Waarom freelancen perfect is voor introverte mensen

Introverte mensen krijgen een slechte rap. Typ gewoon introvert in Google en het eerste resultaat dat u krijgt, komt uit Oxford Dictionaries die introverte mensen definiëren als een verlegen, terughoudend persoon. Erger nog, introverte mensen worden ook als asociaal, geheimzinnig en ongeïnteresseerd beschouwd.

Dat kan niet verder van de waarheid zijn.

Marti Olsen heeft een betere beschrijving van introverte mensen in haar boek The Introvert Advantage: How to Thrive in an Extravert World, Olsen schrijft dat introversie … een soort temperament is. Het is niet hetzelfde als verlegenheid of een teruggetrokken persoonlijkheid, en het is niet pathologisch. Het is ook niet iets wat je kunt veranderen. Het sterkste onderscheidende kenmerk van introverte mensen is hun energiebron: introverte mensen halen energie uit hun interne wereld van ideeën, emoties en indrukken. Het zijn energiebesparingen. Ze kunnen gemakkelijk overprikkeld raken door de buitenwereld en ervaren het ongemakkelijke gevoel van 'te veel'... ze moeten hun sociale ervaringen beperken zodat ze niet uitgeput raken.Extraverte mensen daarentegen worden … gestimuleerd door de buitenwereld -- door activiteiten, mensen, plaatsen en dingen. Het zijn energieverslinders.

Vanwege deze verschillen gaan velen ervan uit dat introverte mensen niet geschikt zijn om succesvolle freelancers te zijn. In werkelijkheid zijn introversie en freelancen om de volgende redenen een match made in heaven.

Introverte mensen gedijen in eenzaamheid.

Introverte mensen snakken niet alleen naar hun tijd alleen, dat is ook wanneer ze hun beste werk kunnen doen. In tegenstelling tot extraverte mensen zijn introverte mensen in staat om volledig zelfstandig te brainstormen, projecten op te stellen, uit te voeren en te presenteren. Ze hebben geen feedback van hun team nodig. Ze zijn zelfgemotiveerd. Ze worden niet gek na urenlang alleen thuis te zijn geweest. Ze werken het liefst in een omgeving die vrij is van afleiding - zelfs achtergrondmuziek kan een negatieve invloed hebben op introverte mensen en hun cognitieve prestaties.

En het is gebleken dat eenzaamheid de creativiteit en efficiëntie kan verhogen.

Zoals schrijfster, cartoonist en muzikant Elizabeth Wagele het perfect verwoordde: Wij introverte mensen maken goede vrienden voor onszelf.''

Introverte mensen kunnen sociale signalen lezen en luisteren.

Studies hebben aangetoond dat introverte mensen eigenlijk best goed zijn in het lezen van gezichtsuitdrukkingen. Dat klinkt misschien niet alleen verrassend, het kan zelfs een hulpmiddel zijn bij het opbouwen van relaties met klanten.

Als u kunt weten wat uw klanten heimelijk denken door hun emoties af te lezen aan gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, kunt u hun angsten, doelen en hun taal beter leren spreken.

Naast het lezen van non-verbale signalen, zijn introverte mensen uitstekende luisteraars. Bij het bespreken van een project met een klant luisteren introverte mensen, stellen relevante vragen en reflecteren diep, zodat ze de benadering of behoeften van de klant kunnen begrijpen. Dit introverte gedrag zorgt voor effectievere verkoop. Daarom zijn introverte mensen beter in sales dan hun extraverte tegenhangers.

Sociale media versterken introverte mensen.

Technologie en sociale media hebben introverte mensen nu een grote voorsprong gegeven bij het promoten en vermarkten van hun diensten, omdat het past bij hun communicatiestijl. Introverte mensen kunnen nu zelf kiezen waar en wanneer ze online willen communiceren. Als u bijvoorbeeld meer een beknopte communicator bent, kan Twitter uw favoriete sociale-mediakanaal zijn. Als je je alleen richt op professioneel netwerken, dan zou je LinkedIn gebruiken. Als je het niet erg vindt om meer persoonlijke informatie te delen, maak dan gebruik van Facebook.

