Waarom wordt de winterslaap nog steeds gebruikt?

waarom-is-slaapstand-nog steeds gebruikt foto 1

Met de toegenomen prevalentie van snelle solid-state harde schijven, waarom hebben we nog steeds een systeemslaapstand?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.De vraag

SuperUser-lezer Moses wil weten waarom hij de slaapstand op een desktopcomputer zou moeten gebruiken:

Ik heb het oorspronkelijke doel van de slaapstand in Windows nooit helemaal begrepen. Ik begrijp hoe het werkt, welke processen plaatsvinden en wat er gebeurt als je een back-up maakt vanuit Hibernate, maar ik heb nooit echt begrepen waarom het wordt gebruikt.

Met de technologie van vandaag, met name met SSD's, RAM en CPU's die steeds sneller worden, kan een koude start op een schone / efficiënte Windows-installatie behoorlijk snel zijn (voor sommige mensen, slechts enkele seconden na het indrukken van de aan / uit-knop). Stand-by is zelfs nog sneller, soms onmiddellijk. Zelfs SATA-schijven van 5-6 jaar geleden kunnen deze snelle opstarttijden aan.

Slaapstand lijkt me zinloos [op desktopcomputers] wanneer moderne technologie wordt overwogen, maar misschien zijn er toepassingen die ik niet overweeg.

Wat was het oorspronkelijke doel van winterslaap, en waarom gebruiken mensen het nog steeds?

Heel wat mensen gebruiken winterslaap, dus wat mist Mozes in het grote geheel?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Vignesh4304 schrijft:

Normaal gesproken slaat de slaapstand het geheugen van uw computer op, dit omvat bijvoorbeeld geopende documenten en actieve toepassingen, op uw harde schijf en sluit de computer af, het verbruikt geen stroom. Zodra de computer weer is ingeschakeld, wordt alles hervat waar u was gebleven.

U kunt deze modus gebruiken als u de laptop/desktop gedurende langere tijd niet zult gebruiken en u uw documenten niet wilt sluiten.

Eenvoudig gebruik en doel: stroom besparen en documenten hervatten. In eenvoudige bewoordingen is deze opmerking leuk, bijvoorbeeld (d.w.z. je slaapt maar je herinneringen zijn nog steeds aanwezig).

Waarom het wordt gebruikt:

Laat me een voorbeeldscenario beschrijven. Stel je voor dat de batterij van je laptop bijna leeg is en je werkt aan belangrijke projecten op je machine. U kunt overschakelen naar de slaapstand - hierdoor worden uw documenten opgeslagen en wanneer u het apparaat inschakelt, wordt de werkelijke status van de toepassing hersteld. Het belangrijkste gebruik is als een noodstop met een automatische hervatting van uw documenten.

MagicAndre1981 benadrukt de reden waarom we elke dag de slaapstand gebruiken:

Omdat het de status van alle actieve programma's opslaat. Ik laat al mijn programma's openstaan ​​en kan de volgende dag heel gemakkelijk weer aan het werk.

Om echt op te starten, zouden alle programma's opnieuw moeten worden gestart, alle dezelfde bestanden in die programma's moeten worden geladen, naar dezelfde plaats moeten gaan waar ik eerder was en al mijn vensters op precies dezelfde plaats moeten plaatsen.

Winterslaap scheelt een hoop werk om deze dingen weer omhoog te trekken.

Het is niet ongebruikelijk om hier op kantoor computers te vinden die maandenlang dag in dag uit in slaapstand hebben gestaan ​​zonder dat het systeem daadwerkelijk volledig is afgesloten en opnieuw is opgestart. Het is enorm handig om je werkruimte te bevriezen op het exacte moment dat je stopt met werken en om gelijk om te draaien en daar de volgende ochtend weer verder te gaan.