop. Het zal gewoon een tijdje duren voordat de samenleving in het algemeen het reguliere drone-gebruik accepteert.

Maar de meest prangende vragen die voortkomen uit het gebruik van UAV's hebben doorgaans niet te maken met wat ze kunnen doen of hoe mensen ze gebruiken, maar met wat ze voor onze privacy betekenen zodra ze algemeen aanvaard worden.

Wat gebeurt er met mijn privacy?

Als je geheugen lang genoeg is, herinner je je waarschijnlijk de tijd dat we als samenleving veel meer privacy hadden dan nu. Helaas zal persoonlijke privacy waarschijnlijk blijven eroderen, naarmate de technologie hardnekkiger invasief wordt.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 2

Volgens een rapport dat in 2013 door de Congressional Research Service werd gepubliceerd, verwacht de FAA dat tegen 2030 30.000 UAV's de lucht in zullen gaan.

Als je denkt dat 30.000 niet veel lijkt, is dat omdat het dat niet is, zelfs de FAA erkent dat het een relatief klein aantal is. Maar onthoud ook dit: dit zijn gewoon niet de drones die je je vader krijgt voor Kerstmis of Vaderdag. Dit omvat het leger, de politie, overheidsinstanties, bedrijven, enzovoort.

Drones hebben al de perceptie invasief te zijn; meer dan iedereen een camera te geven of overal GPS-ontvangers in te stoppen. We hoeven onze aluminiumfoliehoed niet op te zetten om ons voor te stellen hoe het zal zijn als wetshandhavers oude militaire surveillancedrones mogen kopen.

Het is niet al te ver, aangezien het Department of Homeland Security erom bekend staat ze uit te lenen aan lokale politiediensten.

Het vierde amendement en jij

Natuurlijk is er altijd het vierde amendement, dat er is om Amerikanen te beschermen tegen onredelijke huiszoekingen en inbeslagnames. Het grappige is echter dat naarmate de technologie verandert en we meer gewend raken aan het opgeven van meer van onze privacy, ook ons ​​concept van wat als onredelijk wordt beschouwd, verandert.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 3

Twintig jaar geleden zou het ongehoord zijn geweest om een ​​bedrijf als Google toe te staan ​​onze locaties te volgen, maar nu is dat precies wat er altijd gebeurt, en we accepteren dit als een compromis omdat we dit soort technologie in de palm van onze handen hebben .

Denk er eens over na, waar je ook gaat, je hebt GPS in je heupzak, zodat je locatie tot op een paar meter nauwkeurig kan worden bepaald. Zelfs als je je gps hebt uitgeschakeld, praat je telefoon met zendmasten of scant hij naar wifi-toegangspunten.

Het punt is dat naarmate deze technologieën algemeen aanvaard werden, onze percepties veranderden en de weerstand ertegen grotendeels verdween. Het is dus niet moeilijk om je voor te stellen wat vandaag onredelijk lijkt, misschien niet over tien, twintig of dertig jaar.

Drones maken zoeken (en spioneren) gemakkelijker

Dan is er wat zoeken definieert. Wat je achter gesloten deuren en geblindeerde ramen doet, is één ding en vereist meestal een bevel om te ontdekken, maar stap buiten je huis en alle ogen zijn op jou gericht.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 4

De directe gebieden rond uw huis worden curtilage genoemd en alles daarbuiten wordt als open velden beschouwd.

Nu krijgt u binnen uw curtilage veel van dezelfde rechten als wanneer u in uw huis bent, d.w.z. dat de politie meestal een bevelschrift nodig heeft om ze te doorzoeken. Het punt met beknelling is echter dat je echt moeite moet doen om het af te schermen - hekken, struiken, muren - om het uitzicht vanaf de open velden, d.w.z. straten en trottoirs, te blokkeren.

Dat gezegd hebbende, kan wetshandhaving vliegtuigen en helikopters gebruiken om binnen het FAA-luchtruim te vliegen om naar uw curtilage te kijken. Ze hebben hiervoor geen bevel nodig.

