Waarom verwijdert Schijfopruiming niet alles uit de tijdelijke map?

waarom-doet-en-8217;t-schijf-opruiming-alles-uit-de-temp-map verwijderen foto 1

Nadat u Schijfopruiming hebt gebruikt, verwacht u waarschijnlijk dat elk tijdelijk bestand volledig wordt verwijderd, maar dat is niet het geval. Bestanden worden alleen verwijderd als ze ouder zijn dan 7 dagen, maar u kunt dat aantal naar iets anders aanpassen.

Dit is een van die tutorials die we je laten zien om uit te leggen hoe iets werkt, maar we raden je niet per se aan om het te implementeren, tenzij je echt begrijpt wat er aan de hand is. Blijf lezen voor meer.Waarom verwijdert Schijfopruiming niet alle bestanden?

De toepassingen die u gebruikt, maken tijdelijke bestanden, niet om uw harde schijf te vervuilen, maar om bestanden op te slaan terwijl de toepassing eraan werkt, of het nu gaat om het downloaden van bestanden, het opslaan van bestanden die u momenteel aan het bewerken bent of alleen om bestanden in de cache op te slaan zodat de de volgende keer dat u de toepassing opent, zijn de bestanden sneller toegankelijk.

Het probleem is dat de meeste applicaties zichzelf niet lijken op te ruimen, of als ze dat wel doen, doen ze het absoluut niet zo goed. Dat is de reden waarom uw tijdelijke map in de loop van de tijd erg groot wordt en moet worden opgeschoond.

Aangezien deze bestanden vaak door toepassingen worden gebruikt, weet Windows niet of een bepaald bestand kan worden verwijderd, dus Schijfopruiming ruimt alleen bestanden op die ouder zijn dan 7 dagen, wat een veilige gok is - de meeste mensen hebben dat waarschijnlijk niet een applicatie die meer dan een week openstaat, vooral omdat Microsoft je bijna elke dinsdag opnieuw laat opstarten, toch?

waarom-doet-en-8217;t-schijf-opruiming-alles-uit-de-temp-map verwijderen foto 2

U kunt zelfs in de schermafbeelding zien dat Schijfopruiming dit aan u uitlegt, als u de optie Tijdelijke bestanden in de lijst selecteert.

Wijzig Schijfopruiming om bestanden te verwijderen die nieuwer zijn dan 7 dagen

Als u een van die mensen bent die uw pc elke dag opnieuw opstart, kunt u de waarde van Schijfopruiming waarschijnlijk wijzigen in iets lagers, zoals 2 dagen. Als u niet opnieuw opstart, maar toepassingen zelden openhoudt, zou u in plaats daarvan waarschijnlijk 2-3 dagen goed kunnen doen, hoewel de waarde die u kiest echt aan u is - houd er rekening mee dat toepassingen die tijdelijke bestanden nodig hebben als ze actief zijn.

Open regedit.exe via het zoek- of uitvoervak ​​van het menu Start en blader naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows
CurrentVersionExplorerVolumeCachesTemporary Files

Als je daar eenmaal bent, zie je de LastAccess-waarde aan de rechterkant, die een waarde bevat die het aantal dagen aangeeft, dat je kunt wijzigen in wat je maar wilt.

waarom-doet-en-8217;t-schijf-opruiming-alles-uit-de-temp-map verwijderen foto 3

Als u de resultaten van uw wijzigingen wilt zien, kunt u uw tijdelijke map openen door het volgende in de locatiebalk van Windows Verkenner in te voeren:

%temp%

waarom-doet-en-8217;t-schijf-opruiming-alles-uit-de-temp-map verwijderen foto 4

En nogmaals, als je een gemiddelde gebruiker bent, zou je waarschijnlijk niet met deze registerwaarde moeten rotzooien, maar je weet in ieder geval een beetje meer hoe het werkt, toch?

Meer verhalen

Hoe FileMenu te gebruiken om uw bestanden efficiënter te beheren

Het organiseren van bestanden kan erg tijdrovend zijn en het verplaatsen van bestanden tussen mappen vereist vaak veel muisklikken tussen de ene bestandsdirectory naar de andere. Hier leest u hoe u FileMenu kunt gebruiken om deze taken efficiënter uit te voeren.

Een indextabel maken als een professional met Microsoft Word

Afbeelding door Ifijay

Hoe u een partitieschema voor uw Linux-pc kiest

Bang voor het gevreesde p-woord? Je bent niet alleen. Partities kunnen ingewikkeld worden, dus hier is een uitleg van wat ze zijn, hoe ze worden gebruikt en een eenvoudige sjabloon om te gebruiken voor je eigen Linux-installatie.

AeroWeather verandert de aero-kleur van uw systeem om de weersomstandigheden weer te geven

Bent u op zoek naar een leuke en unieke manier om de huidige weersomstandigheden in uw omgeving te volgen? Met AeroWeather kunt u de huidige temperatuur of buitenomstandigheden volgen door de aero-kleur van uw systeem aan te passen.

Luister naar en krijg toegang tot Grooveshark op uw bureaublad

Wilt u Grooveshark rechtstreeks vanaf uw bureaublad openen in plaats van een open browservenster te behouden? Zo ja, dan is de Grooveshark Desktop-app precies wat u zoekt.

Vraag de lezers: hoe vaak installeert u uw besturingssysteem opnieuw?

Het af en toe opnieuw installeren van onze besturingssystemen is een feit, of we nu Windows, Linux of OS X gebruiken. Wat we deze week willen weten, is hoe vaak u uw besturingssystemen opnieuw installeert.

Wat is de beste Office-app voor mijn iPhone of iPod Touch?

Wilt u zien wat alle belangrijke Office-apps voor iPhone en iPod Touch bieden zonder geld te verspillen door ze allemaal te kopen? Hier is onze definitieve gids voor de beste iOS Office-apps, zodat u ze kunt leren voordat u ze koopt.

Hoe je naar acteurs/films verwijst (of vals speelt bij het Kevin Bacon-spel)

Als je ooit twee acteurs of bemanningsleden hebt willen vergelijken om erachter te komen waar ze samen aan hebben gewerkt, heb je met de algemene zoekopdracht van IMDb een gemakkelijke manier gevonden om precies dat te doen.

Hoe u de beste functies van Nero krijgt met gratis alternatieven

Ben je het zat om te wachten tot je opgeblazen OEM-exemplaar van Nero wordt geopend en je wordt gevraagd om te upgraden naar de nieuwste versie om alleen maar een cd te branden? Je kunt bijna alle functies van Nero krijgen met gratis alternatieven, en hier is hoe.

Globale systeemomgevingsvariabelen gebruiken in Windows

Met een paar klikken kunt u uw eigen omgevingsvariabelen maken en onderhouden die zowel globaal op het systeem zijn als herstarten overleven.