Waarom kan Linux Windows-partities lezen, maar het omgekeerde werkt niet?

waarom-kan-linux-windows-partities-lezen-maar-het-omgekeerd-doet-en-8217;t-werk foto 1
Als je ooit een systeem dubbel hebt opgestart of hebt geprobeerd een harde schijf te laden die is geformatteerd voor gebruik door het ene besturingssysteem in een machine waarop een ander besturingssysteem draait, heb je misschien de discrepanties in compatibiliteit opgemerkt. Waarom kan Linux Windows-schijven lezen, maar het omgekeerde is niet waar?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.

De vraag

SuperUser-lezer Gebruiker wil weten waarom hij niet gemakkelijk schijven kan verwisselen:Ik heb mijn Windows XP dubbel opgestart en Linux Mint geïnstalleerd. Ik ontdekte dat ik bij het gebruik van Linux Mint bestanden die op Windows XP waren geïnstalleerd, kon zien en openen, maar dat ik bij gebruik van Windows XP geen bestanden kon zien en openen die op Linux Mint waren geïnstalleerd.

Waarom is dat?

Waarom herkent Linux Windows wel en andersom niet?

Waarom inderdaad? Als geen van beide besturingssystemen de tegenovergestelde systeemschijven zou lezen, zouden we het kunnen afschrijven als fundamentele incompatibiliteit.

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Annan biedt het volgende inzicht in de zakelijke redenen voor de compatibiliteit (in het geval van Linux) en de compatibiliteitsproblemen (in het geval van Windows):

Linux wint gebruikers doordat het compatibel is met Windows, aangezien de meeste mensen NAAR Linux overschakelen en gegevens op NTFS/FAT-schijven hebben. Microsoft heeft geen reden om ondersteuning voor het Linux-bestandssysteem toe te voegen, aangezien de meeste gebruikers geen Linux-bestandssystemen gebruiken en het wil dat mensen hun bestandssystemen gebruiken.

JW8 biedt een meer gedetailleerde uitleg met een oplossing voor compatibiliteit met Linux-bestandssysteem:

Volgens dit artikel ondersteunt Windows alleen de NTFS- en FAT-bestandssystemen (verschillende smaken) (voor harde schijven/magnetische systemen) en CDFS en UDF voor optische media.

Voor toegang tot andere bestandssystemen zijn extra stuurprogramma's/software vereist. Het Ext2 Installable File System For Windows-stuurprogramma is bijvoorbeeld een open source-project dat het Ext2-systeem ondersteunt.

Ga voor meer informatie over bestandssystemen naar Is een bestandssysteem slechts een stel mappen? (Bestandssystemen uitgelegd).