Waarom u niet automatisch moet inloggen op uw Windows-pc

waarom-je-niet-automatisch-aanmeldt-in-uw-windows-pc foto 1

Automatisch inloggen op uw Windows-pc opent een beveiligingslek. Wanneer u automatische aanmeldingen inschakelt, wordt het wachtwoord van uw Windows-account opgeslagen op uw pc, waar elk programma met beheerderstoegang er toegang toe heeft.

Als u een Microsoft-account gebruikt om in te loggen - of een belangrijk wachtwoord opnieuw gebruikt dat u ook voor uw e-mail of andere belangrijke accounts gebruikt - moet u wegblijven van de automatische aanmeldingsfunctie.De registerhack is de slechtste

De absoluut slechtste manier om automatische aanmeldingen in te schakelen, is met de oude registerhack. Dit omvat het instellen van verschillende waarden onder de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon in het register.

U schakelt AutoAdminLogon in en voert waarden in voor DefaultUserName, DefaultPassword en DefaultDomain. Dat klopt - u voert uw Windows-wachtwoord letterlijk in platte tekst in het register in, waar het wordt opgeslagen. Elk programma op uw computer met toegang tot dit gedeelte van het register kan het gemakkelijk vinden.

waarom-je-niet-automatisch-aanmeldt-in-uw-windows-pc foto 2

Andere methoden zijn niet veel beter

U kunt uw computer automatisch laten inloggen telkens wanneer deze opstart. Dit vereist het gebruik van een tool voor verborgen gebruikersaccounts, genaamd netplwiz, die niet toegankelijk is via het normale configuratiescherm.

Wanneer u deze tool gebruikt, moet u een gebruikersnaam en het bijbehorende Windows-accountwachtwoord invoeren. Nadat u dit hebt gedaan, meldt Windows zich automatisch aan bij dat account wanneer u uw computer opstart.

waarom-je-niet-automatisch-aanmeldt-in-uw-windows-pc foto 3

Wanneer u deze methode gebruikt, slaat Windows uw wachtwoord niet in platte tekst op in het register, dus dat is een verbetering. In plaats daarvan slaat het het wachtwoord op als een LSA-geheim. Dit biedt wel wat extra beveiliging, omdat het in ieder geval niet in platte tekst wordt opgeslagen - een programma dat geen toegang zou hebben, zou wat meer werk moeten doen. Het hulpprogramma SysInternals Autologon slaat uw wachtwoord ook op als een LSA-geheim.

Maar deze zijn gemakkelijk te ontsleutelen als een programma beheerderstoegang heeft - Windows heeft er tenslotte toegang toe. Het hulpprogramma LSAsecretsView van NirSoft zal bijvoorbeeld alle LSA-geheimen op uw computer weergeven, inclusief een opgeslagen Windows-wachtwoord voor automatisch inloggen.

waarom-je-niet-automatisch-aanmeldt-in-uw-windows-pc foto 4

Hoe waardevol is dat wachtwoord eigenlijk?

Of dit voor u van belang is, hangt af van hoe waardevol dat wachtwoord is. Als je een thuis-pc hebt met een zwak wachtwoord zoals een wachtwoord en het maakt je echt niet uit wie erop inlogt, is dit waarschijnlijk prima. Ja, programma's op uw computer kunnen zien dat uw wachtwoord een wachtwoord is en dat geldt ook voor iedereen die achter de computer gaat zitten, maar ze kunnen niets anders doen dan die computer gebruiken.

als je een Windows-pc instelt als een kiosk en je je geen zorgen wilt maken over inloggen, is dit ook prima, zolang je je realiseert dat elk wachtwoord dat je hier gebruikt geen geheim is.

Het probleem is dat veel mensen waardevolle wachtwoorden zullen gebruiken voor hun Windows-inlogaccounts. U moet wachtwoorden niet opnieuw gebruiken, maar veel mensen gebruiken waarschijnlijk hetzelfde wachtwoord voor hun Windows 7-account als voor hun e-mailaccount of andere belangrijke online accounts. Het is een vergissing om het op uw computer te plaatsen waar elk programma of iemand met toegang erop kan snuffelen.

