Waarschuwing, werkgevers: aansprakelijkheid schuilt in uw 401 (k) -plan en de nieuwe DOL-regel zal u niet beschermen

Ongeacht het aantal werknemers dat u heeft of het bedrag aan activa in uw 401(k)-plan, u bent wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat alle beslissingen op het gebied van administratie en investeringsbeheer in het belang van de deelnemers zijn. Als dat niet het geval is, kunt u aansprakelijk worden gesteld door het ministerie van Arbeid en kunt u hoge boetes krijgen, zelfs als u het toezicht op het plan toevertrouwt aan een loonadministratiebedrijf, verzekeringsmaatschappij of een andere externe beheerder.

Anders gezegd, een bedrijfseigenaar heeft een wettelijke fiduciaire verplichting om ervoor te zorgen dat het plan wordt opgezet, gecontroleerd en beheerd in het uitsluitend voordeel van de werknemers. Voor de meeste ondernemers is dit schokkend nieuws, omdat ze vaak denken dat de provider of lokale makelaar verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Niet zo.

De grootste providers zijn erop gericht zoveel mogelijk geld te verdienen voor hun aandeelhouders, niet voor hun klanten. Het is dit gebrek aan afstemming dat heeft geleid tot rechtszaken tegen ondernemers en rampzalige gevolgen voor de financiële toekomst van Amerikanen.

Belangenconflicten binnen de pensioensector leiden tot buitensporige en verborgen vergoedingen waardoor Amerikanen volgens de White House Council of Economic Advisers jaarlijks gemiddeld $ 17 miljard verliezen.

Bedrijven die 401 (k) -plannen sponsoren, hebben de plicht om hun werknemers te helpen de gewenste pensioenresultaten te bereiken. Wanneer sponsors niet voldoende aandacht besteden aan de vergoedingen die worden beoordeeld door beheerders en het menu met investeringsopties dat door die beheerders is gekozen, kan het pensioensparen van de deelnemers aan het plan op de lange termijn een klap krijgen. Zelfs een extra 1% of 2% aan onnodige vergoedingen kan aanzienlijke besparingen van de pensioennesten van deelnemers aantasten. Als ze erachter komen, zijn ze begrijpelijkerwijs boos en overstuur.

Gerelateerd: Kunnen Main Street-bedrijven gedijen in het Trump-tijdperk?

Amerikaanse bedrijven hebben sinds 2006, toen de eerste rechtszaken werden ingediend, bijna $ 400 miljoen betaald om 401 (k) -fee-rechtszaken te schikken die zijn aangespannen door werknemers, volgens onderzoek van Financial Times en FT Ignites. De uitbetalingen van respectievelijk $ 62 miljoen en $ 57 miljoen van Lockheed Martin en Boeing in 2015 zijn de grootste aangekondigde schikkingen, maar kleine bedrijven die 401 (k) -plannen aanbieden aan werknemers zijn niet immuun. Hoewel ze niet vaak het nieuws halen, krijgen kleine en middelgrote bedrijven te maken met meer audits en boetes door het ministerie van Arbeid.

Grote bedrijven hebben misschien de middelen om investeringscomités in te huren om hun plannen te beheren, maar kleine bedrijven kunnen zich die luxe niet veroorloven. Het opbouwen en laten groeien van een bedrijf vereist intense toewijding, en kleine bedrijven hebben niet de tijd om een ​​401(k)-plan zorgvuldig te beheren en te bewaken. Ze vertrouwen gewoon de makelaar die hen het plan heeft verkocht en gaan ervan uit dat, omdat ze aardig zijn, het plan werkt zoals het is verkocht.

Verwant: Solo gaan betekent niet gaan zonder een 401 (k)

Bovendien, tenzij een klein bedrijf actief is in de financiële dienstverlening, heeft het team waarschijnlijk niet de expertise die nodig is om de vergoedingsstructuren van het 401(k)-plan volledig te begrijpen en investeringsopties te selecteren. Wat nog belangrijker is, ze hebben niet de tools om de lange en ondoorzichtige openbaarmakingen van vergoedingen te ontcijferen die lagen verborgen en vaak buitensporige vergoedingen bevatten.

Spodak Dental Group uit Delray Beach, Florida, is zo'n bedrijf. Ze hadden een plan met een grote verzekeringsmaatschappij om voor hun 40+ werknemers te zorgen. Ze dachten dat ze relatief lage uitgaven voor hun geld hadden, maar bij nader onderzoek realiseerden ze zich dat er een extra contractwaarde van 1,2% was, waardoor hun totale vergoedingen op meer dan 2,4% per jaar kwamen. Ze stapten uiteindelijk over naar een goedkopere provider die slechts 0,65% all-in was. Deze besparingen bedroegen meer dan $ 1,4 miljoen aan extra pensioensparen voor deelnemers aan het plan in de komende 20 jaar.