Helikopters en vliegtuigen zijn zeer effectief om alles van bovenaf te zien, maar ze kunnen slechts korte tijd in de lucht blijven, hebben brandstof en onderhoud nodig, goed opgeleide piloten en zijn verder vrij duur in gebruik. Ook al zijn helikopters geweldig voor stationaire bewaking, ze zijn niet bepaald onopvallend. Je kunt criminelen niet echt in een helikopter besluipen.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 5

Grote, luide en arbeidsintensieve, traditionele politiehelikopters zijn nog steeds de beste eye-in-the-sky, maar dat kan veranderen naarmate wetshandhavers meer en meer gebruik maken van drones voor bewaking vanuit de lucht.

Drones, vooral grotere drones met grote batterijpakketten of brandstofaangedreven motoren, kunnen echter uren of zelfs dagen in de lucht blijven. Bovendien zal een drone boven een bepaalde hoogte effectief onzichtbaar en stil zijn.

Ten slotte zijn drones goedkoop en ja, je hebt nog steeds een goed opgeleide piloot nodig om een ​​bewakingsdrone te besturen, maar ze zijn ook niet zo inherent riskant, b.v. beschoten of verblind worden door laserpointers, en het verlies van mensenlevens wordt geminimaliseerd als je crasht.

De vraag is dus: zijn surveilleren en zoeken met UAV's hetzelfde als bij bemande vliegtuigen? Is het redelijk?

De dingen worden echter duisterder als je rekening houdt met drones die zijn uitgerust met infraroodsensoren en radar die door muren en plafonds kunnen kijken. Wat dan? Als de politie uw huis niet meer fysiek hoeft te betreden om binnen te kijken, is dat dan redelijk? Zal er een bevelschrift nodig zijn?

De beste reactie is nog steeds geen geweld

Wat duidelijk wordt, als je jezelf losmaakt van de wat-als en zou kunnen gebeuren, is dat er geen gemakkelijke, uniforme reactie is op het drone-probleem.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 6

Je zou bijvoorbeeld je toevlucht kunnen nemen tot geweld. Het neerschieten van drones is niet ongehoord, en inderdaad, een klein stadje in Colorado overwoog zelfs om een ​​premie op drones te heffen. Maar het is zelden een goed idee om een ​​pistool in de lucht af te vuren, en je zou in de problemen kunnen komen - meestal hebben steden en gemeenten wetten tegen het illegaal afvuren van vuurwapens (zelfs in Texas).

Het is duidelijk dat als iemand zo geïrriteerd is door drones dat ze de wapens opnemen, de juridische gevolgen voor hen misschien niet zo'n grote overweging zijn. Maar het feit is dat zelfs een grote octocopter een moeilijk, snel bewegend doelwit zal zijn. Dus tenzij je een geweldige kanshebber bent, of ongelooflijk veel geluk hebt, is de kans groter dat je munitie verspilt en waarschijnlijk anderen in gevaar brengt.

Hoewel het vooruitzicht van een lucht vol federale drones een angstaanjagende gedachte is, is het een feit dat er op dit moment geen lucht vol federale drones is, en het neerschieten ervan is niet alleen een slecht idee, maar ook illegaal.

Andere anti-drone technieken

Natuurlijk zijn er andere reacties op drones waarbij geen wapens worden opgenomen, maar dat betekent niet dat ze perfect of legaal zijn.

Signaalstoring

Een anti-dronetechniek is om de radiofrequentie of het GPS-signaal te storen, hoewel dit bijna net zo'n slecht idee is als erop te schieten.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 7

Zogenaamde microdrones (uw typische 4, 6, 8-rotorvariant) worden bestuurd via een standaard radiobesturingseenheid, net zoals u zou gebruiken om een ​​modelvliegtuig te besturen. Ze zijn ook uitgerust met GPS-radio's waarmee ze indien nodig autonoom kunnen navigeren.

