Waarom CEO's sociale media moeten omarmen (en hoe dat te doen)

De meeste bedrijfsleiders laten geld op tafel liggen door onzichtbaar te blijven. Ze hebben geen aanwezigheid op sociale media en de overige CEO's zitten alleen op LinkedIn.

Het is simpel: als je rijk wilt worden, kun je potentiële inkomstenstromen niet negeren. Als uw bedrijf op sociale media zit, moet u dat ook zijn. Aanwezig zijn gaat niet alleen over het gemak van technologie, maar ook over het profiteren van een culturele verschuiving die over de hele wereld plaatsvindt.

Deze verschuiving is niet mysterieus. Als mensen er zeker van willen zijn dat merken hun eigen waarden delen, kijken ze rechtstreeks naar de leider van dat bedrijf. Je zou een product onderzoeken voordat je het koopt, dus waarom zou je de CEO niet onderzoeken voordat je nieuwe producten of diensten aanschaft? Vooral voor business-to-business (B2B) bedrijven is dit nog nooit zo belangrijk geweest.Zo ga je aan de slag zonder je overweldigd te voelen.

Kies je communicatieprincipes

Bedenk wat je wilt bereiken voordat je naar Twitter of Snapchat gaat. Het is één ding om jezelf op de kaart te zetten omwille van jezelf -- dat is het basisniveau van de marketing van je merk -- maar er is meer dan dat.

Bepaal eerst drie belangrijke gesprekspunten die u naar huis wilt rijden. Deze zullen uw merk als persoon en als bedrijf definiëren. Dat is hoe elk marketingplan begint, en uw aanwezigheid op sociale media is geen uitzondering.

Uw punten hoeven niet identiek te zijn aan die van uw bedrijf, maar ze moeten wel vergelijkbaar zijn. U wilt immers een duidelijke relatie opbouwen met het bedrijf dat u leidt.

Kijk naar Elon Musk. Terwijl Tesla en SpaceX futurisme, prestige en geavanceerde technologie uitstralen, dekt zijn persoonlijke merk op Twitter meer van zijn persoonlijke kant, inclusief de visie achter zijn ondernemingen.

Als een project misgaat (zoals de SpaceX-explosie van afgelopen september), spreekt hij mensen op een nuchter niveau aan. Hij is ook gek op de coole dingen die hij vindt, en maakt contact met zijn publiek van wetenschaps- en technologieenthousiastelingen met een gedeelde passie die verder gaat dan verkoop of promotie.

Er is een duidelijke connectie met zijn bedrijven, maar zijn persoonlijke waarden schijnen door om een ​​diepe verstandhouding met zijn volgers op te bouwen.

U hoeft niet perfect te zijn en u hoeft ook niet zakelijk te zijn (in feite werkt zakelijk niet op sociale media). Maar je moet wel iets zeggen dat de moeite waard is om te horen en te communiceren met het merk dat je probeert op te bouwen.

Begin met een of twee netwerken die voor u werken

Zodra je je bericht hebt bepaald, kun je een netwerk kiezen en beginnen met posten (of plannen). Het is niet moeilijk, maar het vergt wel enige inspanning. Als CEO heb je niet bepaald alle tijd van de wereld, maar je kunt om te beginnen een paar minuten tussen vergaderingen of taken op één netwerk uitpersen.

Bekijk de netwerken die er zijn en kijk welke bij jouw stijl past.

Het kiezen van het juiste netwerk gaat net zo goed over waar uw publiek woont als over hoe u wilt communiceren. Als je met visuals communiceert (of ze gewoon waardeert), dan zijn Instagram of Snapchat goede plekken om te beginnen.

Aan de andere kant zou een meer traditioneel publiek dat graag lange berichten leest, op Facebook leven. Als je je voorstelt dat je een paar grappen maakt als je tijd hebt, ga dan naar Twitter. Het cultiveren van een traditioneel imago van professionaliteit zou meer thuis zijn op LinkedIn - vooral als je een hand hebt in B2B-verkoop.

Je kunt je concentreren op een tweede of derde netwerk als je eenmaal vertrouwd bent met het tempo van posten op je eerste kanalen.

Praat met je publiek, niet erover

Iedereen moet (maximaal) één of twee keer per week aankondigingen doen, maar sociale media zijn niet alleen een advertentiekanaal. Het is tweerichtingsverkeer waarin u zich kunt verplaatsen in bedrijfspersonages en strikte richtlijnen voor merkmarketing om een ​​band op te bouwen met de mensen die bij u kopen.

