Waarom een ​​Windows-wachtwoord niet voldoende is om uw gegevens te beschermen

waarom-een-windows-wachtwoord-isn-en-8217;t-genoeg-om-uw-gegevens-foto te beschermen 1

Zo heb je een wachtwoord ingesteld op je Windows-laptop of desktop, en log je altijd uit of vergrendel je het scherm als je hem met rust laat. Dit beschermt uw gegevens nog steeds niet als uw computer ooit wordt gestolen.

Een Windows-wachtwoord helpt eerlijke mensen eerlijk te houden en uw computer te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Als een aanvaller fysieke toegang tot uw computer krijgt, zijn alle weddenschappen uitgeschakeld en zal een Windows-wachtwoord niet veel helpen.Dus uw computer wordt gestolen...

Een Windows-wachtwoord voorkomt alleen dat iemand inlogt op uw gebruikersaccount als ze achter het toetsenbord van uw computer zitten. Als alles wat ze hebben een toetsenbord is - laten we zeggen dat ze bijvoorbeeld een desktop-torencomputer gebruiken waar de toren fysiek stevig is opgesloten en alles wat ze hebben is het toetsenbord en de muis - komen ze er niet in.

Alle weddenschappen zijn echter uitgeschakeld zodra ze fysieke toegang tot uw computer hebben. Als ze bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om de computer opnieuw op te starten, kunnen ze een Linux live-cd of zelfs een Windows To Go USB-station plaatsen. Ze kunnen dan opstarten vanaf dit apparaat en toegang krijgen tot uw bestanden vanuit de live-omgeving.

Dit is alleen mogelijk als het BIOS van de computer is ingesteld om op te starten vanaf verwisselbare apparaten. Het is echter over het algemeen standaard op deze manier ingesteld. Zelfs als het niet is ingesteld om op te starten vanaf verwisselbare apparaten, kan de computerdief naar je BIOS gaan en vervolgens opstarten vanaf verwisselbare apparaten inschakelen. Dit kan worden voorkomen door een BIOS-wachtwoord in te stellen, maar weinig gebruikers doen dit.

waarom-een-windows-wachtwoord-isn-en-8217;t-genoeg-om-uw-gegevens te beschermen foto 2

Zelfs als u uw BIOS zou vergrendelen, zou voorkomen dat het verwisselbare apparaten opstart en een BIOS-wachtwoord zou instellen, zou dit uw gegevens niet beschermen. De dief kan de laptop (of desktop) openen, de harde schijf verwijderen en in een andere computer plaatsen. Zij hebben dan toegang tot uw persoonsgegevens. (Als ze fysieke toegang tot de binnenkant van uw computer hadden, zouden ze waarschijnlijk ook uw BIOS-instellingen kunnen resetten en uw BIOS-wachtwoord kunnen omzeilen.)

Zodra een aanvaller kan opstarten vanaf een verwisselbaar apparaat, kunnen ze zelfs je Windows-wachtwoord opnieuw instellen als ze dat willen. Ze hebben geen speciale hackertools nodig om dit te doen - je kunt snel een Windows-wachtwoord resetten met een Windows-installatieschijf, een Windows-wachtwoord resetten vanaf een Ubuntu live-cd of een van de vele tools gebruiken die voor dit doel zijn ontworpen, zoals de offline Windows-wachtwoordeditor.

Wanneer een Windows-wachtwoord helpt

Een Windows-wachtwoord is niet helemaal nutteloos. Net als de sloten op de deuren van onze huizen, helpen ze eerlijke mensen eerlijk te houden. Als iemand op uw werk of bij u thuis uw computer wil aanzetten en rondsnuffelen, zal een wachtwoord hen in de weg zitten.

Als een dief alleen uw laptop wil voor zijn hardware, niet uw persoonlijke gegevens, zal het wachtwoord hem in de weg zitten en voorkomen dat een minder goed geïnformeerde dief toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens.

Als iemand echter echt uw persoonlijke gegevens wil hebben en bereid is om in een ander besturingssysteem op te starten of uw computer te openen en de harde schijf te verwijderen, zal het Windows-wachtwoord niet helpen.

Natuurlijk, als je een computer fysiek kunt vergrendelen - stel je een desktop-toren voor die opgesloten zit in een kooi met alleen toetsenbord-, muis- en monitorkabels die eruit komen - een Windows-wachtwoord zal voorkomen dat mensen met die computer gaan rotzooien.

waarom-een-windows-wachtwoord-isn-en-8217;t-genoeg-om-uw-gegevens-te-beschermen foto 3

Wilt u uw gegevens echt beschermen? Gebruik versleuteling!

Als u uw gegevens echt wilt beschermen, moet u niet alleen vertrouwen op een Windows-wachtwoord. U moet encryptie gebruiken. Wanneer u codering gebruikt, worden uw bestanden in een schijnbaar vervormde vorm op uw harde schijf opgeslagen. Wanneer u uw computer opstart, moet u de coderingswachtzin invoeren. Hierdoor zijn de bestanden toegankelijk.

Als een dief uw computer steelt en deze opnieuw opstart in een ander besturingssysteem of de harde schijf verwijdert en op een andere computer aansluit, zal de codering voorkomen dat ze de gegevens op uw harde schijf begrijpen. Het zal verschijnen als vervormde, willekeurige onzin, tenzij ze uw coderingswachtwoord kennen.

Nu resulteert codering in enige prestatievermindering. Als je alleen je laptop voor Facebook en YouTube gebruikt, hoef je je harde schijf waarschijnlijk niet te versleutelen. Als u echter gevoelige financiële of zakelijke documenten heeft, wilt u codering gebruiken om uw gegevens te beschermen, of u nu een laptop of desktop gebruikt.

