Waarom hebben sommige netwerkstekkers covers en sommige zijn naakt?

waarom-hebben-sommige-netwerkstekkers-hoezen-en-sommigen-naakt foto 1

Als je lang genoeg op kantoor blijft hangen, zie je een duidelijke trend in netwerkbekabeling. Sommige kabels hebben een afgedekte stekker en sommige kabels zijn naakt. Wat is het doel van de kleine stekkerafdekking?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.De vraag

SuperUser-lezer Michael Kjörling wil weten:

Sommige RJ45-stekkers hebben een zichtbare ontgrendelingsclip, zoals deze:

waarom-hebben-sommige-netwerkstekkers-hoezen-en-sommigen-naakt foto 2

Anderen plaatsen de ontgrendelingsclip echter onder een rubberen hoes, zoals deze:

waarom-hebben-sommige-netwerkstekkers-hoezen-en-sommigen-naakt foto 3

Ik vind dat de rubberen hoes bijna nooit iets anders is dan hinderlijk.

  • Heeft het behalve vervelend ook een functie?
  • Kan ik een geschikt stuk gereedschap nemen en het gewoon afknippen zonder de functie van de kabel te beïnvloeden?

Handgereedschap meenemen naar de arme kleine rubberen hoes lijkt een beetje extreem. Moet Michael de dekens laten liggen?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Journeyman Geek biedt enig inzicht:

De ervaring leert dat die borgclips veel afbreken bij de eerste soort kabels - dat is prima voor kabels die goed worden beschermd en/of worden aangesloten en vergeten, maar op het moment dat die clips de verkeerde kant op buigen, breken ze, en je eindigt met een kabel die niet op zijn plaats klikt. Ze haken soms ook tegen elkaar en zijn gewoon een PITA.

Kabelschoenen (ja, dat is de juiste naam ervoor) zorgen ervoor dat kabels niet blijven haken, die clips breken en zorgen er in het algemeen voor dat de kabel sterft door andere dingen, zoals konijnenaanvallen, ongevallen met snoeischaar en graaflaadmachines. Aan de andere kant glijden die kabels niet uit hun stopcontacten, waardoor er een klein beetje plastic brak, en dat is wat belangrijk is.

Voel je vrij om ze te verwijderen of kabels zonder kabels te krijgen, maar persoonlijk vind ik ze best handig (en kabels ermee zijn in veel gevallen beter gemaakt). Ze hebben geen belangrijk structureel of elektrisch doel.

Een andere bijdrager, oKtoSite, spreekt een ander vertrouwen uit voor het nut van de kabel-add-on:

Bij het terugtrekken van een RJ45-stekker door smalle buizen of om hoeken, heeft de clip de neiging af te breken, waardoor de netwerkkabel in de meeste omgevingen onbruikbaar wordt. De rubberen koepel (meestal kabelschoen genoemd) voorkomt dat dit bijna altijd gebeurt.

Je zou niet weten hoeveel netwerkkabels ik heb gezien met afgebroken clips.

Nadat we ons behoorlijk aan kabels hebben getrokken, zijn we goed met deze twee: de laarzen zijn handig en, tenzij je een dwingende reden hebt om iets anders te doen, moet je ze laten staan.