Waarom geeft dir C: zulke verschillende resultaten terug van dir C:?

waarom-doet--en-8220;dir-c-en-8221;-retourneert-dergelijke-verschillende-resultaten-van--en-8220;dir-c-en-8221; foto 1

Als je leert over het gebruik van de opdrachtregel en wat de verschillende opdrachten kunnen doen, vraag je je misschien af ​​waarom je zulke verschillende resultaten krijgt voor wat lijkt op bijna identieke opdrachten. Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een verwarde lezer de verschillen te begrijpen.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.De vraag

SuperUser-lezer Nuno Peralta wil weten waarom hij zulke verschillende resultaten krijgt van bijna identieke opdrachten:

Ik heb per ongeluk ontdekt dat als ik gebruik:

  • richt C:

Ik krijg een lijst met bestanden die directe kinderen zijn van de C:-schijf (in de root). Als ik echter gebruik:

  • richt C:

Ik krijg een enorme lijst met bestanden (dll, exe, cpl, enz.) waarvan ik de locatie niet eens zeker weet.

Weet jij waarom dit gebeurt en waar deze lijst vandaan komt?

Waarom krijgt hij zulke verschillende resultaten van bijna identieke commando's?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager TOOGAM heeft het antwoord voor ons:

Door de DIR-locatie op te geven, wordt de inhoud van de locatie weergegeven. Het specificeren van C: op veel commando's, inclusief het DIR-commando, verwijst naar de C-schijf en verwijst naar de huidige map. Typ dit om uw huidige map te zien:

  • c:
  • CD

De opdracht cd wordt meestal gebruikt om te wijzigen welke map als de huidige wordt beschouwd. In MS-DOS (en vergelijkbare besturingssystemen, inclusief moderne Microsoft Windows, maar niet Unix), zal het uitvoeren van cd alleen u de huidige map laten zien.

Als u het cd-commando niet hebt gebruikt, is uw huidige directory naar alle waarschijnlijkheid waarschijnlijk de directory waarin uw besturingssysteem is geïnstalleerd (tenminste dat is gebruikelijk voor Microsoft Windows-systemen). Je kan dit doen:

  • cd C:Program Files
  • CD
  • richt c:

Dat toont u de inhoud van C:Program Files. Op dezelfde manier kunt u iets doen als C:*.* kopiëren en alle inhoud van de huidige map wordt gekopieerd.

Wanneer u C: opgeeft, geeft de backslash de hoofdmap aan, ook wel de map op het hoogste niveau genoemd. Dat kan, of is misschien niet hetzelfde als uw huidige directory.

Als u alleen DIR opgeeft, wordt aangenomen dat de huidige schijf degene is die u wilt. Je kunt iets als C: of D: typen als een hele opdracht op een regel apart om te wijzigen welke schijf als de huidige wordt beschouwd. Als u alleen DIR opgeeft, wordt aangenomen dat het huidige station en de huidige map de gewenste zijn.