Waarom heeft mijn Windows 10 Home Edition Extern bureaublad en BitLocker?

waarom-heeft-mijn-windows-10-home-editie-externe-desktop-en-bitlocker foto 1

Het is geen geheim dat bij de Home Editions van Windows-systemen bepaalde functies zijn weggesneden of ontoegankelijk zijn gemaakt zonder een upgrade, dus waarom zou iemand functies zien die zogenaamd niet zijn inbegrepen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.De vraag

SuperUser-lezer iranano wil weten waarom Windows 10 Home Edition Remote Desktop-functionaliteit heeft:

Ik heb een laptop waarop Windows 10 Home Edition vooraf is geïnstalleerd en met succes is geactiveerd, maar ik zie dat deze Remote Desktop en BitLocker-functionaliteit heeft.

Ik heb gehoord dat de Home-editie van Windows 10 niet de functies Remote Desktop of BitLocker mag hebben. Is er iets anders aan OEM-versies zoals degene die op mijn laptop is geïnstalleerd?

Waarom heeft Windows 10 Home Edition Extern bureaublad?

Het antwoord

SuperUser-bijdragers Ben N en Ramhound hebben het antwoord voor ons. Als eerste, Ben N:

Je hebt de Remote Desktop-client op je systeem, iets dat bij alle edities van Windows wordt geleverd, als ik me goed herinner. Daarom kunt u op afstand inloggen op andere computers die dit ondersteunen.

Uw laptop heeft echter niet het servergedeelte van Remote Desktop, dus u kunt nergens anders op afstand verbinding maken met uw laptop. Het servergedeelte wordt alleen geleverd met de Pro- en Enterprise-edities van Windows (en Windows Server).

Gevolgd door het antwoord van Ramhound (met betrekking tot BitLocker):

Het is de moeite waard erop te wijzen dat Windows 10 Home Edition volumes kan aankoppelen die zijn versleuteld door BitLocker.