Het is heel goed mogelijk om een ​​radiofrequentiestoorzender te kopen of te bouwen. Je kunt de frequenties scannen om te bepalen welke de drone gebruikt en deze blokkeren, of je kunt het hele RF-spectrum overspoelen.

Het is beslist illegaal om zoiets te doen in de Verenigde Staten (andere landen hebben ook vergelijkbare wetten), omdat je legitieme diensten zoals politieradio, 9-1-1, mobiele telefooncommunicatie, wifi en meer zou kunnen verstoren.

Het gebruik van mobiele stoorzenders of soortgelijke apparaten die zijn ontworpen om opzettelijk geautoriseerde radiocommunicatie te blokkeren, te storen of te verstoren (signaalblokkers, GPS-stoorzenders of tekststoppers, enz.) is een overtreding van de federale wetgeving.

Als je wordt betrapt op RF-storing, kun je hoge boetes en gevangenisstraf krijgen. Conclusie: niet doen.

Geo-schermen

Een andere oplossing is geo-fencing, wat neerkomt op het voorkomen dat drones geografische locaties overlopen door de GPS-coördinaten in de firmware te blokkeren.

Veel dronemakers doen dit al, waardoor je niet met UAV's rond luchthavens en andere gevoelige gebieden kunt vliegen. Een opmerkelijke Chinese dronefabrikant heeft onlangs zelfs een verplichte firmware-update geïmplementeerd, waardoor zijn drones niet binnen een straal van 25 kilometer rond Washington DC konden vliegen.

GEO-schermen zijn echter ook beschikbaar voor gewone mensen. Een service genaamd NoFlyZone.org heeft als doel deze service te bieden. Met NoFlyZone.org voert u eenvoudig uw adres in hun database in, verifieert u uw adres en GPS-coördinaten, en vervolgens coördineren zij met deelnemende dronefabrikanten om te voorkomen dat drones over uw eigendom vliegen.

wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 8

We zijn echter sceptisch of dit echt een levensvatbare oplossing voor de lange termijn is. Het kan tenslotte voorkomen dat een paar toevallige hobbyisten in je achtertuin turen met drones van deelnemende fabrikanten, maar het zal de overheid of politie niet stoppen.

En echt, iedereen die van UAV's houdt, weet dat geo-fencing geen wondermiddel is. Als je met een drone vliegt via first person view of line of sight, kun je overal met een drone vliegen. Onthoud dat een onbemand luchtvaartuig niet veel meer is dan een verheerlijkt modelvliegtuig of helikopter, ze hoeven niet uitgerust te zijn met GPS om te kunnen werken.

Sommige onderzoekers ontwikkelen inderdaad volledig autonome robotdrones die zonder GPS kunnen vliegen, dus in dat geval is geofencing zo goed als nutteloos.

Duidelijke oude wetgeving

Voor nu is misschien de beste reactie op het toenemende drone-probleem in de handen van wetgevers, wat waarschijnlijk bij velen geen vertrouwen wekt. Amazon heeft onlangs inderdaad zijn ongeduld geuit voor de trage manier waarop de FAA is overgegaan tot het aanpakken van drones in de commerciële ruimte.

Ondertussen voeren staten hun eigen wetten uit of vormen ze commissies om echte of potentiële UAV-problemen aan te pakken. Alleen al in 2014 overwogen 35 staten UAS of UAV … rekeningen en resoluties; 10 staten hebben nieuwe wetten aangenomen.

In sommige gevallen worden wetten aangenomen om jagers te beschermen tegen intimidatie, zoals in Michigan. In Nevada zou de voorgestelde wetgeving het nemen van een clandestiene foto van een persoon in een privéomgeving echter strafbaar stellen, waardoor sommigen zouden vragen of dat te ver gaat.

GERELATEERDE ARTIKELEN wat-doen-drones-betekenen-voor-de-toekomst-van-persoonlijke-privacy foto 9De locatiegeschiedenis van Google registreert nog steeds elke beweging Hoe Google Locatie Wi-Fi Scannen op Android uit te schakelen

Het beeld dat we dan krijgen evolueert en verandert voortdurend; nogmaals, het is een bewegend doelwit. Er is geen alles-in-een-voor-alles-oplossing. Het is eerlijk om te zeggen dat dronefabrikanten, wetgevers en UAV-lobbyisten nog steeds de tijd en gelegenheid hebben om dingen goed te doen. Laten we hopen dat ze dat doen.

Heb je een opmerking die je wilt toevoegen of een vraag die je wilt stellen? We verwachten dat je veel te zeggen hebt over drones en privacykwesties, dus we moedigen je aan om je feedback achter te laten op ons discussieforum.

Meer verhalen

Afbeeldingsbijlagen markeren in Apple Mail

Samenwerking is de sleutel in veel organisaties, dus het is belangrijk om de tools die je bij de hand hebt goed te gebruiken. Apple Mail geeft je toegang tot eenvoudige markeringshulpmiddelen binnen de berichtcompositie. U kunt dus snel inline wijzigingen aanbrengen en de applicatie nooit verlaten.

Voeg kerkers, ruïnes en schattenjachten toe aan je Minecraft-wereld met MCDungeon

Als je genoeg hebt van het verkennen van de vanille Minecraft-wereld en de sensatie van het struikelen over de kleine kerkers of uitgestrekte mijnschachten is verdwenen, dan hebben we precies wat je zoekt: enorme procedureel gegenereerde kerkers met dank aan MCDungeon. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw Minecraft-wereld kunt inpakken

Geek Trivia: Was de eerste auteur die miljardair werd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de Finder-zijbalk van OS X aan te passen

Als u OS X gebruikt, kent u waarschijnlijk de zijbalk van de Finder voor veelgebruikte snelkoppelingen, stations en andere locaties. U weet echter misschien niet dat de zijbalk op een aantal manieren kan worden gewijzigd en aangepast.

Hier leest u hoe een aanvaller uw twee-factorenauthenticatie kan omzeilen

Tweefactorauthenticatiesystemen zijn niet zo onfeilbaar als ze lijken. Een aanvaller heeft uw fysieke authenticatietoken niet echt nodig als hij uw telefoonbedrijf of de beveiligde service zelf kan misleiden om ze binnen te laten.

Als ik alleen een zwarte pixel op een blauwe achtergrond zie, zit deze dan vast of is hij dood?

Een enkele zwarte pixel die je aankijkt bij het bekijken van bepaalde achtergrondkleuren kan tegelijkertijd een beetje frustrerend en raadselachtig zijn. Zit het gewoon vast of is het dood? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: welk wezen gebruikt de giftige tentakels van de Portugese Man O 'War-kwal als wapens?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de gebruikersagent van Safari op OS X te wijzigen

U bent waarschijnlijk op een of ander moment geïrriteerd wanneer u een website bezoekt waarvoor een specifieke browser nodig is. Gelukkig kun je een website voor de gek houden door te denken dat je een andere browser gebruikt en je kunt dit met de meeste doen, inclusief Safari.

Java op OS X bundelt crapware, hier leest u hoe u het kunt stoppen

Het is echt triest, maar Oracle begon nu crapware zoals de Ask-app te bundelen, zelfs voor Mac OS X-gebruikers. Als je gedwongen bent Java te gebruiken, hebben ze gelukkig wel een optie om dit uit te schakelen, dus de volgende keer dat je Java moet updaten, krijg je geen crapware-advertentie te zien.

HTG beoordeelt de Netgear Nighthawk X6: een stevige tri-band router voor een druk modern huis

Als je op zoek bent naar een router-upgrade (we kijken naar degenen onder jullie die nog steeds de router rocken die je ISP jaren geleden gaf), is de Nighthawk X6 een ultra-premium allesomvattende router met snelheid en functies om Reserve. Verder lijkt het op een experiment van een gekke wetenschapper met het kruisen van a