Als je er goed in bent, kunnen die kopers zelfs voor je gaan pleiten, waardoor de verkoop nog verder toeneemt.

De beste manier om dit te bereiken is door met specifieke mensen op een bepaald kanaal te praten. Tag ze in je berichten door vragen en meningen te stellen of ze te voorzien van ideeën in je doordachte berichten.

Een van de beste manieren om volgers te krijgen, is door op zoveel mogelijk volgers te reageren.

Als je niet op alle reacties kunt reageren, kies dan de influencers of de meest interessante reacties of discussielijnen op je berichten, of laat een communitymanager in je bedrijf helpen met het laden.

Leid en frame het nieuws

Het is in theorie het beste om originele inhoud te hebben, maar je hebt niet genoeg voor elke dag nieuwe berichten (laat staan ​​twee of drie keer per dag). Het is prima om het nieuws in uw branche samen te stellen met toegevoegd commentaar.

Consumenten - en zelfs andere bedrijven - verwachten dat je waarden hebt. We hebben het niet meer over een familiebedrijf zijn - dat is niet meer genoeg. Je moet ergens voor staan, zelfs als je het niet van de daken schreeuwt, en commentaar leveren op ontwikkelingen in de sector is een goede manier om dat te doen.

Deel koppen in uw branche met uw mening over die ontwikkelingen. Nodig een discussie uit, hetzij uit de menigte of van andere beïnvloeders die je kent (als CEO ken je er een paar).

Dit is waar je andere spraakmakende spelers op sociale kanalen zou moeten taggen. Dit zorgt voor extra bekendheid bij het publiek dat is verbonden met de mensen die u pingt.

Bouw je eigen inhoud

Uiteindelijk wil je afstuderen door alleen maar commentaar te geven op het nieuws door je bedrijf te helpen direct te groeien met een inkomende trechter. Dit zal waarschijnlijk inhoud van uw bedrijf zijn, maar het kan ook iets anders zijn -- misschien wilt u uw reputatie of expertise benutten door bijvoorbeeld leads te verwerven via een seminar (of webinar).

Het kernidee is dat je iets van waarde hebt aan de andere kant van een bericht. Dat kan een blog, een landingspagina, een video, een eBook of een infographic zijn. Het is wat u gebruikt om een ​​vertrouwde adviseur te worden voor zowel prospects als advocaten, wat betekent dat u nuttige informatie of inzichten deelt.

Bekijk de Twitter-feed van Brian Halligan, de CEO van HubSpot. Hij gebruikt inhoud om mensen in zijn invloedssfeer te brengen en bouwt vertrouwen op met doordacht, geloofwaardig werk.

Deze vijf stappen tot een proces brengen is eenvoudig, maar niet altijd gemakkelijk omdat er discipline voor nodig is. Maar het is het waard. Het negeren van sociale media is gewoon geld op tafel laten liggen, of dat nu de vorm aanneemt van verloren verkopen of zelfs de deur openen voor concurrenten om uw klanten te bereiken.

Bepaal wat je wilt bereiken, ga ermee aan de slag en praat met mensen. Bouw vertrouwen op met uw eigen nuttige inhoud en u zult binnen de kortste keren een influencer in de branche zijn.

Debby Carreau

Debby Carreau wordt de afgelopen drie jaar erkend als een van Canada's Most Powerful Women™ en is een bewezen leider die bedrijven helpt superieure resultaten te behalen door betere beslissingen te nemen over menselijk kapitaal. Als CEO en oprichter van Ins...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Deze lijst met de best betaalde CEO's kan je verrassen

Equilar heeft zijn jaarlijkse overzicht van de 100 grootste bedrijven in het land vrijgegeven.

Dit is hoe we nu telefoonschermen moeten meten

De LG G6 en Samsung Galaxy S8 hebben hoge, smalle schermen. Je kunt ze niet vergelijken met diagonalen. Laten we in plaats daarvan iets gebruiken dat ik SQUID noem.

Ondernemers, pas op voor deze vreselijke manier van netwerken op sociale media

Iemand die je niet kent benaderen om hem om een ​​gunst te vragen, werkt online niet beter dan in het echte leven.

Privacy 101: waarom u een VPN nodig heeft

Het congres is net verhuisd om ISP's uw persoonlijke gegevens te laten verkopen. Hier leest u hoe u uzelf kunt beschermen.