Waar de meeste werknemers van Facebook, Google, Apple en andere toptechnologiebedrijven naar school gingen

Van Mark Zuckerberg tot Bill Gates, een aantal grote tech-ondernemers waren schoolverlaters. Laat u echter niet misleiden door deze succesvolle leiders. Tegenwoordig hebben grote bedrijven zoals Facebook, Google en Apple duizenden afgestudeerden in dienst om in de behoeften van hun organisaties te voorzien. En afgestudeerden die optredens krijgen bij sommige van deze goedbetaalde bedrijven verdienen veel geld.

Gerelateerd: Wedden dat je de nummer één stad voor recente afgestudeerden niet kunt raden

Online carrièrewebsite Paysa analyseerde meer dan 286.000 cv's van mensen over de hele wereld die bij de top 100 van bedrijven in de techsector werken. Paysa onthulde informatie over waar de meeste technische werknemers naar de universiteit gingen, de educatieve diversiteit van werknemers bij technische bedrijven, de gemiddelde salarissen van afgestudeerden en meer.Als je een baan wilt krijgen bij een plaats als Facebook of Google, kun je overwegen om naar school te gaan in het westen. De Universiteit van Washington was de meest voorkomende universiteit op cv's van technische werknemers, met Stanford University, de University of California, Berkeley en de University of Southern California ook in de top vijf. Voor degenen die de voorkeur geven aan de oostkust: de Carnegie Mellon University in Pittsburgh, Penn, werd tweede na de Universiteit van Washington.

waar-de-meeste-medewerkers-bij-facebook-google-apple-en-andere-top-tech-bedrijven-naar-school gingen foto 1

Nabijheid van bedrijven geeft studenten een voorsprong bij het smeden van verbindingen die leiden tot banen. Bij het in Seattle gevestigde Microsoft is 6,5 procent van de werknemers afgestudeerd aan de Universiteit van Washington. Ondertussen is 5,4 procent van de Google-gebruikers Stanford-studenten.

Stanford-alumni vormen ook een groot deel van het personeelsbestand van het socialemediabedrijf Snap Inc. - in feite ging maar liefst 16,1 procent van de werknemers bij Snap naar Stanford. En veel medewerkers van Yelp, met het hoofdkantoor in San Francisco, zijn afkomstig van een andere competitieve universiteit in Californië: elf procent van de Yelp-medewerkers is afgestudeerd aan de University of California, Berkeley.

waar-de-meeste-medewerkers-bij-facebook-google-apple-en-andere-top-tech-bedrijven-naar-school gingen foto 2

Van alle 100 ondervraagde bedrijven hadden Google, Microsoft en Amazon het hoogste percentage afgestudeerden die van dezelfde scholen en zelfs dezelfde eindexamenklassen kwamen. Bij Google mag een medewerker gemiddeld 9,2 mede-alumni uit zijn klas verwachten om mee te werken op de werkvloer. Het is bijna hetzelfde voor Microsoft en Amazon - er zijn meestal ongeveer acht werknemers met dezelfde alma mater bij deze bedrijven.

Verwant: Stop met het wegjagen van afgestudeerden: gebruik in plaats daarvan deze 4 tips

Paysa ontdekte dat hoewel deze grote bedrijven afgestudeerden met een vergelijkbare opleidingsachtergrond in dienst hebben, de werknemers bij kleinere bedrijven zoals Optiv, Prosper Marketplace en Zillow uit verschillende opleidingsachtergronden komen. Bij elk van deze organisaties heeft gemiddeld slechts één medewerker een bepaalde opleiding gevolgd.

waar-de meeste-medewerkers-bij-facebook-google-apple-en-andere-top-tech-bedrijven-naar-school gingen foto 3

Dus, welke afgestudeerden van hogescholen halen het meeste geld van hun werkgevers? Blijkt dat de best betaalde afgestudeerden die bij technologiebedrijven werken niet van de meest voorkomende universiteitsachtergronden in de branche komen.

Afgestudeerden van Seattle University en de Pacific Lutheran University die in de technologie werken, verdienen gemiddeld $ 265.000 per jaar. (Ze gingen naar school in de buurt van het hoofdkantoor van zowel Microsoft als Amazon.) Hoogbetaalde werknemers wonen natuurlijk ook buiten de VS -- voormalige studenten van de Universiteit van Cambridge in Engeland en de Universiteit van Toronto behoren tot de top 10 best betaalde groepen tech-medewerkers. Een Cambridge-aluin die in de technologie werkt, verdient een gemiddeld salaris van $ 252.645, en het gemiddelde salaris van een voormalige Toronto-student in de branche is $ 252.639.

Gerelateerd: Hoe u het juiste technische talent kunt vinden (voor de niet-technische ondernemer)

waar-de meeste-medewerkers-bij-facebook-google-apple-en-andere-top-tech-bedrijven-naar-school gingen foto 4

Rose Leadem

Rose Leadem is een online redactieassistent bij Entrepreneur Media Inc.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Ex-bungie-ontwikkelaars hebben het meest veelbelovende VR-avontuur ooit gemaakt

Quill ziet eruit als een klassiek avonturenspel, behalve dat het in VR is en met een zwaardzwaaiende muis.

'Year Million' voorspelt een toekomst waarin mensen digitale goden zijn

We spraken met Dave O'Connor, uitvoerend producent van de NatGeo-serie Year Million, over wat je aantreft als je de technologische evolutie 10, 100 en zelfs een miljoen jaar volgt.

Uber ontslaat meer dan 20 medewerkers wegens seksuele intimidatie

Uber is begonnen met het ontslaan van medewerkers die te maken hebben met seksuele intimidatie, en

EU: Facebook, Twitter moeten meer doen om oplichting te bestrijden

Facebook, Google, Twitter en andere bedrijven zullen binnenkort worden verplicht om fraude en oplichting van hun sites te verwijderen zodra ze hiervan op de hoogte zijn.

Families van schietpartij in nachtclub Pulse klagen Google, Facebook aan

Ze beschuldigen Google, Facebook en Twitter van 'materiële steun' aan Orlando-schutter Omar Mateen.