Waarom is 'Burn This Album' van Amarok uitgeschakeld in Ubuntu?

U gebruikt dus de geweldige muziektoepassing Amarok onder Ubuntu, maar wanneer u dit album probeert te branden, wordt het menu-item grijs weergegeven en anderszins uitgeschakeld. De reden hiervoor is dat Amarok een KDE-toepassing is die is ontworpen om te werken met K3b, de toepassing voor het branden van cd's voor KDE, maar deze is niet standaard geïnstalleerd in Ubuntu. (Wat dat betreft, Amarok ook niet)

Zo ziet het er vroeger uit:

waarom-is-amarok-en-8217;s--en-quot;brand-dit-album-en-quot;-uitgeschakeld-in-ubuntu foto 1Open gewoon een terminalprompt en typ de volgende opdracht om K3b en de mp3-schrijfbibliotheek in één stap te installeren:

sudo apt-get install k3b libk3b2-mp3

Als je nu met de rechtermuisknop klikt, zul je merken dat Burn This Album werkt.

waarom-is-amarok-en-8217;s--en-quot;brand-dit-album-en-quot;-uitgeschakeld-in-ubuntu foto 2

U kunt het album eenvoudig branden door de cd-brander te selecteren die u wilt gebruiken en op de knop Branden te klikken.

waarom-is-amarok-en-8217;s--en-quot;brand-dit-album-en-quot;-uitgeschakeld-in-ubuntu foto 3

Misschien wil je het volledig onaangename trompetgeluid uitschakelen dat K3b maakt als het klaar is met branden. Ga gewoon naar Instellingen K3b configureren en klik vervolgens op Meldingen.

waarom-is-amarok-en-8217;s--en-quot;brand-dit-album-en-quot;-uitgeschakeld-in-ubuntu foto 4

U kunt het beste op de knop Alle geluiden uitschakelen klikken, hoewel u desgewenst een ander geluid kunt selecteren.

Meer verhalen

Volg MySQL-query's met mysqlsniffer op Ubuntu

U hebt een productiedatabaseserver en u kunt het loggen van query's niet inschakelen ... dus hoe ziet u de query's die worden uitgevoerd op de database?

.OGM-videobestanden afspelen in Windows Vista

Dus je hebt een heleboel .OGM-videobestanden en ze kunnen niet worden afgespeeld in Windows Vista... relax, je hoeft alleen maar de juiste codecs te installeren om ze af te spelen vanuit Windows Media Player.

Zorg ervoor dat de mini-opmaakwerkbalk stopt met opduiken in Word 2007

Een van de grootste nieuwe veranderingen in Office 2007 is de nieuwe mini-werkbalk die verschijnt wanneer u tekst markeert en ofwel met de rechtermuisknop klikt of uw muis omhoog beweegt.

Voorvertoning van documenten zonder ze te openen in Word 2007

Als u veel Word-documenten hebt en niet zeker weet welke de informatie bevat die u nodig hebt, kunt u met Microsoft Word 2007 een voorbeeld van een document in Word bekijken zonder dat u elk document hoeft te openen.

AutoHerstel-interval wijzigen op Office 2007

AutoHerstel is een Microsoft Office-functie die voorkomt dat u werk verliest in het geval van een systeemcrash of stroomuitval door uw document automatisch op bepaalde tijdsintervallen op te slaan.

Maximaliseer de ruimte door het lint automatisch te verbergen in Office 2007

De lintfunctie in Microsoft Office 2007 zit vol met functies die het navigeren door opties vergemakkelijken, maar het neemt veel ruimte in beslag. Als u denkt dat het lint te groot is, kunt u het in een pseudo-auto-hide-modus zetten en toch alle functionaliteit behouden, maar met een veel kleinere

Handtekening toevoegen in Outlook 2007 met behulp van het lint

Het toevoegen van uw contactgegevens als handtekening aan uw e-mails is erg handig in een zakelijke omgeving, maar ook voor persoonlijke e-mails. U kunt op dezelfde manier een handtekening toevoegen als in 2003, maar u kunt The Ribbon ook gebruiken als een nieuwe manier om uw handtekening toe te voegen.

Detecteer en repareer toepassingen in Microsoft Office 2007

Hoe vaak heb je een Microsoft Office-toepassing laten crashen of je systeem hebben vergrendeld? De ergste boosdoeners lijken Outlook en Access voor mij te zijn.

Plaats de menubalk van Internet Explorer 7 & 8 weer bovenaan

Zou je willen dat de IE7-menubalk zich bevond waar deze zich in IE6 bevond? Hier leest u hoe u snel een registerfix kunt maken om deze terug naar boven te verplaatsen.

Bewaak alle SQL-query's in MySQL

Microsoft's SQL Server heeft een tool genaamd Profiler die u kunt gebruiken om elke SQL-query die de database bereikt, te controleren. Dit is uitermate handig voor zowel programmeurs als databasebeheerders om problemen op te lossen met de exacte query's die door een toepassing worden gegenereerd.