Nog zorgwekkender, moderne versies van Windows - Windows 8, 8.1 en 10 - gebruiken standaard allemaal Microsoft-accounts. Als u zich aanmeldt met een Microsoft-account en automatische aanmeldingen inschakelt, hebt u nu het wachtwoord opgeslagen in uw Microsoft-account op uw pc, waar programma's en mensen met toegang tot uw pc toegang kunnen krijgen. Ze kunnen dat wachtwoord vervolgens gebruiken om toegang te krijgen tot uw Outlook.com-e-mail, OneDrive-bestanden en al het andere waartoe het wachtwoord van uw Microsoft-account toegang biedt.

waarom-je-niet-automatisch-aanmeldt-in-uw-windows-pc foto 5

Inloggen zonder een lang wachtwoord te typen

Windows 8, 8.1 en 10 bieden eenvoudigere manieren om in te loggen op uw computer, zodat u niet elke keer dat u opstart dat lange wachtwoord hoeft te typen. U kunt een pincode instellen - een korte numerieke code die u kunt invoeren om in te loggen. U kunt ook een afbeeldingswachtwoord gebruiken of u op uw pc aanmelden via een webcam of vingerafdruksensor met Windows Hello op sommige Windows 10-laptops.

Moderne computers moeten ook snel opstarten, dus u hoeft niet te wachten tot uw bureaublad bruikbaar wordt terwijl verschillende programma's automatisch worden geladen. Als uw computer er lang over doet om op te starten, verklein dan de opstartprogramma's en overweeg een upgrade naar een computer met een SSD-station.

waarom-je-niet-automatisch-aanmeldt-in-uw-windows-pc foto 6


Als je echt automatisch wilt inloggen, kun je het net zo goed instellen op een zwak wachtwoord dat je nergens anders gebruikt, en niet op een sterk wachtwoord dat je ergens anders opnieuw gebruikt. Gebruik ook geen Microsoft-account om in te loggen - gebruik een lokaal gebruikersaccount. Zolang je dat wachtwoord nergens anders voor gebruikt, is er geen groot risico.

Meer verhalen

Wat is HTTPS en waarom zou het me iets kunnen schelen?

HTTPS, het slotpictogram in de adresbalk, een gecodeerde websiteverbinding - het staat bekend als veel dingen. Weten wat het betekent, is belangrijk, omdat het ernstige gevolgen heeft voor online bankieren, winkelen en het vermijden van phishing.

Geek Trivia: Onlangs zijn wiskundigen over de hele wereld gaan hamsteren?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een Word-document openen als alleen-lezen

Als u een Word-document als alleen-lezen opent, voorkomt u dat onbedoelde wijzigingen die u in het document aanbrengt, worden opgeslagen. In de modus Alleen-lezen kunt u geen wijzigingen aanbrengen in het document, zodat u niet per ongeluk wijzigingen opslaat. We laten u zien hoe u een Word-document opent als alleen-lezen.

Een nieuwe, aangepaste pc bouwen zonder een schroevendraaier aan te raken

We houden ervan om onze eigen computers te bouwen, maar het kost nogal wat tijd. Als je graag bouwt maar merkt dat je geen tijd hebt, geeft een op maat gemaakte pc je nog steeds controle over je componenten, terwijl je de daadwerkelijke montage aan iemand anders overlaat.

Wat is de beste manier om twee computers met twee schermen te bedienen met één toetsenbord en muis?

Als u twee geweldige computers met twee monitoren hebt en gemakkelijk heen en weer wilt schakelen tussen beide met een enkel toetsenbord en muis, wat is dan de beste manier om dit aan te pakken? De SuperUser Q&A-post van vandaag biedt enkele geweldige suggesties voor de hemelse hardware-installatie van een lezer.

Geek Trivia: welke Amerikaanse munt is het meest kosteneffectief om te slaan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Apple TV instellen om uw persoonlijke iTunes-bibliotheek af te spelen

Als je al veel muziek en homevideo's in je iTunes-bibliotheek hebt staan, kun je deze eenvoudig allemaal naar je Apple TV streamen, en dus naar welke uitgangsbronnen deze ook zijn aangesloten.

Een achtergrondafbeelding op uw Android-apparaat selecteren

Uw Android-apparaat werd geleverd met een standaardafbeelding die is ingesteld als achtergrond op het startscherm. Als u echter een andere afbeelding als achtergrond wilt, kunt u dit eenvoudig wijzigen. Er zijn verschillende afbeeldingen opgenomen in het Android-systeem of u kunt een van uw eigen afbeeldingen gebruiken.

Waarom is de dialoog zo stil op mijn HDTV?

We zijn er allemaal geweest: de personages op het scherm praten en het is veel te stil, dus je zet het volume hoger en wordt twee seconden later door een luide explosie opgeblazen. Waarom is de dialoog zo stil en wat kun je eraan doen? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u wilde schommelingen in de audio-uitvoer van tv kunt temmen.

Geek Trivia: welke wetenschappelijke meetschaal was oorspronkelijk omgekeerd vanuit zijn huidige staat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!