Waarom hebben mijn pictogrammen een achtergrondkleur in Windows XP?

Als je je hebt afgevraagd waarom je XP-bureaubladpictogrammen een achtergrondkleur hebben, zul je blij zijn te weten dat je een selectievakje kunt omdraaien en ze terug kunt laten gaan naar een normale transparante achtergrond.

Hier zijn de twee versies naast elkaar.

waarom-doen-mijn-pictogrammen-een-achtergrondkleur-in-windows-xp foto 1Om de transparante achtergrond op de pictogrammen in te stellen, moeten we Systeemeigenschappen openen in het Configuratiescherm (of met de rechtermuisknop op Deze computer klikken en Eigenschappen selecteren).

waarom-doen-mijn-pictogrammen-een-achtergrondkleur-in-windows-xp foto 3

Klik in dit dialoogvenster op het tabblad Geavanceerd en vervolgens op de knop Instellingen onder het gedeelte Prestaties.

waarom-doen-mijn-pictogrammen-een-achtergrondkleur-in-windows-xp foto 4

Blader nu omlaag naar de knop waar u een selectievakje vindt voor Slagschaduwen gebruiken voor pictogramlabels op het bureaublad. Zorg ervoor dat u dit vakje aanvinkt als u transparante achtergronden op de pictogrammen wilt.

Waarom deze optie niet alleen is gelabeld Transparante pictogrammen inschakelen op het bureaublad, kan ik gewoon niet zeggen.

Update

Als het bovenstaande niet werkt, wilt u misschien ook deze aanvullende instellingen controleren die door lezers in de opmerkingen worden voorgesteld.

  • U kunt geen webpagina als achtergrond weergeven. Om dit te controleren, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en kiest u Eigenschappen. Selecteer Bureaublad aanpassen op het tabblad Bureaublad, selecteer vervolgens het tabblad Web in het venster met bureaubladitems en deselecteer alle webpagina's die worden weergegeven.
  • U moet ervoor zorgen dat Hoog contrast niet is geselecteerd onder Toegankelijkheid Weergaveopties in uw Configuratiescherm.

Meer verhalen

Verberg de prullenbakpictogramtekst in Windows Vista

De prullenbak is echt duidelijk. We zien hetzelfde sinds Windows 95, dus het lijkt een beetje onnodig om tekst op het pictogram te hebben om ons te vertellen wat het is. Met een kleine registerpatch kunnen we de tekst gemakkelijk verwijderen.

Deel uw Windows Vista Experience Index-score

ShareYourScore.com is een site waar u uw beoordeling van de Windows Vista Experience Index kunt uploaden en delen met de wereld. Je kunt ook de topscores van anderen bekijken en zelfs gemiddelde scores voor een bepaald onderdeel bekijken. Deze site kan handig zijn voor het oplossen van problemen, aangezien u dat kunt:

Verplaats de openbare map in Windows Vista

De openbare map in Windows Vista wordt gebruikt om mappen en bestanden te delen met mensen op dezelfde computer of hetzelfde netwerk. De normale locatie voor de openbare map is C:UsersPublic, maar dit is niet per se de beste locatie ervoor, vooral als je niet genoeg ruimte hebt op je C:

Wis IE7-browsegeschiedenis vanaf de opdrachtregel

Als u batchbestanden wilt bouwen om het opschonen op uw computer te automatiseren, wilt u waarschijnlijk ten minste één van deze opdrachten in uw batchscript opnemen. U kunt elk van de functies in het dialoogvenster Browsegeschiedenis verwijderen van Internet Explorer 7 automatiseren.

Versnel Windows Vista Start Menu Zoeken door resultaten te beperken

Het zoekvak in het startmenu van Windows Vista is een van mijn favoriete functies in Vista, maar het zoeken kan behoorlijk traag zijn als je veel persoonlijke bestanden hebt, omdat het zoeken in het startmenu standaard ook zoekt naar bestanden, Windows-contacten, Windows Mail, Geschiedenis, en favorieten.

Verborgen BootScreen inschakelen in Windows Vista

Het opstartscherm van Windows Vista is zinloos, maar Microsoft besloot een visueel aantrekkelijker opstartscherm te verbergen dat gemakkelijk en met weinig moeite kan worden ingeschakeld. Ik weet niet zeker waarom ze het opstartscherm niet beter hebben gemaakt.

Mac OSX Expose Clone voor Windows Vista

Expose is een applicatie op Mac OSX die alle geopende vensters met een druk op een toets betegelt, zodat je er snel tussen kunt kiezen. Nu is er eindelijk een Mac OSX Expose-kloontoepassing voor Windows Vista die geweldig werkt! Niet alleen dat, maar het is open source, dus je kunt het verbeteren als je wilt

Trim de opgeblazen vensterranden van Windows Vista

Windows Vista heeft standaard enorme randen, waarschijnlijk om te pronken met de nieuwe transparantie. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgeslankte, minimale aanpak, kunt u deze instelling eenvoudig configureren om het redelijker te maken.

Waarom zien mijn Windows Vista-lettertypen er verschrikkelijk uit?

Als je net een computer hebt gekocht waarop Windows Vista is geïnstalleerd en je lettertypen er vreselijk uitzien, vooral wanneer je op internet surft, kan het zijn dat de standaardinstellingen die door de fabrikant zijn ingeschakeld, het vloeiend maken van lettertypen hebben uitgeschakeld.

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

De klikgeluiden van Windows Verkenner zijn genoeg om je na een tijdje gek te maken. Je zou denken dat de configuratie-optie om ze uit te schakelen een selectievakje zou zijn met de tekst Stop Irritant, maar dat is gewoon niet het geval.