'Waarom hij?' Regisseur van Elon Musk's geweldige excuus 'I Can't Come to Work Today'

In de nieuwe film Why Him? speelt James Franco Laird Mayhew, een internetgazillionaire die probeert de ouders van zijn vriendin voor zich te winnen door dingen te doen en te zeggen die geen redelijk mens ooit zou doen of zeggen. (We vermijden hier spoilers, maar weet dat deze film een ​​welverdiende R-rating heeft.)

Deze komedie is een unieke draai aan de klassieke boy-meets-girl, boy-meets-girl's ouders-en-alle-hel-breekt-losse structuur, maar het trok echt onze aandacht vanwege de vertolking van die nieuwe soort jonge ondernemer die heeft krankzinnig geld in hun zakken en gekkere ideeën in hun hoofd.

Entrepreneur sprak telefonisch met de regisseur van de film, John Hamburg (die schreef Meet the Parents, Zoolander en I Love You, Man, om maar een paar moderne komedieklassiekers te noemen) en besprak technologie, de samenwerking met Elon Musk en, natuurlijk, de beklijvende schoonheid van huppelende dieren.Nee, hij was niet gebaseerd op één specifieke persoon. Het was meer het lezen van verhalen en het kijken naar YouTube-clips van veel mensen die op zeer jonge leeftijd enorm veel succes hebben geboekt in de digitale wereld. Je hoort deze verhalen zoals de bruiloft van Sean Parker, waar ik denk dat ze de plaats in een middeleeuws bos veranderden of zoiets. Als je meer geld hebt dan je ooit in vele levens zou kunnen uitgeven, doe je gekke dingen. Maar we oordeelden niet over mensen die jong zijn en super succesvol zijn in het uitvinden van dingen. Het was meer, deze mensen bestaan ​​en ze runnen de wereld -- laten we dat onderzoeken!

waarom-hem-directeur-on-elon-musks-amazing-ik-kan-niet-naar-te-werken-vandaag-excuus foto 1Krediet: Scott Garfield

Hij zou op een dag schieten, en hij moest afzeggen omdat blijkbaar een van zijn raketten niet goed was gelanceerd. Dus toen hij naar de set kwam, zei ik: Elon, dit is absoluut de eerste keer in de geschiedenis van mijn carrière dat een acteur afzegt vanwege een mislukte raketlancering! Ik moet toegeven dat ik een beetje zenuwachtig was voor Elons dag. Ik ben een grote fan, ik denk dat hij een van de grote genieën van onze tijd is, een van de grote vernieuwers. Maar hij was zo aardig, heel ingehouden. Zijn belangrijkste ding was dat hij graag een cameo deed, maar hij wilde niet overkomen alsof hij een grote kanshebber was. Hij rolde wel in een Tesla, wat ik natuurlijk zou verwachten. Als ik hem zou zien oprollen in een Kia, zou ik een beetje geschrokken zijn.

waarom-hem-directeur-on-elon-musks-amazing-ik-kan-niet-naar-te-werken-vandaag-excuus foto 2Krediet: Scott Garfield

Ik ben niet echt een techneut. Ik denk niet dat ik een van die dingen zou kunnen doen. Ik zou het moeilijk vinden om een ​​nieuwe tandenborstel of wat dan ook met dat ding te bestellen. Ik was bang om een ​​Roomba te kopen om mijn stofzuiger te vervangen. Maar als ik een Echo kon laten inspreken door Kaley Cuoco? Natuurlijk zou ik in de technologie kunnen investeren.

Echt afgelopen lente, dus de dingen waren niet zo verhit als ze werden.

Nee, daar dacht ik niet aan tijdens het filmen. Noch die van Bryan. Nou ja, misschien een leuke familievakantie naar Banff, maar zeker niet emigreren.

Ik denk dat hij één eigenschap heeft die echt bewonderenswaardig is: hij spreekt de waarheid. Ik vind dat lovenswaardig. Als je veel mensen aanstuurt, is eerlijk, direct en duidelijk zijn erg belangrijk. Aan de andere kant denk ik wel dat je jezelf af en toe moet filteren. Laird heeft geen filter. Van nature houd ik niet van confrontaties. Er is dus geen gevaar dat ik gewoon geen filter ga gebruiken.

Ik zou dat misschien aan het einde van een take uitschreeuwen, eigenlijk. Ik maak komedies, dus mijn doel is om te ontwapenen en alles los te laten. Ik zou dat niet zeggen als ik niet dacht dat iemand het aan zou kunnen. Alsof ik weet dat Bryan Cranston het aankon omdat hij terug zou komen met een opmerking die mijn benen eraf zou snijden. Er waren tijden dat we lachten en ik zou zeggen, ik weet dat je nog nooit zo tegen de regisseurs van Breaking Bad hebt gepraat. En hij zou gewoon zeggen: Nou, ze hebben het nooit verdiend. Hij is geweldig, hij is hilarisch.

waarom-hem-directeur-on-elon-musks-amazing-ik-kan-niet-naar-te-werken-vandaag-excuus foto 3Krediet: Scott Garfield

De top is natuurlijk Office Space. Mike Judge heeft op briljante wijze vastgelegd hoe het is om te lijden door een hersenloos zakelijk bestaan. Ik ben ook dol op Broadcast News, een geweldige film over mensen die zo gepassioneerd zijn over wat ze doen en de energie in zo'n werkende wereld. Deze mensen zorgen, bijna tot een fout. Die film heeft echt indruk op me gemaakt.

