Waarom kan ik geen apps van derden op mijn Android-telefoon installeren?

waarom-kan-en-8217;t-i-installeer-apps-van-derden-op-mijn-android-telefoon foto 1

Het is heel goed mogelijk om applicaties van derden op je Android-telefoon te installeren zonder de Play Store te gebruiken om ze te downloaden en te installeren, maar de vraag van vandaag komt van een lezer die een nogal merkwaardige reeks omstandigheden is tegengekomen waarin de installatieknop zelf niet beschikbaar is. Lees verder terwijl we het geval van de bevroren knop kraken.

Beste How-To-nerd,Jongen, heb ik een mysterie voor je. Ik probeer er nu al dagen achter te komen, en ik heb absoluut geen idee wat er aan de hand is. Hier is mijn situatie. Ik heb een Android-telefoon met Android 4.4. Ik ging een off-market-applicatie installeren (een APK die ik heb gedownload van de website van de ontwikkelaar).

Ik heb je tutorial gevolgd over het installeren van apps van derden en ik heb bevestigd dat mijn telefoon is ingesteld om de installatie van niet-geverifieerde off-market-applicaties toe te staan. Ik kan de APK uitvoeren, maar wanneer ik op het punt kom waarop ik de applicatiemachtigingen zie en de optie heb om op Annuleren of Installeren te drukken, kan ik niet op Installeren drukken, maar ik kan wel op Annuleren drukken.

Ik heb mijn telefoon opnieuw opgestart. Ik heb andere APK-bestanden gedownload om er zeker van te zijn dat de originele app die ik probeerde te installeren niet was verknoeid. Ik heb alles geprobeerd wat ik kan bedenken. Nadat ik 's avonds laat thuiskom van mijn werk en gewoon het stomme experimentele spel wil spelen dat ik heb gedownload, is het laatste wat ik wil, mijn potentiële gametijd besteden aan het oplossen van een spookprobleem.

Ik ben altijd onder de indruk van je Sherlock Holmes-achtige probleemoplossende vaardigheden wanneer mensen schrijven met een heel interessant probleem en ik hoop dat deze zaak niet te raar is om te kraken!

Eerlijk,

Knop vergrendeld

Normaal gesproken doen mensen die met mijn telefoon/computer naar ons toe komen dit rare ding ... vragen, het is vreselijk moeilijk om hun problemen op te lossen, omdat er gewoon zoveel variabelen in het spel zijn. Het is echter grappig dat je in je e-mail een detectivereferentie hebt gemaakt, want een klein detail in je brief is eigenlijk de aanwijzing dat de zaak in feite is gekraakt.

De aanwijzing die in je e-mail verborgen zat, was de zin, Nadat ik 's avonds laat thuiskom van mijn werk […]. Met bijna zekerheid gaan we raden dat de boosdoener een toepassing voor het dimmen van het scherm is. Veel mensen gebruiken nu toepassingen voor het dimmen/wijzigen van schermen om 's avonds de intense helderheid van hun mobiele apparaten te verlagen. We hebben ze aanbevolen op How-To Geek en we gebruiken ze zelf.

Hoewel ze redelijk goed werken voor hun doel - om de helderheid te verminderen, de kleur van het scherm op te warmen, enz. - is er een merkwaardige Android-gril die verband houdt met hun functie. Al deze toepassingen voor schermdimmen/kleurzweem werken in wezen op dezelfde manier: door een afbeelding op het scherm te leggen om de helderheid te verminderen en/of de kleurzweem van het scherm te veranderen. Zie het als het toevoegen van een gedeeltelijk ondoorzichtige laag aan een afbeelding in Photoshop. Wanneer u bijvoorbeeld de Lux-toepassing vertelt dat u het scherm 50 procent dimmer wilt hebben dan de daadwerkelijke hardware in de telefoon kan bieden via LED-aanpassingen, bedriegt de toepassing in wezen door een grijs masker over het scherm te leggen dat de helderheid vermindert omdat het scherm elementen zijn donkerder. Andere apps zoals Screen Adjuster, Darker, Easy Eye, Twilight en zelfs de helderheidsaanpassingsfunctie in de populaire batterijbesparende app JuiceDefender werken allemaal op dezelfde manier.

