Vudu voegt schijf toe aan digitale filmconversies met een smartphone

Vudu breidt zijn Disc to Digital-service uit om een ​​apparaat te omarmen dat de meesten van ons de hele dag bij zich hebben: een smartphone.

Tot nu toe bood Vudu een In-Home Disc to Digital-service aan waarmee je Blu-ray- en dvd-films die je bezat tegen een kleine vergoeding kon converteren naar digitale versies. Om dat te bereiken, moest je de Vudu To Go-app downloaden naar je Windows-pc of Mac, de schijf in een dvd- of Blu-ray-drive plaatsen en de app de schijf laten verifiëren. Als alternatief kunt u met de schijven een Walmart-winkel bezoeken.Beide hierboven beschreven methoden zijn een beetje omslachtig. Steeds meer nieuwe pc's hebben niet eens een schijfstation meer, en wie wil er nu naar Walmart reizen met een doos vol schijven? Dus, volgens The Verge, omarmt Vudu vanaf vandaag smartphones.

Met de mobiele app van Vudu op je Android- of iOS-apparaat is het mogelijk om de streepjescode van een film te scannen met de camera van je telefoon. Als het een van de 8.000 films is die momenteel door de service worden ondersteund, krijg je de mogelijkheid om naar digitaal te converteren.

Verwant

  • Vudu biedt gratis filmstreaming, als u naar enkele advertenties kijkt Vudu biedt gratis filmstreaming, als u naar enkele advertenties kijkt

De prijzen voor de conversie variëren op basis van het type schijf. Blu-ray naar een 1080p HD digitale kopie (HDX) kost $ 2, net als een dvd naar SD digitale kopie. Maar als je van een dvd-film een ​​digitale HDX-kopie wilt maken, rekent Vudu $ 5. Er is echter een korting van 50 procent beschikbaar als u 10 of meer films converteert, en elke gebruiker krijgt één gratis mobiele conversie.

De resulterende digitale kopie is een UltraViolet-film, wat betekent dat je ook een UltraViolet-account nodig hebt en dat het afspelen beperkt is tot UltraViolet-compatibele services en apparaten. UltraViolet fungeert gewoon als een digitaal kluisje waarin licenties worden opgeslagen voor films die u mag bekijken in plaats van de filmgegevens zelf op te slaan.

Voor iedereen die zich wil ontdoen van fysieke media, kunnen deze goedkope filmconversies verleidelijk zijn. Ik vermoed echter dat de prijs van $ 5 voor dvd naar HD voor veel mensen te hoog zal lijken, vooral als je kijkt naar de groeiende populariteit van services zoals Netflix voor slechts $ 7,99 per maand.

Aanbevolen verhalen

Microsoft voegt chattranscriptie toe aan Xbox One/Windows 10-games

Alles wat u via voicechat zegt, kan in realtime worden omgezet in tekst en alles wat u typt, kan ook worden uitgesproken.

De beste digitale camera's van 2017

Smartphones en spiegelloze camera's hebben de instapmarkt door elkaar geschud, terwijl professionele functies, zoals razendsnelle framesnelheden en 4K-opname, zijn doorgesijpeld in prosumer-modellen. Hier vind je alles wat je moet weten over het kopen van een camera, samen met onze topreviews.

Netflix wil echt een legitieme filmstudio zijn

De streamingdienst huurde een Hollywood-producent in om de filminspanningen te leiden.

Cd's, dvd's en Blu-ray-schijven gebruiken op een computer zonder schijfstation

Fysieke schijfstations gaan de weg van de dodo. Moderne laptops - en zelfs veel moderne desktop-pc's - laten schijfstations vallen. Als je nog steeds schijven hebt met software, muziek, video's of iets anders erop, zijn er nog steeds manieren om ze te gebruiken.