Als ik schrijf, streef ik naar een heel normaal schema. Zet het kind af op school en ga naar een kantoor en begin de dag alsof het een normale negen-tot-vijf-baan is. Regie is totaal anders. De uren zijn gek, je praat de hele dag met zoveel verschillende mensen, het vergt fysiek uithoudingsvermogen. Maar of ik nu schrijf of regisseer, ik streef ernaar om aan het begin van de dag te mediteren. Ik doe het in de middag als ik er niet in kan passen. Alleen die 15 of 20 minuten rust en stilte zijn super belangrijk voor mij.

Je moet een team van medewerkers opbouwen die de visie van de regisseur begrijpen. Dat is de sleutel. Het is mijn taak om mijn visie te communiceren en vervolgens deze geweldige cameramensen, kostuumontwerpers en productieontwerpers hun ding te laten doen. Ik zou ook zeggen dat je ruimdenkend en besluitvaardig moet zijn. Die lijken misschien tegenstrijdig, maar ze werken goed hand in hand. Je moet openstaan ​​voor ideeën over hoe iets beter kan, en dan moet je een beslissing nemen. Veel films komen in de problemen als mensen vaag zijn over wat ze willen. Ik probeer veel te laten gebeuren met improvisatie, maar ik moet ook weten wanneer het tijd is om naar de volgende scène te gaan.

Ik wilde dat Franco zich op zijn gemak zou voelen in het huis van Laird. We begonnen rond te kijken en het artwork was OK, maar het was niet geweldig. En we raakten aan de praat, en hij vertelde me over kunstwerken die hij had gemaakt. Ik zag zijn schilderij Dikke eekhoorn en wilde meteen dat het erin zou gaan. En toen werd ik hebzuchtig en wilde meer. Dus hij liet me zijn serie Humping Animals zien en ik wist dat ik er een boven het logeerbed zou hebben waar Bryan Cranston in slaapt. Dus deze zijn niet in opdracht voor de film gemaakt, ik denk dat je kunt zeggen dat ze deel uitmaken van de permanente collectie van James Franco . En Franco was zo vriendelijk om me Dikke Eekhoorn te geven als een inpakcadeau, en het hangt in mijn kantoor. Nu, egoïstisch, hoop ik dat sinds het in de film te zien was, de prijzen zullen stijgen!

Waarom hij? komt in de bioscoop op 23 december.

Bekijk de extreem NSFW-trailer hieronder!

Dan Bova

Dan Bova is de hoofdredacteur van alle digitale inhoud op Entrepreneur.com. Hij werkte eerder bij Jimmy Kimmel Live, Maxim en Spy magazine. Momenteel schrijft hij een wekelijkse humorcolumn voor The Journal News.

Lees verder

Ontspan 'Waarom hij?' Regisseur van Elon Musk's geweldige 'I Can't Come to Work Today' Excuse-verhalen

9 gewoonten van goed presterende bedrijfsleiders

Deze succesvolle professionals delen een vergelijkbare benadering van leven en werk. Hier is een beknopte lijst van hun geheimen.

Wat moet er op je 'Stop Doing'-lijst?

Nu het nieuwe jaar nadert, is het gebruikelijk om een ​​gelofte af te leggen om de meest verlichte best practices na te streven. Maar hoe zit het met het overboord gooien van de hele tijd zinken en dingen die je liever vaarwel kust?

Wil je écht impact hebben als ondernemer? Beheers deze 6 dingen.

Stappen om een ​​erfenis achter te laten van een expert op het gebied van transformationeel leiderschap.

10 Do's en don'ts voor het modereren van een paneldiscussie

Moderators zijn nooit de ster, maar als ze hun werk goed doen, zal elk lid van het panel zich zo voelen.

Steve Wozniak biedt 4 adviezen voor startende ondernemers

Wozniak plaatste Apple voor zijn ego, wat ertoe leidde dat hij een hand had bij het ontwikkelen van enkele van 's werelds meest legendarische producten.

10 ondernemers delen hun geheimen om gefocust te blijven

Hier leest u hoe u zich kunt concentreren in een wereld vol afleidingen.

Hoe 2016 af te sluiten met een knal?

Gebruik het momentum van het vierde kwartaal om jezelf naar meer succes in het nieuwe jaar te slingeren.

Gebruik deze groene baret-mindtruc om alles te overleven

Hoe potentiële dreigingen te elimineren en hoe te plannen wanneer de dreiging onvermijdelijk is.

De beste citaten van de 'The Godfather'-trilogie voor ondernemers

De grootvader van alle maffiafilms bevat veel zakelijke lessen voor alle bedrijfstakken -- zelfs degenen die niet handelen in kogels en cannoli.

10 geheimen voor grote rijkdom

Niemand is ooit vooruit gekomen door te doen wat iedereen doet. Dat geldt ook voor het lezen van artikelen zoals deze.

5 levenslessen die elke ondernemer moet leren

Hoe sneller u deze vijf tips leert, hoe sneller u op weg bent naar succes.

Elon Musk: AI kan het internet vernietigen

Laten we eerlijk zijn, dat is voor niemand een verrassing.

Heb je problemen om geluid uit je soundbar te krijgen? Probeer dit.

Als u geen geluid uit uw soundbar kunt krijgen, of als u geen geluid kunt krijgen bij bepaalde apps of bronnen (zoals uw Blu-ray-speler), is er misschien een eenvoudige oplossing.