Alles wat op de een of andere manier iets over het scherm legt, schakelt de knop Installeren uit omdat de knop onklikbaar wordt gemaakt om te voorkomen dat schadelijke software een valse overlay creëert waardoor de gebruiker denkt dat een applicatie een andere set machtigingen heeft of dat de applicatie een totaal andere app. Het probleem is dat deze beveiligingsfunctie op geen enkele manier onderscheid maakt tussen wat de overlay is en of het eigenlijk een kwaadaardige applicatie is, een app voor het dimmen van het scherm of een andere goedaardige applicatie die een soort schermoverlay creëert; u kunt de installatieknop niet gebruiken.

Om uw toepassing te installeren, moet u uw toepassing voor het dimmen van het scherm tijdelijk uitschakelen. Als u zeker weet dat u geen toepassing voor het dimmen van het scherm gebruikt, kunnen we u bijna garanderen dat er een andere toepassing op uw systeem is die een soort schermoverlay-functie creëert die de Android-beveiligingsmaatregel activeert. Alle apps die zwevende menu's maken, zoals het Halo- of Portal-menusysteem, zullen het doen. Alle apps die de schermrotatie wijzigen of verbeteren, activeren deze meestal ook, net als sommige toepassingen op het vergrendelscherm. Wanneer u door een lijst met mogelijke boosdoeners kijkt, vraagt ​​u zich gewoon af: verandert of overlapt deze applicatie de standaard Android-scherminterface op de een of andere manier? Als de app het scherm donkerder maakt of schuifregelaars, knoppen of andere interface-elementen toevoegt, moet je de applicatie waarschijnlijk tijdelijk uitschakelen om je applicatie te kunnen installeren.


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Hebben twee computers op hetzelfde wifi-netwerk hetzelfde IP-adres?

Wanneer je net begint te leren over netwerken en hoe IP-adressen werken, kan het allemaal een beetje overweldigend lijken, maar met een beetje studie kun je begrijpen hoe het allemaal in elkaar steekt. De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een verwarde lezer om te leren hoe IP-adressen werken voor zijn wifi-netwerk.

Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed is oorspronkelijk gemaakt om structurele problemen op te lossen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Eigenaarsinformatie weergeven op het vergrendelscherm op uw Android-telefoon

Als u uw Android-apparaat verliest, is het onwaarschijnlijk dat u het terugkrijgt. Er zijn echter enkele vriendelijke zielen die zullen proberen het terug te sturen, maar als het apparaat is vergrendeld, weten ze niet hoe ze je kunnen bereiken.

Vastgelopen pixels identificeren en verwijderen uit uw digitale foto's

Als u hotspots in uw digitale foto's hebt opgemerkt, gebieden waar een vastzittende pixel in de sensor van de camera zeer heldere kleurvlekken heeft weergegeven die niet in de afbeelding thuishoren, bent u niet de enige. Het is een ongelooflijk veel voorkomend fenomeen, maar dat betekent niet dat je het moet verdragen. Lees verder terwijl we bespreken

Geek Trivia: IBM's Natural Language Supercomputer Watson is vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de Waka Waka: een oplader voor onderweg zonder grapjes

Iedereen met een op macht belust gadget, laat staan ​​een tas die er vol van zit, kan je vertellen hoeveel energie het kost om een ​​modern arsenaal aan gadgets draaiende te houden. Lees verder terwijl we de Waka Waka beoordelen, een combinatie van een batterijpakket en een zonnelader die ervoor zorgt dat je overal voldoende en gratis stroom hebt

Kunt u een fysiek kapotte USB-drive repareren?

Soms gebeuren er ongelukken met een USB-drive en bevindt u zich in een zeer slechte positie als uw enige kopie van een belangrijk document erop staat. Als zoiets gebeurt, is het dan mogelijk om een ​​fysiek kapotte USB-drive te repareren? De SuperUser Q&A-post van vandaag komt een gestresste te hulp

Geek Trivia: drie volledig niet-canonieke Legend of Zelda-games zijn gemaakt voor welk videogamesysteem?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waar komt Google+ Automatische back-up vandaan en hoe kom ik er vanaf?

Het is één ding om een ​​applicatie te installeren die je wilt, het is iets anders wanneer een applicatie niet alleen op je computer belandt, maar voortdurend opduikt en je irriteert. Lees verder terwijl we een medelezer helpen om zijn pop-upmysterie te doorgronden en het in het proces te verbannen.

Geek Trivia: een Brannock-apparaat wordt gebruikt om wat te meten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!