Geen wonder dat Adam Rifkin, een introverte computeringenieur, in 2011 werd uitgeroepen tot de beste netwerker in Silicon Valley. Sociale media gaven hem een ​​platform om effectief te netwerken op basis van zijn persoonlijkheid.

Volgens Adam moet je zoeken naar mogelijkheden om iets voor de ander te doen, zoals het delen van kennis of het aanbieden van een introductie aan iemand die die persoon misschien niet kent, maar wel zou willen kennen. Wees niet transactioneel over netwerken. Bied niet iets aan omdat je er iets voor terug wilt. Toon in plaats daarvan oprechte interesse in iets dat u en de ander gemeen hebben.

Freelancen stelt introverte mensen in staat hun carrière te beheersen.

Ten slotte stelt freelancen introverte mensen in staat hun eigen carrièrepaden te effenen op een manier die hun introversie op één lijn brengt en omarmt. Als freelancer kun je werken waar je maar wilt, je eigen uren indelen en optredens aannemen van de klanten of projecten die je interesseren. En in de meeste gevallen, wanneer u een klant hebt ontmoet, zijn deze meestal één-op-één vergaderingen en geen grote vergaderruimte.

Introverte mensen kunnen zichzelf pijnloos promoten en op de markt brengen.

Ook al ben je een getalenteerde freelancer, een van de belangrijkste aspecten van dit soort werk is het promoten en vermarkten van je diensten. Dit kan introverte mensen een beetje ongemakkelijk maken, maar het is een noodzaak.

Er zijn manieren waarop introverte mensen zichzelf pijnloos kunnen promoten en op de markt kunnen brengen.

Als je echt last hebt van zelfpromotie en marketing, verander dan je marketingvoorwaarden. In plaats van ‘een lijst maken’, is het ‘bouwen aan een community’ en wordt ‘netwerken’ verbinden met collega-freelancers die elkaar kunnen ondersteunen.

In plaats van een potentiële klant te ontmoeten op een conferentie of een rumoerige bar, ontmoet je ze in een meer intieme en rustige omgeving, zoals een café of een diner.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met sociale media het juiste kanaal selecteren om met anderen te netwerken in een meer een-op-een-omgeving.

Uw website moet een portfolio bevatten, een beschrijving van de diensten die u levert, ervaring en hoe u klanten kunt helpen een probleem op te lossen.

Voor introverte mensen kan het vermoeiend zijn om omringd te zijn door groepen mensen. Als dit onvermijdelijk is, maak dan ruimte voor vergaderingen en sessies, zodat je wat tijd voor jezelf hebt om op te laden. Bovendien betekent freelancer zijn dat er van je wordt verwacht dat je 24/7 bezig bent. Stel grenzen, zoals niet reageren op telefoontjes of e-mails na 20.00 uur, zodat je korting kunt krijgen en je batterijen kunt opladen.

John Rampton

John Rampton is een ondernemer, investeerder, online marketinggoeroe en startup-enthousiasteling. Hij is oprichter van het online facturatiebedrijf Due. John is vooral bekend als ondernemer en verbinder. Hij werd onlangs uitgeroepen tot #3 in de Top 50 Online Influ...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

De missie van één themapark om VR-horror te perfectioneren

Derren Brown's Ghost Train krijgt een angstaanjagende upgrade voor 2017.

Privacy 101: waarom u een VPN nodig heeft

Het congres is net verhuisd om ISP's uw persoonlijke gegevens te laten verkopen. Hier leest u hoe u uzelf kunt beschermen.

Hoe u uw freelancecarrière een boost kunt geven met deze handige websites

Volgens een recent rapport van de Freelancer's Union zijn er in 2015 ongeveer 53 miljoen mensen in de Verenigde Staten die freelancen beschouwen als een onderdeel (of de kern) van hun werk-cv. Dankzij de kracht van internet is de taak van telewerken bijna de tweede geworden

De kracht van introverte mensen – TED 2012 Talk door Susan Cain [Video]

Susan Cain gaf een geweldige lezing op TED 2012 over haar ervaringen met anderen (samen met haar eigen keuzes) met betrekking tot haar introverte karakter tijdens het opgroeien en volwassen worden. Dit is een talk die het bekijken waard is voor degenen onder ons...