Vraag How-To Geek: het zoeken in het startmenu versnellen, automatisch draaiende Android-schermen stoppen en door Dropbox aangedreven torrenting

vraag-hoe-geek-het-startmenu-versnelt-zoeken-stoppen-autoroterende-android-schermen-en-dropboxpowered-torrenting foto 1

Deze week bekijken we hoe we het zoeken in het startmenu van het venster kunnen aanpassen voor snel en gericht zoeken, een hyperactief Android-scherm vergrendelen en je torrent-gewoonte via Dropbox voeden.

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag om lezers te helpen hun problemen op te lossen, waarbij we de nuttige oplossingen met u delen. Lees verder om onze oplossingen voor de lezersdilemma's van deze week te zien.Focus op het Windows Startmenu Zoeken

vraag-hoe-geek-het-startmenu-versnelt-zoeken-stoppen-autoroterende-android-schermen-en-dropboxpowered-torrenting foto 2

Beste How-To-nerd,

Ik wil dol zijn op het zoeken in het Windows-startmenu omdat het zo handig lijkt, maar het is zo traag en het levert zoveel resultaten op waar ik niet om geef. Ik wil het gebruiken als een supersnelle applicatiestarter, niet als een langzame en stotterende tool voor het zoeken naar bestanden. Wat kan ik doen of zit ik vast bij het gebruik van een applicatiestarter van derden?

Eerlijk,

Startmenu stotteren

Beste stotteren,

Je bent niet de eerste die klaagt dat het zoeken in het startmenu twee dingen probeert, maar niet op een van beide schijnt. We raden aan om de reikwijdte van de functionaliteit van het startmenu in te korten en aan te vullen met een veel snellere tool voor het zoeken naar bestanden. Lees eerst onze handleiding voor het aanpassen van het startmenu van Windows 7 hier; besteed speciale aandacht aan het gedeelte over het maken van het startmenu om alleen uw applicaties te doorzoeken. Ten tweede, pak een kopie van de zo-snel-het-pijn-bestandsindexeringstool Everything. Tussen het aanpassen van het startmenu en het gebruik van Alles om naar bestanden te zoeken, gaat het zo snel dat je niet weet wat je met jezelf moet doen.

Vergrendel je springerige Android-scherm

vraag-hoe-geek-het-startmenu-versnelt-zoeken-stoppen-autoroterende-android-schermen-en-dropboxpowered-torrenting foto 3

Beste How-To-nerd,

Dit voelt als een RTFM-vraag, maar de handleiding van mijn Android-telefoon maakt er absoluut geen melding van. De functie voor automatisch draaien op mijn telefoon is volledig uit de hand gelopen. Zelfs de geringste kanteling zorgt ervoor dat de telefoon draait en het maakt het totaal onpraktisch om je e-mail te lezen terwijl je in bed ligt of andere dingen waar je de telefoon niet op een traditionele manier vasthoudt. Hoe kan ik dit in godsnaam kalmeren, zodat ik de telefoon kan gebruiken zoals ik wil?

Eerlijk,

zenuwachtig Android

Beste Jitter,

Man, voelen we je pijn, we hebben een HTC-telefoon die door het kantoor zweeft met de meest gevoelige auto-rotatie ooit. Als je de telefoon ook maar in een hoek draait om hem tegen je oor te houden, klapt het scherm zijwaarts. Er zijn twee oplossingen voor uw probleem, die beide in deze handleiding worden beschreven. Als er situaties zijn waarin u de functie voor automatisch draaien wilt gebruiken (zoals wanneer u de telefoon als GPS-apparaat op uw dashboard monteert), wilt u wellicht AutoRotate Switch installeren om de rotatie eenvoudig in en uit te schakelen. Als je het helemaal zat bent en gewoon wilt dat de telefoon altijd in portretmodus blijft, ga dan naar Instellingen -> Weergave -> Schakel het vinkje uit Scherm automatisch draaien om automatisch draaien volledig weer te geven.

Torrents laden via Dropbox

vraag-hoe-geek-het-startmenu-versnelt-zoeken-stoppen-autoroterende-android-schermen-en-dropboxpowered-torrenting foto 4

Beste How-To-nerd,

Mijn werk brengt veel downtime met zich mee en ik zou graag torrents aan mijn thuiscomputer kunnen toevoegen terwijl ik aan mijn bureau op het werk of in het veld wacht tot klanten komen opdagen. Is er een snelle en vuile manier om dit te doen? Ik hoef mijn torrents niet echt op afstand te bedienen, ik moet ze alleen kunnen laden. Bedankt!