Wil je encryptie gebruiken? Als u een Professional-editie van Windows hebt, kunt u BitLocker gebruiken om uw harde schijf te versleutelen. U hebt echter geen Professional-editie van Windows nodig om codering te gebruiken. Installeer gewoon de gratis en open-source TrueCrypt. Wanneer u deze software gebruikt, moet u elke keer dat uw computer opstart uw coderingswachtwoord invoeren. U kunt het ook instellen om uw belangrijke bestanden in een versleutelde container op te slaan, zodat de rest van uw computer onversleuteld blijft. De gecodeerde container zou nog steeds de belangrijke bestanden beschermen die u erin opslaat.

waarom-een-windows-wachtwoord-isn-en-8217;t-genoeg-om-uw-gegevens-te-beschermen foto 4


Natuurlijk is een Windows-wachtwoord nog steeds handig. Als u bijvoorbeeld geen Windows-wachtwoord gebruikt maar wel codering gebruikt en uw laptop wordt gestolen terwijl deze aan staat, kan de aanvaller de laptop openen en toegang krijgen tot uw gegevens. De computer is al actief, dus ze hebben toegang. Als de laptop op een vergrendelingsscherm zat en ze een wachtwoord nodig hadden om in te loggen, zouden ze de computer opnieuw moeten opstarten om toegang te krijgen en daarbij zouden ze zichzelf buitensluiten omdat de computer de coderingssleutel vergeet wanneer het wordt uitgeschakeld.

Natuurlijk is niets perfect, en de vriezeraanval kan worden gebruikt tegen computers met codering als ze zijn ingeschakeld. Dit is echter een zeer geavanceerde techniek en u hoeft zich er niet al te veel zorgen over te maken, tenzij u zich zorgen maakt over ernstige overheids- of bedrijfsspionage.

Afbeelding tegoed: Florian op Flickr

Meer verhalen

Toegang krijgen tot de Google Instellingen-app op de Samsung Galaxy S7

Als u uw Google-aanmeldingsinstellingen, Android Pay-opties, Google Fit-gegevens of iets anders dat specifiek met uw Google-account te maken heeft, moet aanpassen, moet u de app Google Instellingen openen. Op de meeste Android-telefoons vindt u Google-instellingen in Instellingen > Google (onder de Persoonlijke

Hoe de kleuren in een PDF-bestand om te keren in Adobe Acrobat Reader voor gemakkelijker lezen 's nachts

Het PDF-formaat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de opmaak van een document behouden blijft wanneer het op verschillende besturingssystemen en apparaten wordt bekeken. Als u een document op een pc in een donkere kamer bekijkt, wilt u misschien het kleurenschema wijzigen zodat het scherm niet zo helder is.

Hoe u uw iOS-apparaat artikelen, boeken en meer hardop voor u kunt laten lezen

Met de Speak Screen-functie in iOS kun je je apparaat laten voorlezen wat er op het scherm staat door simpelweg met twee vingers vanaf de bovenkant van de pagina naar beneden te vegen. Het kan zo ongeveer alles lezen, van instellingenpagina's tot websites tot e-boeken. Hoewel het natuurlijk handig is als je een vorm van visueel hebt

Hoe u kunt beoordelen en goedkeuren wat op uw Facebook-tijdlijn wordt weergegeven

Als je strakkere controle wilt houden over wat er op je Facebook-tijdlijn verschijnt (en dus voor iedereen met wie je Facebook-vrienden bent), is er een eenvoudig, maar onderbenut mechanisme ingebouwd in Facebook om je goedkeuringsrechten te geven voor alles wat mensen taggen doe je mee.

Hoe u uw OK Google-geschiedenis kunt uitschakelen en verwijderen

Het is geen geheim dat veel mensen Google en zijn services voor een breed scala aan dingen gebruiken, en in het proces kan Google een duizelingwekkende hoeveelheid informatie van en over ons verzamelen.

Hoe maak je gelijkmatig verdeelde lettervakken voor formulieren in Microsoft Word?

Wanneer u uw eigen formulieren in Microsoft Word ontwerpt, kunt u af en toe problemen ondervinden bij het maken van de specifieke secties of functies die u nodig hebt. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag enkele handige oplossingen voor de Microsoft Word-problemen van een lezer.

Hoe u uw Amazon-pakketten kunt volgen met behulp van de Amazon Echo

Als je een snelle en gemakkelijke manier wilt om erachter te komen wanneer die rijstkoker die je hebt besteld bij je voor de deur staat, kun je het nu aan Alexa vragen.

Geek Trivia: Welke tv-show was oorspronkelijk gepitcht als Wagon Train to the Stars?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe maak je snelle kleurcorrecties op foto's met Preview voor OS X

Preview, de afbeeldingsviewer die voorgeladen wordt met elke Mac, is een van de beste en meest veelzijdige standaardafbeeldingsviewers die beschikbaar zijn. Het zou dus geen grote verrassing moeten zijn dat het ook kleurcorrecties kan uitvoeren.

Een iOS-alarm instellen dat trilt, maar geen geluid maakt

Wanneer je iOS dempt, trillen inkomende telefoontjes en sms'jes in plaats van de beltoon af te spelen die je hebt ingesteld. Alarmen, aan de andere kant, zullen altijd de beltoon afspelen, of je telefoon nu gedempt is of niet. Als je wilt dat een alarm je apparaat laat trillen in plaats van een geluid te maken, dan kan dat: