Waarom ik $1,5 miljoen aan ons domein heb uitgegeven

SumoMe.com is nu het voormalige SumoMe.com. Na meer dan zes jaar en 1,5 miljoen koude, harde dollars hebben we eindelijk onze naam veranderd in Sumo.com.

Ja, u leest het goed. Het kostte ons $ 1.500.000 voor die domeinnaam. Dat verbindt Sumo.com met Russia.com voor de 83e duurste domeinaankoop ooit. Maar het is niet zo dat we zomaar een koffer vol geld naar iemand hebben gegooid om het voor elkaar te krijgen. Het was veel meer werk dan dat. We hebben meerdere privédomeinspeurders ingehuurd om ons te helpen het domein te verwerven (#failed); we hebben SumoS.com gekocht om ons beter te laten voelen (dat deed het niet); mensen stuurden namens ons valse e-mails om te zien of de eigenaren zouden verkopen (dat deden ze niet). En ik stuurde deze e-mail zeven opeenvolgende jaren elke zes maanden:

waarom-ik-besteed-15-miljoen-op-ons-domein foto 1Eindelijk, na al die moeite, kregen we de domeinnaam die we wilden.

Dat is grappig, want toen de verkoop doorging, dacht ik aan alles wat we met dat geld hadden kunnen kopen. Een McLaren F1 supercar. Een privé-lidmaatschap van NetJet. Vijf huizen in Austin. Je kunt niet eens slapen in Sumo.com! Maar toch wist ik dat het de juiste beslissing was. Dit is waarom:

waarom-ik-besteed-15-miljoen-op-ons-domein foto 2

1. Het is één woord.

Mark Zuckerberg heeft me ingehuurd om bij thefacebook.com te werken. De naam klinkt raar, niet? Dat dacht Mark ook. Hij realiseerde zich hoe belangrijk het was om eigenaar te zijn van Facebook.com, dus ging hij erop uit en kocht elk beschikbaar Facebook-domein. Een vriend van mij (die naamloos zal blijven) was eigenaar van Facebook.org. Hij verkocht het uiteindelijk voor 3.500 Facebook-aandelen. Laat me de wiskunde voor je doen. Dat is nu meer dan $ 800.000 waard. Stel je eens voor hoeveel ze hebben uitgegeven aan de rest van de domeinen...

Iedereen kan een naam van twee of drie woorden hebben. Maar namen van één woord? Ze dragen meer aanzien. Vraag het maar aan Madonna.

2. Die vierletterwoorden.

Haal je gedachten uit de goot. Woorden van vier letters zijn indrukwekkend en gemakkelijk te onthouden. Maar dat geloofde ik tot een paar jaar geleden nooit.

Toen ik met Aaron Patzer op mymint.com werkte, was ik er fel tegen dat hij Mint.com kocht. Ik dacht niet dat het klanten iets zou schelen. Het gaat er alleen om dat je een geweldige service en product hebt, zei de jongere Noah.

Gelukkig was Aaron de oprichter en gaf hij 3 procent van het bedrijf om het domein te verwerven. Bij de slotverkoop van Mint.com was dat $ 8,1 miljoen waard. Zo belangrijk was het domein voor Aaron. Tot zijn eer, welk domein zou je meer vertrouwen: Mint.com, dat klinkt als een vertrouwd financieringsbedrijf, of Wesabe.com, dat klinkt als een e-commerce fetisjsite?

Het punt is dat Wesabe destijds onze grootste concurrent was. Wanneer heb je voor het laatst over hen gehoord? Precies. Dat domein van vier letters klonk betrouwbaarder dan de naam van die rare concurrent. Er is gewoon iets met die vierletterwoorden.

3. Plant je vlag op de top van de heuvel.

Weet jij hoeveel bedrijven Sumo op hun naam hebben staan? Het is veel. Je zou niet geloven hoe vaak iemand naar me toe is gekomen en heeft gezegd: Oh, ben je ook zoals (volledig geen familie van ons) sumo?

U bevindt zich misschien in dezelfde situatie waarin er talloze varianten van uw naam zijn. Opvallen wordt alleen maar moeilijker als mensen je verwarren met andere bedrijven. Daarom zijn we meteen naar de bron gegaan. Er zijn veel copycat Sumo-namen op de markt, maar door Sumo.com (gratis marketingtools voor websites) te bezitten, zijn we gepositioneerd als het origineel. Wij zijn de Sumo.com.

Uiteindelijk is $ 1,5 miljoen veel te besteden aan een domein. Maar Sumo is een merk dat we voor altijd zullen hebben. Ik ben het belang van branding tegengekomen omdat het onze klanten, toekomstige werknemers en concurrentie laat zien dat we serieus zijn en blijven.

Wat zegt je naam over jou? Ga kijken hoe $ 1.500.000 eruitziet. Bezoek Sumo.com, gratis marketingtools om uw online bedrijf te laten groeien.

Als je nog meer achter de schermen wilt, bekijk dan mijn podcastaflevering.

Aanbevolen verhalen

Wat zijn CBR- en CBZ-bestanden en waarom worden ze gebruikt voor strips?

Als je zelfs maar wat casual online naar digitale strips hebt gezocht, ben je zeker veel bestanden tegengekomen met de bestandsextensies .CBR en .CBZ. Laten we eens kijken naar deze alomtegenwoordige stripformaten, waarom ze zo populair zijn en hoe je ze kunt lezen.

ACLU tekent bij Y Combinator na een donatie van $24 miljoen

De non-profitorganisatie burgerlijke vrijheden zal leren hoe ze haar hervonden rijkdom het best kan beheren.

Dit is waarom Cisco $ 3,7 miljard heeft uitgegeven om AppDynamics te kopen

Als je aandacht hebt besteed aan Cisco's op software gerichte verschuiving onder CEO Chuck Robbins, dan is de dure overname door het bedrijf van APM-marktleider AppDynamics heel logisch.

GOQii voorspelt dat wearables onze mobiele toekomst zullen zijn

'Wearable is niet alleen een fitnessapparaat of een band, in de komende 3-5 jaar worden wearables je mobiele apparaten.' - Vishal Gondal, oprichter GOQii Als je '...