Helaas hebben makelaars en de boekhouders waarvoor ze werken veel prikkels om het bij eigenaren van kleine bedrijven en hun werknemers te houden. Overeenkomsten voor het delen van vergoedingen, vaak gekarakteriseerd als betalen om te spelen, creëren regelingen waarbij de fondsen die in het plan worden aangeboden forse jaarlijkse vergoedingen betalen voor schapruimte. Met andere woorden, de aangeboden fondsen zijn niet de best presterende - zij zijn degenen die het meest betalen. Ze hebben ook een prikkel om deelnemers naar duurdere aandelenklassen te sturen, waarvan er vele aanzienlijke front-end commissies/ladingen hebben.

Gerelateerd: 4 vragen die ondernemers aan hun 401 (K) leveranciers moeten stellen

De fiduciaire regel van de DOL lost dit probleem niet op

Sommige boekhouders zijn al aan het uitzoeken hoe ze de nieuwe fiduciaire regel, die verondersteld wordt belangenconflicten uit te sluiten bij advies over beleggingen in pensioenspaarrekeningen, Zwitserse kaas kunnen maken. Het probleem is dat tegen de tijd dat de lobbyisten klaar waren, de regel nog steeds het delen van inkomsten met onderlinge fondsen, vooraf geladen verkoopkosten en eigen merkfondsen toestaat die winstgevender zijn voor de provider.

Sommige archiefbewaarders hebben bedrijfseigenaren en hun werknemers verteld dat, aangezien zij, de archiefbewaarders, geen fiduciairs zijn, de fiduciaire regel hen zal verplichten een externe fiduciaire dienstverlener in dienst te nemen, wat hen zal dwingen nog een laag toe te voegen van extra vergoedingen. Met andere woorden, ze zullen meer geld vragen om te doen wat ze altijd al hadden moeten doen: beslissingen nemen die in het belang zijn van de deelnemers aan het plan en hun pensioensparen.

Bovendien nemen sommige boekhouders op het eerste gezicht maatregelen om de vergoedingen te verlagen door de kostenratio's op de onderlinge fondsen die zij deelnemers aanbieden te verlagen en door goedkopere indexfondsen en op de beurs verhandelde fondsen toe te voegen aan hun lijst met beleggingsopties . Door echter één regel uit de kosten te verlagen, beroven ze de deelnemers nog steeds door de administratieve vergoedingen en andere op activa gebaseerde kosten op deze fondsen te verhogen. Het is alsof je naar een hotel gaat waar de kamerprijs slechts $ 150 is, maar de dagelijkse verplichte resorttoeslag is $ 75. Het is $ 225 uit je zak, hoe je het ook snijdt.

De DOL heeft zijn fiduciaire regel met de beste bedoelingen voorgesteld, maar helaas zal het niet voorkomen dat 401 (k) plan-recordhouders de pensioenspaargelden van eigenaren van kleine bedrijven en hun werknemers met buitensporige vergoedingen uitputten.

Om het pensioensparen van uw werknemers echt veilig te stellen en een dure rechtszaak te voorkomen, zijn er een paar stappen die u kunt nemen:

Krijg inzicht in wat u momenteel betaalt door om een ​​kopie van de openbaarmaking van uw werkgeversvergoeding te vragen (ook wel een 408b2 genoemd). Zoek een geregistreerde beleggingsadviseur, een juridische fiduciair, om u te helpen de werkelijke kosten te beoordelen.

Schakel makelaars, commissies en andere tussenpersonen uit. 401 (k) makelaars zijn de reisagenten van gisteren -- helemaal niet nodig.

Gerelateerd: 13 redenen waarom uw 401 (k) uw meest risicovolle investering is

Voeg goedkope indexfondsen toe aan uw fondsassortiment en zorg ervoor dat er geen extra kostenlagen zijn (zoals contractactivakosten) die uw financiële toekomst uithollen.

Het enige geweldige aan de nieuwe DOL-regel is dat het ondernemers zal dwingen om wakker te worden met de praktijken waar de grootste 401 (k) -planaanbieders al veel te lang mee wegkomen. Net zoals Uber passagiers een betere ervaring biedt dan taxi's, zijn er vandaag de dag plannen van de volgende generatie beschikbaar die mensen voor winst stellen.

Tom Zgainer

Tom Zgainer is CEO en oprichter van America's Best 401k, dat een eigen 401(k) fee checker-tool biedt.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Pas op voor uw digitale broodkruimels, waarschuwt Ai Weiwei-installatie

Hans en Grietje in Park Avenue Armory in Manhattan is een les over het leven in een bewakingsstaat.