Waar u uw Google Analytics-trackingcode kunt vinden

Heeft u uw Google Analytics-trackingcode voor uw website nodig? Google maakt het niet gemakkelijk te vinden, maar hier is hoe u het kunt doen.

Wanneer u zich aanmeldt voor Google Analytics, krijgt u een script met een unieke tracking-ID om in uw site te integreren. Meestal voegt u deze code toe aan het gedeelte van uw HTML, hoewel dit kan variëren afhankelijk van uw site. Google geeft u de code meteen wanneer u zich aanmeldt, dus als u deze onmiddellijk aan uw site toevoegt, hoeft u er misschien nooit meer over na te denken. Als u later echter het thema van uw site wijzigt of Analytics aan een ander deel van uw site wilt toevoegen, heeft u de code opnieuw nodig. Vreemd genoeg is er geen gemakkelijke en voor de hand liggende manier om je trackingscript te krijgen, maar je kunt het nog steeds vinden. Dit is wat u moet doen.

Vind uw Analytics-trackingscriptOm uw Google Analytics-trackingscript te vinden, gaat u naar de Analytics-pagina (link hieronder) en klikt u op Access Analytics.

waar-om-uw-google-analytics-tracking-code-code-foto te vinden 1

Klik op de naam van uw site in de lijst Accounts.

waar-om-uw-google-analytics-tracking-code-foto te vinden 2

Klik nu op de link Bewerken rechts van de naam van uw site.

waar-om-uw-google-analytics-tracking-code-code te vinden foto 3

Klik op de link Status controleren in de rechterbovenhoek.

waar-u-vind-uw-google-analytics-tracking-code foto 4

U ziet nu de volledige Google Analytics-code voor uw site onderaan de pagina. Selecteer alles en kopieer het, en nu kun je de code zoals gewoonlijk aan je site toevoegen. Meestal kunt u dit toevoegen aan het gedeelte van uw site of blogthema, hoewel dit kan verschillen afhankelijk van uw website of CMS.

waar-om-uw-google-analytics-tracking-code-foto te vinden 5

Als u wilt bijhouden met een meer geavanceerde configuratie, zoals een domein met meerdere subdomeinen of een mobiele website, selecteert u het tabblad Geavanceerd voor gespecialiseerde Analytics-trackingcodes.

waar-om-uw-google-analytics-tracking-code-foto te vinden 6

Vind de tracking-ID van uw site

Veel CMS- en blog-engines, waaronder de meeste Tumblr-thema's en professionele WordPress-thema's of plug-ins, kunnen u Google Analytics laten toevoegen door simpelweg uw unieke Analytics-ID in te plakken. Het is veel gemakkelijker om dit te vinden. Log gewoon in op uw Analytics-dashboard zoals voorheen en selecteer uw site in de lijst Accounts.

waar-uw-google-analytics-tracking-code-foto-vinden 7

Nu ziet u uw trackingcode direct naast uw domeinnaam. Het zou zoiets als UA-12345678-9 moeten zijn.

waar-uw-google-analytics-tracking-code-foto-vinden 8

Kopieer deze code en plak deze vervolgens in uw CMS, blog-engine of waar u ook de Analytics-trackingcode zelf gaat gebruiken.

waar-u-vindt-uw-google-analytics-tracking-code foto 9

Conclusie

Wat voor soort website je ook hebt, het is altijd fijn om te weten of mensen je website bezoeken en waar ze precies naar kijken. Google Analytics maakt dit gemakkelijk en met deze tip kunt u altijd uw trackingcode vinden wanneer u iets op uw site moet wijzigen.

Koppeling

Toegang tot uw Google Analytics-account

Meer verhalen

Automatische websiteversleuteling toevoegen aan Firefox

Wilt u websites automatisch versleuteld en veilig laten openen? Schakel een vaste lijst met websites in en de mogelijkheid om uw eigen sets met versleutelingsregels te maken met de HTTPS Everywhere-extensie voor Firefox.

Bestanden koppelen en openen in een ISO-image op Linux

Net als al het andere op Linux, is het het gemakkelijkst om dingen vanaf de opdrachtregel te doen, en als we te maken hebben met servers, is dat waarschijnlijk het enige waar we gemakkelijk toegang toe hebben. Gelukkig is het triviaal om een ​​ISO-image te mounten in Linux.

Beginner: een statisch IP-adres instellen in Mac OS X

Bij het organiseren van uw thuis- of kleine kantoornetwerk kan het soms gemakkelijker zijn om aan elke computer een eigen IP-adres toe te wijzen in plaats van DHCP te gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u dit in OS X kunt doen.

Werk samen aan Office-documenten met uw Facebook-vrienden op Docs.com

Wilt u samenwerken en Office-documenten, PowerPoint-presentaties en meer delen met uw vrienden en collega's? Hier bekijken we hoe u de nieuwe Office Web Apps kunt gebruiken met uw Facebook-vrienden via Docs.com.

Hoe u uw eigen aangepaste Ubuntu Live-cd kunt maken

We houden van live-cd's, maar het is een gedoe om telkens dezelfde pakketten te installeren als u een virusscan moet uitvoeren of per ongeluk verwijderde gegevens moet herstellen. We laten je zien hoe je je eigen Ubuntu Live-cd kunt draaien, met alle pakketten die je wilt, en nog meer leuke aanpassingen.

Voeg WordPress.com-functies toe aan uw door uzelf gehoste WordPress-blog

Mist u enkele van de leuke functies van WordPress.com in uw zelf-gehoste WordPress-blog? Hier leest u hoe u veel van deze functies gratis kunt toevoegen met enkele geweldige WordPress-plug-ins.

Oplossing voor fout 2203. Er is een interne fout opgetreden tijdens de installatie van Office 2010

Helaas gaat bij het installeren van Office 2010 niet alles van een leien dakje. Hier leest u hoe u een interne fout 2203 kunt oplossen die we tegenkwamen tijdens een installatie van OneNote 2010.

Beginner: laat veelgebruikte pictogrammen weergeven in het systeemvak van Windows 7 op de taakbalk

Een nieuwe functie van de Windows 7-taakbalk is dat het systeemvak bepaalde pictogrammen automatisch verbergt. Hier zullen we een kijkje nemen om het een beetje beheersbaarder te maken.

Vraag de lezers: welke PDF-lezer gebruikt u? [Opiniepeiling]

Het pdf-formaat is een extreem populaire manier om thuis en op het werk documenten op te slaan en te delen. Deze week willen we graag weten welke pdf-software jij gebruikt.

Voeg traditionele opmerkingen toe aan Tumblr-blogs met Disqus

Wil je een traditioneel opmerkingenveld toevoegen aan je Tumblr-blog? Hier leest u hoe u het Disqus-reactiesysteem aan uw Tumblr-blog kunt toevoegen om erachter te komen wat anderen van uw berichten vinden.