Waarom laat Windows me geen bestand van 8,6 GB parkeren in een ruimte van 14,7 GB?

waarom-won-en-8217;t-windows-laat-me-park-een-86gb-bestand-in-een-147gb-ruimte foto 1

Je hebt meer dan genoeg beschikbare ruimte op een bepaalde harde schijf, dus waarom kun je je bestand daar niet parkeren? Lees verder terwijl we onderzoeken waarom Windows u zal weigeren, zelfs als er voldoende ruimte over is.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.De vraag

SuperUser-lezer BumSkeeter probeert erachter te komen waarom hij een klein bestand niet naar een grotere schijf kan kopiëren. Hij schrijft:

De afbeeldingen [hierboven] leggen het goed uit, maar het lijkt erop dat Windows me geen 8,16 GB .vhd-bestand op een flashstation met 14,6 GB vrije ruimte laat plaatsen.

Hoewel de foutmelding die hij ontvangt een beetje inzicht geeft in het probleem, is het voor een gebruiker die niet bekend is met wat een bestandssysteem is of in welk bestandssysteem de schijf waarmee ze werken is geformatteerd, van weinig hulp.

De antwoorden

SuperUser-bijdrager Darth Android biedt enig inzicht:

Het probleem is dat het doelbestandssysteem FAT32 is, dat alleen bestanden tot 4 GB groot ondersteunt. De foutmelding is niet erg duidelijk als u dit probleem nog nooit eerder bent tegengekomen. U kunt de ruimte van 14,6 GB vullen met meerdere bestanden van 4 GB, maar geen enkel bestand mag groter zijn dan 4 GB. U moet de schijf opnieuw formatteren als NTFS of exFAT om grotere bestanden te ondersteunen.

Een andere bijdrager, Elbekko, herinnert ons eraan dat je een FAT32-schijf kunt upgraden naar NTFS zonder een volledige herformattering:

Naast het antwoord van David Marshall is het niet nodig om de schijf opnieuw te formatteren. U kunt upgraden van FAT32 naar NTFS met de |__+_| opdracht.

|__+_|