De Female Governors' Summit heeft tot doel meer meisjes in de techniek te krijgen

Meisjes die coderen

Banen in de informatica en techniek zijn niet alleen zeer lucratief, ze zijn ook cruciaal voor nationale innovatie. Met dat in gedachten zullen de gouverneur van Oklahoma, Mary Fallin, de gouverneur van Rhode Island, Gina Raimondo en de luitenant-gouverneur van Iowa, Kim Reynolds, vandaag een ontmoeting hebben met Girls Who Code, Facebook en het adviesbureau Deloitte tijdens de eerste Female Governor's Summit. Hun grote plan? Om erachter te komen hoe je meer meisjes enthousiast kunt maken voor - en je kunt verdiepen in - informatica.

'Ik ben verheugd leiders uit het hele land te mogen verwelkomen om samen te werken aan een kritieke kwestie die een hele generatie jonge meisjes zal raken', zei Facebook COO Sheryl Sandberg in een verklaring. 'Vrouwen blijven dramatisch ondervertegenwoordigd op technologisch gebied. Ze lopen kansen mis en de wereld loopt hun ideeën mis. We moeten de talenten van onze bevolking volledig benutten en deze top is het bewijs dat onze vrouwelijke gouverneurs zich inzetten om de kloof te dichten en te dichten.'Hoewel er nog steeds enige discussie is over de vraag of er een zogenaamd 'STEM-overschot' bestaat, is het moeilijk te ontkennen dat we meer mensen nodig zullen hebben om vorm te geven aan een steeds meer informatie-zware economie. Kijk eens naar deze cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics: tussen 2014 en 2024 verwacht het dat de werkgelegenheid in computerberoepen met ongeveer 12,5 procent zal groeien. Dat komt neer op ongeveer een half miljoen nieuwe banen die de komende jaren worden gecreëerd, om nog maar te zwijgen van ongeveer een miljoen vacatures in dezelfde periode van tien jaar als gevolg van het verlaten van hun optredens. Nieuw onderzoek van Girls Who Code en Accenture suggereert dat vrouwen slechts ongeveer 24 procent van de technologische banen hebben die er zijn, dus de taak om die (waarschijnlijk cruciale) toekomstige rollen te vervullen zal alleen worden geholpen door inspanningen zoals deze om de technische genderkloof te dichten.

Het is niet te zeggen hoe lang het zal duren om dat gat volledig te dichten, maar we zouden snel dichtbij kunnen komen. GWC wijst op een nieuwe benadering waarbij de inspanningen om STEM en computergebruik te populariseren serieus zouden beginnen bij de huidige meisjes op de middelbare school en zouden worden voortgezet tijdens hun hele onderwijscarrière. Optimistisch zou dat het aantal vrouwen dat in de technologie werkt tussen nu en 2025 bijna kunnen verdrievoudigen, en evenementen zoals die van vandaag kunnen alleen maar helpen. Gefascineerd? Je kunt hier een livestream van de vergadering bekijken, die begint om 10.00 uur Pacific/1PM Eastern.

Aanbevolen verhalen

Evernote streeft naar snelheid en eenvoud met zijn nieuwe iOS-app

Hoe houdt u loyale gebruikers nadat u snel een stap terug hebt gedaan van een mogelijk opdringerig nieuw privacybeleid? Voor Evernote is het door een nieuwe app uit te brengen die zich richt op...

Pinterest verlaagt zijn doel voor het aannemen van vrouwelijke ingenieurs

Het is een erkenning dat diversiteit geen gemakkelijk doelwit is.