Torrent Crazy in Tulsa

Beste Torrent-gek,

Als je alleen maar torrents wilt laden om te downloaden terwijl je weg bent, is dat heel eenvoudig. Je hebt een torrent-client nodig die een map controleert op torrent-bestanden (zoals uTorrent of Transmission) en een gratis Dropbox-account. In wezen ga je een Dropbox-map maken met de naam Torrents en je client instellen om die map te controleren. Alle torrents die je in die map dumpt, worden gedownload. Je kunt ze toevoegen via de webinterface van Dropbox, vanaf een andere computer waarop Dropbox is geïnstalleerd, en zelfs vanaf een mobiel apparaat zoals een Android-telefoon waarop de Dropbox-applicatie is geïnstalleerd. Bekijk hier onze stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan.


Heb je een vraag die je aan de How-To Geek-staf wilt stellen? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en houd een oplossing in de gaten in de Ask How-To Geek-kolom.

Meer verhalen

Gebruik BGInfo om een ​​database met systeeminformatie van uw netwerkcomputers op te bouwen

Als u bekend bent met BGInfo, kunt u deze sectie overslaan. Als u deze tool echter nog nooit hebt gebruikt, duurt het slechts een paar minuten om in te stellen om de gegevens vast te leggen waarnaar u op zoek bent.

Deze week in Geek History: Steve Jobs demonstreert de eerste Mac, Mythbusters komt in de ether en Dr. Strangelove dringt de populaire cultuur binnen

Het was nogal een wilde rit deze week in Geek History: Steve Jobs gaf een demonstratie van de eerste Macintosh-computer, de geliefde nerdshow die MythBusters de lucht in ging, en de iconische film Dr. Strangelove verscheen in de bioscoop en in ons collectieve bewustzijn.

Ylmf OS is een Linux-systeem in Windows XP-stijl

Heb je een familielid of vriend die terughoudend is om Linux te proberen omdat het zo anders is dan Windows? Nu kun je ze helpen die angsten en twijfels te verlichten met Ylmf OS, een Linux-systeem dat is ingesteld op...

iDOS laadt klassieke DOS-spellen op uw iOS-apparaat

Eind vorig jaar haalde Apple iDOS, een DOS-emulator voor iOS-apparaten, uit de App Store. Deze week kwam het terug met enkele aanpassingen die voorkomen dat je iTunes gebruikt om extra DOS-apps in te laden. Bekijk hoe u kunt werken...

MagicScroll is een minimalistische op HTML5 gebaseerde EPUB-lezer

Als u op zoek bent naar een verfijnde webgebaseerde EPUB-lezer, kunt u met MagicScroll boeken van internet lezen, uploaden vanaf uw computer en zelfs de boeken delen met uw vrienden.

De How-To Geek-videogids voor het gebruik van Windows 7-spraakherkenning

Heb je ooit de wens gehad om je computer te besturen, in Star Trek-stijl? Met de spraakherkenning van Windows 7 is het eenvoudiger dan u misschien denkt.

Snel meerdere IP-adressen toevoegen aan Windows-servers

Als je ooit meerdere IP-adressen aan een enkele Windows-server hebt toegevoegd, is het een enorme klus om door de grafische interface te gaan, omdat elk IP-adres handmatig moet worden toegevoegd, elk in een nieuw dialoogvenster. Hier is een eenvoudige oplossing.

FocusWriter is een platformonafhankelijke afleidingsvrije tekstverwerker

Bent u op zoek naar een goede tekstverwerker zonder afleiding met ingebouwde platformonafhankelijke goedheid? Dan is FocusWriter er een die je zeker eens van dichterbij moet bekijken.

Hoe maak je een back-up, verwissel en update je opgeslagen Wii-games

Of je nu een back-up wilt maken van je opgeslagen games omdat je er zo hard aan hebt gewerkt of je opgeslagen games precies wilt importeren zodat je niet zo hard hoeft te werken, we hebben het voor je.

Keep My Opt-Outs verwijdert advertentietracking in Google Chrome

Keep My Opt-Outs is een kleine extensie voor Google Chrome die uw opt-outselectie permanent in al uw instanties van Google Chrome mogelijk maakt.